maandag, april 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameKorps Penitentiaire Ambtenaren ziet af van deelname defilé en parade

Korps Penitentiaire Ambtenaren ziet af van deelname defilé en parade

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Penitentiaire Ambtenaren in Suriname, heeft ervan afgezien om mee te doen aan het defilé en de parade. De aanleiding hiertoe is dat niet alle ambtenaren schoeisel en kleding hebben.

De ambtenaren hebben voorgaande jaren meegedaan met het defilé en de parade maar ze kunnen het niet meer. Volgens hen is hun uitrusting niet volledig. Het is al enkele jaren dat zij geen volledige uitrusting van het Ministerie van Justitie en Politie hebben ontvangen. Ook is geen verbetering gebracht aan hun drumstel.

Verder heeft het bondsbestuur van dit korps zondag gesprekken gevoerd met de justitieminister. Het ministerie heeft aangegeven dat voldaan zal worden de medische zorg en toelagen voor de penitentiaire ambtenaren. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Wat een rotzooi in het land.
  Telkens weer een andere tak van de samenleving.
  Surinamers weten niet wat staken is ze zijn blij met een bot.
  Kijk maar naar de stakingen van de bussen daar werden de bevolking van het land getroffen.
  Toen kregen ze een snoepje ik ben benieuwd hoelang het duurt voor de volgende.


  gemodereerd
 2. Suriname is een echte Democratie geworden want dit zouden ze 2 jaren geleden niet kunnen bedenken laatstaan uitvoeren.


  gemodereerd
 3. Wel ja. Op het laatste moment je eisen stellen. De nodige beloften zijn wel gegeven door de minister. Echter nog geen geld ontvangen om inkopen te doen.


  gemodereerd
 4. Waarom vindt die defile eigenlijk nog plaats? De onafhankelijkheid heeft Suriname meer ellende bezorgd dan goeds. Suriname is mede door de 2 regeringen Bouterse afhankelijker dan ooit geworden en dat is geen reden tot feesten komende donderdag.


  gemodereerd
 5. De verborgen ellende,van decennia lang, komen met horten boven drijven.
  Tien tallen jaren, hebben veeeeel ambtenaren hun werkuitrusting, gebruikt voor andere doeleinden.

  Maar, deze regering, wil elk departement, voorzien van van de juiste uitrusting.

  Alles, draait om geld. Waar halen dat?


  gemodereerd
 6. De a-nationalisten laten hun ware aard zien. Politie, brandweer, penitentiaire ambtenaren, straks nog douane en wie weet wat nog meer. Dreigen om niet mee te doen aan een nationale parade is schandelijk en getuigt van andere belangen boven nationale belangen. We zijn echt een democratie. In Nicaragua waren alle bestuursleden van deze bonden achter de tralies verdwenen. Maar deelname aan een nationale parade die aandeel is van de viering van de staatsonafhankelijkheid mag niet gebruikt worden als drukmiddel om eigen doelen te bereiken.Foei.


  gemodereerd
 7. 46 Jaar ellende en dat willen ze vieren met een parade, terwijl er
  nog corona pandemie heerst. ”Hoe achterlijk kan je zijn” ????

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. Het is al enkele jaren dat zij geen volledige uitrusting van het Ministerie van Justitie en Politie hebben ontvangen. Ook is geen verbetering gebracht aan hun drumstel.
  ==============
  Heel triest allemaal. De hele regering en genodigden zijn allemaal mooi in kostuums gekleed en het Korps Penitentiaire Ambtenaren moet in de parade het met versleten kleding en in slechte staat verkerende drumstel doen.


  gemodereerd
 9. Gelijk hebben ze. Waarom zou je meedoen aan een parade die als twee druppels water lijkt op de video clip Thriller van Michael Jackson.


  gemodereerd
 10. Mensen zijn uit broodvrees bang om te staken. Men is na 16 maanden moe van deze regering. De regering Santokhi houdt tevens een ieder in de gaten. Onder de regering Bouterse kwamen dit soort ” gestapo ” activiteiten niet voor. In opdracht van Santokhi heeft de nieuwe inlichtingendienst apparatuur aangeschaft om in telefoons van mensen in te breken. Men kan de Whatsapp berichten uitlezen van mensen die protesteren of tegen de regering zijn. In Nederland kunnen deze praktijken alleen uitgevoerd worden op basis van een wettelijke onderbouwing.


  gemodereerd
 11. @ RobG

  Je reageert niet zo vaak meer: maar als je dat doet, schrijf je ook een boel
  shit. Het is beter dat je niet reageert, paarse knuppel!

  Sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. Ik vind het niet erg hoor als jullie in je nakie paraderen. Als de keizer (zonder kleren) het kon, kunnen jullie het ook.


  gemodereerd
 13. @J.Zwartmans,

  Gun die man ook z’n lol….Men leest door hem heen.

  @RobG,

  Mensen hebben recent voor diverse zaken gestaakt. Niemand is ontslagen. Dus wat zeg je?


  gemodereerd
 14. robg , we zijn al jaren moe van jou , alleen maar onzin en leugens die jij uitkraamt , J.Zwartmans zegt in zijn reactie precies waar het opslaat wat jou betreft robg , jij kunt toch meelopen met de parade met een paarse vlag een paarse hemd aan een paarse onderbroek aan en natuurlijk een paars petje op , robg of je de hele parade vol zal houden is de vraag


  gemodereerd
 15. RobGay……jouw idool en inmiddels meervoudig veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERS, was op 8 Dec. ’82 vele malen erger dan een Gestapo, door 15 onschuldige en ongewapende landgenoten te martelen, folteren, verminken en standrechtelijk te vermoorden. Die ene hersencel van je is blijkbaar aangetast door Alzheimer.


  gemodereerd
 16. Haha
  ik zal jullie een geheim verklappen. het is helemaal waar wat RobG schrijft. Ga staken laat je gezicht zien. Het wordt allemaal opgenomen. Vroeger kon je dit makkelijker doen. Tegenwoordig nemen ze alles op en het wordt ooit tegen je gebruikt als je je misdraagt
  Je zal ook moeilijker een baan kunnen vinden.
  Natuurlijk is dit niet leuk, maar het is een feit. Wees gewaarschuwd
  Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat de mensen die protesteerden toen Santokhi in Nederland was in de gaten worden gehouden. De beelden zijn opgevraagd en opgeslagen
  Mensen wees voorzichtig


  gemodereerd
 17. Alweer fakenews van de ndp’ers onderuit gehaald.
  Die mensen hebben reeds geld ontvangen voor voeding en kleding. Er zijn gewoon teveel criminelen die bewaakt moeten worden. Zelfvernietiging noemen ze dit.

  Daarom hou ik van suri’s.
  Niets blijft geheim tok Olivia.

  Ik “zweer” dat ik dit absoluut niet wist……


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES