Nederlandse militairen doen mee aan Srefidensi parade in Suriname

23
Nederlandse militairen doen mee aan Srefidensi parade in Suriname
Het Surinaamse Militaire Kapel onthaalde de Nederlanders met muziek. Foto (c) Defensie NL

Voor het eerst sinds 2010 heeft een Nederlands marineschip Suriname bezocht. Vrijdagavond meerde het logistieke ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan van de Koninklijke Marine af in de Nieuwe Haven.

Het schip en haar bemanning werden feestelijk onthaald door de muzikanten van het Surinaamse Militaire Kapel, met de instrumenten die zij geschonken kregen door Nederland (foto).

De Nederlandse militairen zullen tezamen met de Surinaamse Kustwacht en het Surinaams Nationaal Leger nautische en technische kennis delen. Ook zullen Nederlandse militairen deze week weer deelnemen aan de militaire parade in Paramaribo, in verband met Srefidensi. Dat heeft kapitein Saminna van den Bulk in gesprek met het ANP bevestigd.

Het bezoek van de Nederlanders is een van de eerste stappen in de hernieuwde militaire samenwerking tussen beide landen. April dit jaar bezocht toenmalig Defensieminister Ank Bijleveld-Schouten Suriname, waar zij samen met haar Surinaamse collega een intentieverklaring tekende.

Afgesproken werd dat Nederland de Surinaamse krijgsmacht ondersteunt bij het opleiden en trainen van het militaire kader. Daarnaast wordt momenteel verkend of de Nederlandse jungletraining in Suriname volgend jaar hervat kan worden.


23 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nederlandse militairen doen mee aan Srefidensi parade in Suriname.

  Of ze komen Baas Desiderius Bouta en zijn trawanten eindelijk ophalen.

  Ik dacht door toename van de besmettingen van het Coronavirus, geen feestelijke activiteiten zou worden gehouden.
  gemodereerd

 2. Zie daar komt de stoomboot.
  Dan moeten die gewapende machten van Su op blote voeten lopen en die van NL komen met nieuwe pak
  gemodereerd

 3. “Het schip en haar bemanning werden feestelijk onthaald door de muzikanten van het Surinaamse Militaire Kapel, met de instrumenten die zij geschonken kregen door Nederland ”

  ” A Nation of beggars with big mouths”
  gemodereerd

 4. Ja Debby, Als jouw grote vriend Bouta
  het land niet 2 keer financieel vernield
  had dan hadden de Surinaamse militairen ook mooie pakken aangehad.
  gemodereerd

 5. Ik stel voor om heel het Surinaams volk een geschiedenis les te geven.
  Je hoeft niet te trouwen met de Nederlanders, wat velen wel gedaan hebben om een wolkje melk in hun zwarte koffie te krijgen, maak gebruik van de kennis en kunde van deze blanken.
  Nu we onafhankelijk zijn , weet niet wie dat verzonnen heeft, kunnen we alleen tot ontwikkeling komen met hulp van de blanken.
  Het oude Surinaamse vlag , weet niet wie het weggehaald heeft en waarom, ik zelf vond het een unieke vlag en uit duizenden goed te herkennen in tegenstelling van ons huidige vlag,
  Heeft heel goed weergegeven wie we zijn namelijk verschillende kleuren maar toch samengebonden door eenheid.
  Eenheid dat ontbreekt nu in suriname.
  gemodereerd

 6. Vergeet niet dat Nederland het grondgebied, betwist of niet, van Suriname kent, die diepgang voor de kust van Suriname, de bevolking, de gebergten en toppen, zie ook de Hollandse plaats namen, namen van straten, de geschiedenis, Nederlandse Taal, schoolsysteem, koloniale leger, ziekenhuis, politie, enz. Nederland heeft Suriname gemaakt en de Nederlandse/westerse beschaving, cultuur, zeden en gewoonten, grondwet, klederdracht, infrastructuur, enz, zijn de dominante beschaving in Suriname.

  Dus als er een militaire actie van de NAVO genomen moet worden, heeft ddb geen schijn van kans met de gestolen wapens uit de wapenkast uit de wapenkamer aan de Patrijsstraat te Leonsberg.

  De overmacht vd USA, Frans-Guyana/Frankrijk/ vreemdelingen legioen, Gandarmerie uit Frans-Guyana, Nederland, NAVO, Zeemacht/ duikboten, helipokters, vliegtuigen op vliegdekschepen, bevoorradingsschepen, luchtmacht, Brazilië uit het zuiden, Guyana in het oosten is overweldigend.

  Dus als Chan ddb wil uitleveren is dit het juiste moment om de klopjacht op hem en de gestolen militaire wapens te beginnen. De rugdekking is overweldigend.

  ddb is op 2 plekken veilig, “betwiste gebied, omdat Frankrijk in hun gebied niet lust en Guyana ook niet in hun grondgebied.

  ddb en of gewapende machten in Suriname die erover nadenken dat grapje dat ddb op 25 Februari 1980 met het draaiboek van kolonel hans valk uit te halen zijn gewaarschuwd. De regering van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en van Z.E. vp Ronny Brunswijk is een heel andere dan van bobo henk aron. Die kon niet op internationale ondersteuning rekenen.

  Zie de internationale ondersteuning die Suriname thans heeft: Frankrijk, Brazilië, Guyana, USA, Nederland.

  Wat ddb had uitgehaald was eens maar nooit weer.
  gemodereerd

 7. De overmacht vd USA, Frans-Guyana/Frankrijk/ vreemdelingen legioen, Gandarmerie uit Frans-Guyana, Nederland, NAVO, Zeemacht/ duikboten, helipokters, vliegtuigen op vliegdekschepen, bevoorradingsschepen, luchtmacht, Brazilië uit het zuiden, Guyana in het westen is overweldigend.
  gemodereerd

 8. Helaas denken mensen nog dat ontwikkeling inhoudt dat je een smartphone hebt, tv en internet hebt, auto’s hebt, technologie hebt.
  Dat is slechts een klein deel van wat ontwikkeling inhoudt.
  Echte ontwikkeling houdt in een goed karakter ontwikkelen, reinheid van doen, denken en handelen ontwikkelen, menselijkheid ontwikkelen, respect voor alle leven ontwikkelen.
  Een samenleving die deze zaken niet ontwikkelt, zal altijd een gehandicapte samenleving blijven.
  Wat heb je aan een smartphone wanneer je mentaliteit is dat je dat door diefstal moet verkrijgen? Wat heb je aan een volle maag – gevuld met vlees – wanneer je een kip daarvoor hebt moeten doden en een killer bent geworden?
  gemodereerd

 9. Waar blijft de rode loper voor de Nederlandse militairen. Een oranje loper zou ook goed zijn.
  gemodereerd

 10. Nee hoor debby.
  Echt geen nieuwe kleding, maar vintage uit de tijd van de M. de R. Ze hebben niet eens bullets, daarom zeggen ze “pang pang” als ze oefenen. 🤭😋
  gemodereerd

 11. Ze kunnen beter het AOW gat van de bejaarde Surinaamse Nederlanders helpen sluiten in Nederland. Hun deelname aan de srefidensi parade in Suriname is niets anders dan een snoepreisje voor een paar gelukkige Jantjes.
  gemodereerd

 12. In het leven moet het individu het beste/maximale uit zich zelf halen en zich staande houden. Met een metgezel die ook hetzelfde heeft gerealiseerd een couple vormen en als ook deze zaken meegeven aan het nageslacht. Het gaat om het handhaven.

  De aarde goed achter laten als men sterft voor het nageslacht.

  Geen enkele leger in de wereld is op snoepreis als het ergens anders in de wereld is, of het nu in Afghanistan, Suriname is. Een militair is getraind om belangen te verdedigen van zijn/haar land en van bondgenoten, waar ook ter wereld. Het gaat om belangen die beschermd moeten worden en deze bezoeken zijn er om te laten zien wie de vrienden van Suriname zijn als er een beroep wordt gedaan op: USA, Frankrijk, Brazilië, Guyana, enz.

  Militairen zijn 1 x 24 uur overal ter wereld op Wees Paraat en als ze het groenlicht krijgen, is het een kwestie van zij die gaan sterven groeten u, Voor Volk Vaderland en Bondgenoten om ons belang te verdedigen, veiligheid en vrede. Trainingen gaan altijd door. Ze beschikken over de beste equipment. Het zijn geen padvinders, maar zijn altijd tot de tanden bewapend met de beste middelen en deze kunnen hiermee heel snel worden upgraden. Vliegdekschepen, helikopters, Seals, drones, F-35, kruisrakketten, troepen verplaatsen, militairen, enz. enz.

  De NAVO is overal ter wereld aanwezig: USA, Frankrijk, Nederland, UK, EU. Op alle
  wereldzeeën, in landen die bondgenoten zijn. Zijn ze altijd op scherp om naar toe te varen, hun troepen, equipment naar toe te brengen met militaire vrachtvliegtuigen en zijn altijd paraat om per direct tot actie over te gaan. Wie denkt dat een NAVO-leger poppenkast is, weet niet waar hij/zij over praat.

  Daarom moet het geen Kolonel Hans Valk in Suriname heeft uitgehaald op 25 februari 1980 ook niet lichtzinnig worden gezien. Die man was een top NAVO-militair en geen padvinder. Nederland drukt zijn/haar snor. Hans Valk kreeg eervol ontslag en is nu dood, maar neem aan dat het niet fris is, wat NAVO Kolonel Hans Valk heeft uitgehaald.
  gemodereerd

 13. Henkes gaz e zeggen dat ze het gat moeten dichten
  ga ze zeggen dat we geen kennis nodig hebben, dat we alles in huis hebben
  De Nederlandse militairen zullen tezamen met de Surinaamse Kustwacht en het Surinaams Nationaal Leger nautische en technische kennis delen. Niet nodig toch
  Ga ze zeggen dat je leiver centen wil
  Ga ze zeggen dat we geen ondersteuning nodig hebben, dat we alles zelf kunnen
  Afgesproken werd dat Nederland de Surinaamse krijgsmacht ondersteunt bij het opleiden en trainen van het militaire kader

  Je lijkt die schaamteloze hond wel, die geen ambassadeur/zaakgelastigde in Suriname wilde
  Lekker als klein houden, geen inkijk, dan kan je doen wat je wil toch
  Ik had je voor slimmer gehouden
  gemodereerd

 14. henkes , ook vele Nederlanders hebben een AOW gat , vooral degenen die in het buitenland werkten , je moet eens dat hoofdstuk daarover lezen , en wat die Nederlandse militairen betreft , jou vriend dbb zal in zijn broek doen als hij die Nederlandse militairen ziet ja als , en 10 jaar lang heeft hij zijn eigen militairen niet goed gekleed , en jou vriendinnetje debby heeft het over een stoomboot , is die sinterklaas met zijn zwarte pieten soms mee gereisd naar Suriname en lopen die ook mee met die parade
  gemodereerd

 15. Beste Henkes,
  De AOW – gat, heeft hier neks mee te maken.
  En dit is zeker geen snoepreisje, voor de Jantjes.
  Dit orgaan uit Nederland, gaat over heel de wereld.

  Wilt u iets weten, vraag het dan aan Debby, wilt u iets gedaan hebben, vraag het aan de Jantjes.
  De tijden veranderen.
  gemodereerd

 16. Wanneer de Nederlandse Marine of een ander Nederlandse divisie ons land bezoekt houd baas Desi zijn adem vast en verdwijnt hij scheldend en schreeuwend naar het bos, lol.
  Ben blij deze prettige herinneringen weer te zien afspelen.
  Welkom welcome.
  gemodereerd

 17. Wat een geleuter allemaal!
  Wees blij, dat Su weer ergens bij hoort! Dat er weer met andere landen gepraat wordt. Niet alleen maar met de roversvrienden van Bouta.
  De negatieve denkers, zijn de losers!
  gemodereerd

 18. Daarnaast wordt momenteel verkend of de Nederlandse jungletraining in Suriname volgend jaar hervat kan worden.
  =====
  Kunnen deze militairen niet in de omgeving het Tigrigebied de jungletraining houden. Dat zou tenminste nuttig zijn.
  gemodereerd

 19. hallo u zegt of spreekt over aow gat dat u over kwam,,nou mij ook als nederlander ,,vroeger als jonge man in duitsland gewerk,, aftrek voor ieder jaar 2%,ieder jaar dat 3,jaartjes,scheelt ongeveer 320.euro in de maand,dus armoe troef ,,ween niet dat doen wij wel,,mvg,,
  gemodereerd

 20. Komen een paar “verdwaalde” Jantjes in de defilé meelopen, wordt er van alles gevonden. Waarom moet de Surinamer (geen Surined) blij/boos zijn, dat de Jantjes mee mogen lopen, hahaha. Waarom moet de Surinamer altijd blij/boos zijn als zij een gratis “ding” uit het buitenland ontvangt.
  Waarom moeten wij blij/boos zijn, hé, terwijl het de normaalste zaak van de wereld is, de relaties over en weer tussen bevriende naties. Dat gekissebis altijd, brengt ons nergens heen, alleen maar ‘broeia’. Dat onderdanig/minderwaardig zijn tegenover ………… moet eindelijk eens uit het geheugen van de Surinamer. Laten wij ruzie maken over onze eigen ding/ sores ipv steeds ruzie maken over wat het buitenland doet.
  gemodereerd

 21. pony jou vriend vindt het allemaal maar niets hij moet schuilen en zich verstoppen , de Jantjes lopen eventjes mee met de parade en dan samen met de Amerikanen militeren naar leonsberg , nou jou vriend zal wel weer dun op de mest zijn
  gemodereerd

 22. Het leger vd USA zorgde er wel dat het volk van Grenada Maurice Bishop om zeep hielp, idem met Sadam Hoessein in Irak, Gadaffi uit Libië, Ze namen wel Noreiga mee uit Panama, enz.

  Zie of deze zaken binnenlandse aangelegenheden waren en USA belangen in gevaar waren en hoe die ermee om gaat.

  USA volgt haar eigen lijn met het sterkste leger in de wereld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.