Voetganger door hoogbejaarde automobilist (88) doodgereden

4
Voetganger door hoogbejaarde automobilist (88) doodgereden

De voetganger die gisteravond bij een verkeersongeval om het leven kwam aan de Anton Dragtenweg in Suriname, is doodgereden door een hoogbejaarde automobilist in deze terreinwagen (foto). Het gaat om de 88-jarige bestuurder A.R.

De voetganger werd vermoedelijk van achteren aangereden nadat hij plotseling op de weg kwam. Hij werd daarbij door de zijspiegel van de auto bestuurd door de hoogbejaarde geraakt.

Het slachtoffer is een dak- en thuisloze man, van wie de identiteit nog niet bekend is. Voor de komst van de ambulance bleek dat hij het leven reeds had gelaten. De zaak is nog in onderzoek bij de Surinaamse politie.

In Suriname bestaan er geen regels voor hoogbejaarde automobilisten. In tegenstelling tot Nederland, waar je na je 75ste een gezondheidsverklaring van artsen nodig hebt. Met deze verklaring van de arts(en) beoordeelt het CBR of hoogbejaarden wel veilig kunnen blijven rijden.

Het voertuig van de oude man is in beslag genomen voor onderzoek:


4 REACTIES

 1. Ook in Suriname moet je bij het verlengen van je rijbewijs een doktersverklaring, dat je nog in staat bent een auto te besturen, overleggen. Het probleem.is echter dat in mijn geval, mijn huisarts mij niet heeft onderzocht en het uitschrijven van de verklaring aan zijn assistente overliet. Ik moest wel SRD 150 (of was het 200?) neertellen voor het niet onderzocht zijn geworden door de dokter.
  gemodereerd

 2. @Henkes, dapper dat u aangeeft in feite onterecht over een medische verklaring te bezitten.
  Ik verwacht dat u zich morgen meld op bureau Nieuwe Haven, met rijbewijs. Of wilt u suggereren dat het de schuld van de arts is en u als burger geen eigen verantwoordelijkheid heeft!
  gemodereerd

 3. Boven de 50 jaar rijdt ook als M.
  Die moeten oom elk jaar gaan voor lessen : hoe moet ik min in ht verkeer gedragen.
  gemodereerd

 4. Wat erg allemaal, mag zo’n bejaarde wel rijden? Het is de weg onveilig maken, heeft hij wel toestemming/bewijs van de arts dat hij wel of niet een auto mag rijden? Anders moet hij thuis met z’n autootjes in de woonkamer spelen en niet op straat. Abnormaal onverantwoordelijk!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.