D’Bar, Blue Grand Café, T’ Vat en Che’s Bar Tipas krijgen coronaboete van SRD 10.000

5
Voorbeeldfoto

Het clusterteam dat vanaf december 2020 operatief is, heeft de afgelopen periode boetes opgelegd aan bedrijven die tijdens de partiële- en totale lockdown open zijn aangetroffen. Gelet op de aangepaste maatregelen met betrekking tot de horecasector, zullen ook daar de inspectiewerkzaamheden aangescherpt worden.

In de komende periode voert het clusterteam haar inspectie werkzaamheden uit in de horecasector. Dit houdt in dat er gelet zal worden op de naleving van de protocollen die in het bijzonder betrekking hebben op bar- en eetgelegenheden in Suriname.

Elke onderneming in de horecasector moet beschikken over duidelijke signalen van aankomst en vertrek zodat de bezoekers niet langs elkaar lopen en fysiek contact geminimaliseerd wordt. Ook is de “seatingplan” van eminent belang. Dit geeft aan dat er een afstand van 1.5 meter per stoel gehanteerd moet worden (maximaal 4 stoelen) bij een tafel. Het verwijderen van de mond- en neusbedekking is alleen toegestaan bij het nuttigen van voeding en drank. Gevraagd wordt dat er een uur vóór het ingaan van de partiële lockdown er geen nieuwe bezoekers toegelaten worden om het pand te betreden, ter voorkoming van het overtreden van de lockdown protocollen.

Uit de cluster inspectie van 24 november 2021 is wederom gebleken dat een aantal vergunninghouders van ondernemingen in de horecasector zich niet houden aan de aangekondigde maatregelen. Het is verboden in deze periode de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten van welke aard dan ook, open te hebben zoals nachtclubs, dancings, discotheken, bordelen en bars.

Het cluster COVID-19 Team heeft in de avond van 24 november een aantal bestuurlijke boetes opgelegd aan ondernemingen die zich niet hebben gehouden aan de aangekondigde maatregelen door de overheid. Enkele van die ondernemingen zijn: Eet Café D’Bar, Blue Grand Café, T’ Vat en Che’s Bar Tipas. Elk heeft een bestuurlijke boete gehad van SRD 10.000.

Het is verboden om feesten, met inbegrip van huis feesten, te houden. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de overheid strenger optreden, zoals het intrekken van de vergunning. Het Cluster COVID-19 Team staat onder leiding van het Directoraat Arbeidsinspectie behorende bij het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.


5 REACTIES

 1. Gewoon alles sluiten , zij zorgen ervoor dat covid kan blijven feesten , en er is een nieuwe variant uit Zuid Afrika die nog meer van feesten houdt , dus.
  gemodereerd

 2. Ze hebben het te lang gedoogd vandaar dat men de regels aan hun laars lapt.
  Bijna een jaar lang hoorden we ” we gaan streng optreden….we gaan streng optreden” maar dat werd niet gedaan…..was gewoon slap gelul……te je kwekie worrong…
  Meteen Vergunning intrekken man……geen gelul
  gemodereerd

 3. Vergunningen van bar dancing kunnen jullie intrekken maar van de winkeliers die alles duur verkopen aan de consumenten doen jullie helemaal niets de winkeliers zijn ook crimineel bezig jullie pakken de winkeliers niet eens aan alles van Julie is covid de winkeliers aan pakken is niet nodig terwijl de prijzen moordend zijn santhokie laat de winkeliers het volk uitbuiten het lijk als of hij dat opzette doet santhokie en zijn vrouw hebben samen twee inkomen ze voelen het niet omdat ze samen meer dan 40 duizend srd verdienen.wacht maar 2025 kom je niet meer niet als de verkiezingen naderd dan gaat hij proberen zogenaamd het leed van de mensen te verzachten maar dan is het veel telaat hij mag van mij opdonderen
  gemodereerd

 4. De regering moet wat aan de overvallen in het land doen. het wordt met de dag erger. Zelfs in je huis ben je niet veilig en niemand is te vertrouwen
  gemodereerd

 5. Het is niet anders, in NL hebben we ook veel van deze soort schijtzakken
  die alles, wat maatregelen betreft aan hun laarzen lappen. Als overheid
  zou ik hun namen, en andere gegevens laten noteren. En bij besmetting
  gewoon dood laten gaan, klaar is Kees!!!! Dat mag natuurlijk niet, zegt de mensen
  rechten organisatie. Maar ik zou schijt aan hebben, laat ze maar heel lekkerrrrrrrr
  Crepéren, mik ding K@ !!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.