Ziekenhuizen verheugd met geschonken bedden uit Nederland

17
Ziekenhuizen verheugd met gedoneerde bedden

De ziekenhuisdirecties van het Mungra Medisch Centrum, Streekziekenhuis Atjoni, het Landshospitaal en het Sint Vincentius Ziekenhuis zijn zeer verheugd met de bedden die ze onlangs in ontvangst mochten nemen.

De bedden komen van de Nederlandse Vriendengroep Himmat (VG Himmat), die al ruim 20 jaar hun Goede Doelen project in Suriname uitvoert. De focus ligt op medische hulpgoederen, onderwijs- en sportmaterialen.

Tussen februari 2020 en november 2021 heeft de vriendengroep vijf containers aan hulpgoederen verscheept. Met deze vijf containers zijn circa 220 bedden aan verschillende Ziekenhuizen, bejaardeninstellingen en particulieren verdeeld. De hulpgoederen worden in Nederland via het netwerk van VG Himmat verzameld en met vrijwillige inzet van de vriendengroep zelf ingeladen.

Afgelopen vrijdag zijn 70 ziekenhuisbedden door de waarnemend minister van Volksgezondheid Mw. Krishna Hussainali-Mathoera aan een viertal ziekenhuizen overhandigd.

Namens de ziekenhuizen dankte Atjoni directeur Noordzee alle actoren betrokken bij dit fraai project.


17 REACTIES

 1. Ik vind het zo erg dat we altijd bedelen.
  Dat geld voor Dubai, kon hiervoor gebruikt worden. Su hft niets tentoon te stellen daar.
  Gewoon groepje vrienden van de regering die ook nog domme dungen gaan vertellen.
  En we hebben niet eens paracoff , insuline en ga maar door.
  Ht blijft niet bij $900.000,– want Pres en vrienden gaan ook. Vreselijk met deze regering. En hel volk pinaart
  gemodereerd

 2. Vrienden uit Nederland, bedankt voor jullie hulp aan de ziekenhuizen.
  Hulp is hard nodig.
  Goed dat jullie er zijn.
  gemodereerd

 3. Natuurlyk is men bly met schenkingen, waar de regering voor moet zorgen, in plaats van in feesjes organiseren, alles van de zorg bestaat uit schenkingen,denken jullie daar goedt overna.
  gemodereerd

 4. ja we doen veel uit holland voor ons suriname maar we worden altijd uitgescholden
  die hollanders maar men vergeet we zijn daar geboren en niet iedereen is vrijwillig
  naar holland gekomen
  gemodereerd

 5. debby , wat zit jij te zeiken , het is ook nooit goed he loser , dit is geen bedelen wat jij noemt , maar een geschenk van een bevriend organisatie uit Nederland , tijdens jou vriendje zijn regering 2010-2020 werd er niets geschonken he , alles wat die boevenstaten gaven staken jou vriendjes in hun eigen zakken , en jij hebt zeker mee geprofiteerd he
  gemodereerd

 6. @ Debby pleeg een coup en neem de regering over, en hou op met dat gezeik van je!
  Deze bedden zijn geschonken door vriendenkring uit NL, dus het heeft niks te maken
  met bedelen. Tijdens de regering DDB waren deze geste niet, dus hou aub je mond dicht! DDB was nergens welkom, behalve Brazong en nog een paar oninteressante
  landen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Ter aanvulling: straks schrijft iemand anders weer het volgende, ” Het zijn afgedankte bedden” ondankbare …………!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. WAT, wanneer gaat het kwartje bij jou vallen, wanneer ga je de achter-/onderliggende boodschap eens beseffen. Geldt ook voor de anderen. Ook Debby is natuurlijk blij met de gratis bedden.
  Ze gebruikt deze issue als een metafoor voor de verkwistende overheid (president) die onze belastinggeld liever uitgeeft aan haar (zijn) snoepreisjes of cadeautjes aan de ambtenaren, rupsjes nooit genoeg. Dat is de boodschap, maar ach ezels kun je het lezen eenmaal niet leren, ia, hahaha.
  gemodereerd

 9. Goed bedoelde actie, maar het zou helemaal overbodig moeten zijn. Immers, er is hout zat in Suriname en een beetje handige persoon kan zo bedden in elkaar timmeren. Alleen het matras zou je dan moeten halen. Maar ook dat is niet zo moeilijk. Vul hoezen met hooi, watten of iets anders.
  Mensen zijn gewend geraakt aan krijgen.
  Het ziekenhuis had ook mensen kunnen oproepen bedden in elkaar te zetten met eigen planken. Velen zouden daar gehoor aan hebben gegeven, denk ik.
  gemodereerd

 10. Krobia, velen van ons zijn helaas nog steeds behept met de koloniale mentaliteit, Basja geeft en wij ontvangen. Je merkt het steeds weer aan de reacties hier op WKT. Ze willen het nog steeds niet onderkennen, de bedelmentaliteit (helaas geen ander woord bruikbaar). Men vindt het fantastisch dat Suriname altijd gratis spullen krijgt. Wij Surinamers, zullen het met elkaar moeten rooien, zodat wij
  een “trotse Suriname” achterlaten voor de komende generaties. Steeds hulp zoeken, niet alleen onder deze regering, is een slechte raadgever, maakt het volk lui en gemakzuchtig, dit is niet alleen de schuld van de NDP, maar van alle politieke leiders.
  gemodereerd

 11. Pony doe niet zo dom. Denk je nou echt dat Suriname niets hoeft te doen en dat het buitenland dan zelf zal komen en zal zeggen we komen jullie helpen. jullie hebben het verdiend meer dan welk ander land dan ook. Hou op jongen hou op. Santokhi en de anderen MOETEN overal weer en weer en weer naar allerlei conferenties om te laten zien dat we nu echt een andere weg zijn ingeslagen dat we niet als idioten lenen en lenen en lenen en het geld laten verdwijnen. we MOETEN het buitenland NU laten zien dat we niet meer zijn zoals bouterse altijd maar riep, we hebben jullie niet nodig. nee hij was bang lekker de bevolking dom houden, lekker de grenzen dicht houden. want we hadden niemand nodig toch. Ja hij en zijn schurken hadden niemand nodig, mar wij wel, wij wel. Die schaamteloze hond wilde geen ambassadeur nog zaakgelastigde in Suriname. Waarom niet.
  Doe niet zo dom jongen doe niet zo dom
  Doe niet zo dom
  gemodereerd

 12. RiP…….er zijn in nederland genoeg ziekenhuisbedden. er is slechts dreiging voor een tekort aan ic-bedden. maar ook dat is voorlopig nog toereikend. dus voortaan eerst goed je huiswerk maken voordat je hier hersenloos en populistisch gaat staan roeptoeteren. dat komt nl. nogal erg dom over.
  gemodereerd

 13. Een volgende keer wat kleding en een drumstel voor het Korps Penitentiaire Ambtenaren. De regering heeft geen geld voor deze groep. Voor de expo in Dubai wordt wel meer dan een miljoen US-dollar uitgegeven. Heel gauw wordt de benzineprijs verhoogd. De armen worden steeds armer en de rijken gaan op snoepreisje.
  gemodereerd

 14. Olivia, ik weet niet wie nu dom is, jij die het stuk naar mijn mening niet goed begrepen heeft en een heel ander soort reactie (comment) maakt. Natuurlijk kan Suriname niet zonder het buitenland, dit geldt trouwens voor elk land op deze aardkloot. Geen elk land is onafhankelijk.
  Maar Olivia, mijn comment gaat/ging over de ‘bedelmentaliteit’ ( kies sani gratis) en niet de buitenlandse bijstand (hulp) op bijvoorbeeld technisch gebied. Als je vindt dat jij mijn comment goed gelezen hebt en jouw comment, daarvan een reactie is, dan moet ik concluderen dat Santokhi het goed doet om elke keer het buitenland om hulp (in de vorm van natura) te bedelen. Nou zeg!!!!!
  gemodereerd

 15. Dank je wel vrienden van Nederland we zijn blij met jullie hulp we hadden de bedden heel hard nodig .
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.