OPINIE: ‘COVID-19 en apartheid’

10
Covid-19 protest in Suriname

[INGEZONDEN] – Dat COVID-19 wereldwijd zoveel invloed zou hebben op de mens heeft niemand kunnen voorspellen. Over de afgelopen drieëntwintig maanden is het woord “COVID” het meest gebezigde woord. De hele wereld draait rond dit microscopisch klein organisme, die de mensheid teistert en zoals de zaken ervoor staan nog lang niet zal stoppen.

De vijfde golf wordt verwacht en elke dag weer leven wij in angst. COVID-19 heeft ons meer dan ooit geconfronteerd met de betrekkelijkheid van het leven. ‘Hard en genadeloos’, zonder aanzien des persoons kiest het virus haar slachtoffers. Niet-gevaccineerden, maar ook gevaccineerden kunnen na besmetting bezwijken. De kwaliteit van het leven heeft een flinke deuk gehad en de maatschappelijke schade is niet te overzien. Er worden eindeloze discussies gevoerd over het ‘hoe’ en ‘waarom’, terwijl de dodenteller niet meer interessant voor ons blijkt te zijn. Eén ding staat vast, “COVID is on the move”.

Woorden als: apartheid, segregatie, discriminatie, haatzaaierij en vaccinatiedwang zijn aan de orde van de dag. Protestdemonstraties wereldwijd stellen vast, dat de wereldorde ernstig verstoord is. De mensheid raakt langzaam, maar zeker in paniek en wij hollen als een op hol geslagen horde alle kanten op.

Het blijkt dat dit virus goed heeft ingespeeld op het menselijk gedrag. Eenieder kijkt in zijn eigen ratio naar een uitweg. Wij vertrouwen elkaar niet meer. Niemand wil doodgaan en om de dood te omzeilen worden er keuzes gemaakt. De één kiest voor het vaccineren, omdat het in hun overtuiging de enige remedie is, terwijl de ander in het vaccin juist een dreiging ziet.

Er ontstaan dus partijen en de spanning loopt steeds hoger op en precies hier komt het fenomeen “apartheid” van beide kanten goed tot uitdrukking. De betichtigingen gingen van asociaal gedrag en keuze dwang worden naar mekaar geslingerd en de kloof tussen mensen onderling wordt steeds groter. Beste vrienden worden grootste vijanden. Verschil van mening binnen gezinssamenstellingen leidt tot huisvredebreuk.

In sommige landen, zoals ons buurland Brazilië worden er heftige protestdemonstraties gehouden tegen de regering, omdat men vindt dat er te weinig maatregelen zijn getroffen om het volk te beschermen en in andere landen, zoals in Suriname worden er protestdemonstraties gehouden, vanwege te strakke maatregelen van overheidswege. De mensheid is duidelijk de kluts kwijt. En terwijl wij mekaar in de haren vliegen is dit klein (onzichtbaar) virus in opmars. Eensgezind, zonder apartheid, zonder discriminatie, zonder dwang en zonder haatzaaierij zal dit virus nog miljoenen slachtoffers maken. Hopelijk zullen onze geliefden niet tot deze slachtoffers behoren.

Kunnen wij als mensen geen voorbeeld nemen aan het virus, omdat alleen een goede eenheid de mensheid een kans zal bieden deze veldslag te overleven. Als alle neuzen in één richting zijn, ongeacht jouw vaccinatiestatus en wij mekaar niet meer zien als tegenstanders, hebben wij misschien een kans de strijd te winnen.

De gevaccineerden zullen elk in hun keus en overtuiging alle respect en eerbied moeten opbrengen voor de niet-gevaccineerden. De niet-gevaccineerden zullen evenzeer begrip moeten opbrengen voor de standpunten van de gevaccineerden. Patstellingen en tegenstrijdigheden moeten op basis van goede zeden en gewoonten worden door gecommuniceerd om te komen tot aanvaardbare oplossingen. Wij moeten onszelf niet maken tot vijanden van mekaar. Het COVID-19 virus is onze gemeenschappelijke vijand en draagt de schuld van alles. Dit virus heeft ook haar intrede gedaan om te blijven. Weemoedig zullen wij moeten erkennen, met de benadering van: COVID-adaptatie, COVID-integratie en COVID-acceptatie te leren leven.

Ik wil waarschuwen voor een derde groep van mensen. Dit is de soort van mensen, die opportunistisch zijn en misbruik maken van de ontstane situatie. Deze personen hebben het belang populairder te worden dan zij al zijn; meer macht te verkrijgen dan zij al hebben en meer geld te verdienen dan zij reeds vergaard hebben. Deze onruststokers zullen door de gemeenschap moeten worden ontmaskerd, waardoor de broodnodige eensgezindheid zich weder zal voltrekken. Onrustzaaiers, valse profeten en sensatiezoekers hebben wij in deze strijd niet nodig. Aan beide kanten wordt er door deze mensen met gasoline gestrooid om daarna vroom plaats te nemen op de tribune. Het moet ons niet verwonderen als er straks een politieke partij wordt opgericht van de niet of wel gevaccineerden.

Heel wat van deze kwaadwilligen, die stiekem gevaccineerd zijn, huppelen vrij en blij tussen de niet-gevaccineerden om dan te vertellen, hoe slecht het vaccin is. Deze boosdoeners verschuilen zich nu achter de norm van ‘vaccinatiedwang’ c.q. ‘vaccinatieplicht’.

De enige norm, die moet gelden is dat vaccineren evenals niet vaccineren, een vrije keuze moet blijven. Voor mij als gevaccineerde en ‘COVID survivor’ is de toekomst koffiedik kijken voor wat de gevolgen kunnen zijn van het middel, dat ik als vaccin ingespoten kreeg. Echter deed ik deze bewuste keus, omdat ik het risico niet wilde nemen, om zoals vele andere het loodje te leggen. Het leven is mij te dierbaar.

Alle niet-gevaccineerden blijven mijn brada’s met alle respect en lobie voor hun keus.

Moge God ons allen behoede voor dit kind van de duivel genaamd ‘COVID-19’

Omar T.

10 REACTIES

 1. What a DRAMAQUEEN! Als je verstand van Suriname komt zal je geen bredere kijk op zaken hebben. De hele wereld protesteert! Waar leeft deze man, onder en steen ergens of in zn kelder met een mondkap achter een laptop?

  We hebben niks aan zwakke mensen die bang zijn voor een verkoudsheidsvirus waarvan 99,8% het overleeft. Dat zijn keiharde feiten. Wat een mietjes zijn mannen vooral geworden in deze wereld. Vrouwen hebben bescherming van mannen nodig, maar in dit geval zijn veel mannen zich als wijven gaan gedragen. Blind voor feiten, makke lammetjes die een gevaar zorgen voor onze nakomelingen die straks met deze duivelse maatregelen voor altijd gaan moeten leven (als het aan hun ligt). Maar niet als het ligt aan de strijders die er nog genoeg onder de mensen zijn. De zwakke mensen zullen bang thuis zitten, maar echte strijders zullen alles verdedigen. Dat is het verschil in de mens. Zo kan jij nu zien als je een slap, laf, bang, angstig mens bent of als je een strijder bent tot het eind! Lang leven de strijders! De mietjes van de samenleving zullen nooit kunnen winnen want ze zijn te zwak. Kijk soms maar naar iemand die in zn eentje loopt in de frisse lucht buiten en die loopt met een mondkap op. Psychologisch hebben ze de zwakken helemaal kapot gemaakt, waardoor logisch verstand is uitgeschakeld.
  gemodereerd

 2. Ik heb ook het vermoeden dat veel van die valse profeet labaria’s als Meye gewoon zijn gevaccineerd. Als ze op reis gaan naar het buitenland dan is een vaccin sowieso vereist. Gaan ze dan ook protesteren? Ik denk het niet…
  gemodereerd

 3. Als er een pasklare oplossing zou zijn voor dit virus ,zou iedereen zich ernaar schikken. We constateren echter dat dit allerminst het geval is. Het overtreden van bepaalde wetten betreffende mensenrechten, is niet de juiste oplossing om dit virus te bestrijden. Ook niet in het kader van bescherming van de volksgezondheid. De mensenrechten bestonden er al en kunnen onmogelijk genegeerd worden. Toch geschiedt dat of dreigt men dat te doen. Er is feitelijk vooralsnog totaal geen zicht op een effectieve oplossing. Men heeft wel zijn heil gezocht bij vaccinatie en andere maatregelen zoals afstand houden, thuisblijven bij ziekte enz. Er komen steeds voortschrijdende inzichten over corona. Het betekent dat de eerste vaststellingen, fout dan wel niet volledig waren. Er is echter geen enkele regering of deskundige die dat durft toe te geven. Integendeel , wordt de schuld bij de burger gelegd.

  Nemen de besmettingen af ,verklaart de overheid dat de burger zich aan de regels houdt. Nemen de besmettingen toe ,is het weer diezelfde overheid die aangeeft dat de burger zich niet houdt aan de regels. Deze jojo- techniek kan men niet in het oneindige handhaven. Een mens is immers een mens en geen jojo. Je kunt gerust ervan uitgaan dat verreweg de meeste burgers zich aan de regels houden. Als gevolg daarvan moet het resultaat zijn dat besmettingen afnemen. Dat is echter niet geval. Het neemt toe en af. Een tijdje gaat het goed en plotseling nemen ze weer toe. Het is dus niet meer logisch de schuldvraag uitsluitend bij de burger te deponeren. Juist de burger heeft na schade en schande te hebben ondervonden, er belang bij zich aan de regels te houden. Ergo, er moet een andere aanpak plaatsvinden. Nu neemt men maatregelen om het nemen van maatregelen en er is geen hond die wat dan ook kan voorspellen over de duur. Het begin is er , maar er is geen einde. Dit leidt tot frustraties. Het heeft dus geen zin dat de ene burger de andere verwijt. Anders wordt het van kwaad tot erger en zal corona straks niet meer het focuspunt zijn.
  gemodereerd

 4. Beste Omar, helemaal gelijk.
  Angst, onwetendheid en misbruik regeert.

  Dit is niet de eerste keer, dat mensen wereldwijd worden gevaccineerd. De nieuwste covid-docu is gisteren uitgezonden (België). Fantastisch koppeling (vanuit usa en uk) met de geschiedenis.
  Toen ook rommel en protesten bij het ‘pokken-vaccin’, totdat het verplicht werd na miljoenen doden. Erg aan te bevelen. Minpunt was wel de test op kwetsbare groepen.

  Je kunt ook de meeste conspiratie onderuit halen. Een keihard feit is dat de techniek om een vaccin te maken is gegroeid. We staan ook aan het begin van een digitaal, haast futuristisch tijdperk.

  Wie wil mag zijn geld storten voor de ‘jim jones-achtige’ commune die de kerkganger wil oprichten. Dit individu moet in een dwangbuis worden afgevoerd.

  Dat Nederland nu dicht lijkt te slibben, komt door die zogenaamde “vredelievende” protesten. Lekker dicht op elkaar angstig brullend ‘vrijheid’ . Dit is het resultaat.

  Ned is nu dagelijks in het nieuws om Rotterdam, ook dit wordt misbruikt. Het ging over het vuurwerkverbod, hooligans en beroepsactivisten. Vorig jaar was het ook oorlog om vuurwerk. Nu is Nederland plots wereldnieuws en wordt dit protest misbruikt door de anti-vaxers en vooral de media. De status is nog steeds 15 mil tegenover 1.5 mil angstige anti-vaxers.

  De link met de geschiedenis is een uitstekend middel om te communiceren met de angstigen.
  gemodereerd

 5. Er is maar 1 waarheid en dat zijn de statistieken. De IC’s en ziekenhuisbedden liggen voor het grootste deel vol met niet-gevaccineerden. Naarmate de groep gevaccineerden groter wordt dan komen er ook gevaccineerden in het ziekenhuis terecht omdat het vaccin niet 100% bescherming kan bieden. Maar dat is niet de groep die de druk op de zorg onevenredig belast. Een ieder die anders beweerd begrijpt niets van statistieken of liegt.

  Verder wil ik nog opmerken dat de grootste schreeuwers de niet-gevaccineerden zijn. De mensen die gevaccineerd zijn hoor je over het algemeen niet. Die staan niet op straat te demonstreren dat ze zich in hun vrijheid beperkt voelen omdat ze last hebben van maatregelen die een kleine groep niet-gevaccineerden veroorzaakt. Was het maar zo dat er eens een grote groep de straat op ging om te demonstreren tegen anti-vaxxers.
  gemodereerd

 6. Omar de situatie in su goed verwoord.
  Protesteren mag ten alle tijde, hoop echter niet dat men in su, evenals dat er elders het geval is, ertoe zal overgaan om vernielingen te plegen. In su is men al gauw geneigd om negatieve zaken over te nemen.
  gemodereerd

 7. degenen die zich niet willen vaccineren APART zetten , eigen winkels , eigen gebedshuizen , eigen ziekenhuis en alles zelf betalen , een mooi gebied is leonsberg kunnen ze samen met die familie covid vieren
  gemodereerd

 8. @Hadron 24 november 2021 At 14:36
  Er is maar 1 waarheid en dat zijn de statistieken. De IC’s en ziekenhuisbedden liggen voor het grootste deel vol met niet-gevaccineerden.
  ———–
  Veel ziekenhuizen (in NL) melden dat juist gevaccineerden bedden bezet houden.

  @WAT 24 november 2021 At 21:56
  degenen die zich niet willen vaccineren APART zetten , eigen winkels , eigen gebedshuizen , eigen ziekenhuis en alles zelf betalen , een mooi gebied is leonsberg kunnen ze samen met die familie covid vieren
  ——————
  De landen opdelen in gebieden voor gevaccineerden en gebieden voor niet-gevaccineerden lijkt mij een goede oplossing tegen de dwingelandij van regeringen om hun burgers direct of indirect te verplichten tot vaccinatie.
  Oftewel vaccinatiedwang als basis voor de Nieuwe Apartheid.
  gemodereerd

 9. @ Ronald – Het klopt niet dat juist gevaccineerden bedden bezet houden in NL. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat van de 331 coronapatiënten die de laatste weken op de ic lagen, 224 komen uit de kleine groep van nog geen twee miljoen ongevaccineerden, terwijl 94 uit de bijna zeven keer zo grote groep komen die wel een prik nam. Daarmee valt moeilijk nog te ontkennen dat deze crisis draait om één probleem: aarzeling of weigering van een kleine groep zich te laten vaccineren.
  gemodereerd

 10. @Roy,

  Een ziekenhuis – UMC Maastricht – meldde dat van deo 10 pati:enten op de IC, 9 volledig gevaccineerd waren. Zulke berichten hoor je steeds meer.
  Bovendien, men houdt voor dat als je de prik neemt dan wordt je niet ernstig ziek. Ik vind 94 ernstig zieken (anders lig je niet in het ziekenhuis) onder de gevaccineerden vrij hoog.
  Bovendien kunnen er onder de 331 ongevaccineerde patiënten een flink aantal zitten die nog geen 2 weken geleden de spuit heeft gehad. Binnen 2 weken NA inenting wordt je nog als ongevaccineerde geteld. Deze cijfers worden helaas niet vermeld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.