Bijzondere Surinamers gedecoreerd vanwege 46 jaar onafhankelijkheid

10
Bijzondere Surinamers gedecoreerd vanwege 46 jaar onafhankelijkheid
De president geflankeerd door Pim de la Parra en Henna Draaibaar, die zich Officier in de Ereorde van de Gele Ster mogen noemen.

In het kader van 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname heeft president Santokhi zaterdag een aantal Surinamers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk, gedecoreerd.

Deze traditionele ceremonie naar aanloop van de onafhankelijkheidsviering vond plaats in de achtertuin van het presidentieel paleis. Het staatshoofd uitte zijn waardering aan zij die zich voor de ontwikkeling van het land hebben ingezet. Het gaat om meer dan 150 burgers die zich op maatschappelijk en ander vlak verdienstelijk hebben gemaakt.

Een aantal van de mensen (via Starnieuws):

 • Rudolf Elias is benoemd tot Grootofficier in de Ereorde van de Gele Ster.
 • Ewald Ombre en André Saheblal zijn Grootofficier in de Ereorde van de Palm.
 • Jules Fernandes en Carlo Jadnanansing zijn benoemd tot Commandeur in de Ereorde van Gele Ster.
 • Georgine Acton, Roy Adama, Otwald Spong en Dennis Wip zijn benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Palm.
 • Sarwankoemar Badjalala, Ronald Baldew, Pim de la Parra, Delano de Vries, Henna Draaibaar, Sunil Oemrawsingh, George Ramjiawansingh en Gilbert van Dijk mogen zich Officier in de Ereorde van de Gele Ster noemen. 

De decoraties zijn een schouderklop van het hoogste gezag van het land aan Surinamers die ondanks de economische problemen en de heersende pandemie een bijdrage leveren c.q. hebben geleverd aan het land. Het is, aldus de president, op z’n plaats om hardwerkende, sociaal bewogen en getalenteerde Surinamers die een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van land en volk, die eer te geven. Jaarlijks worden diverse personen voorgedragen om in aanmerking te komen voor een decoratie. Voor de regering is het een eer om hen als voorbeeld te stellen.

Wegens de beperkingen heeft het staatshoofd de onderscheidingen niet opgespeld, maar wel overhandigd aan de mensen, hoewel hij ook graag de erbij horende handdruk en een warme brasa had willen geven. Desondanks toonde president Santokhi zich ingenomen de nodige eer te geven aan elke Surinamer die zich bijzonder en belangeloos heeft ingezet. Dit geldt ook voor zij die zich buiten landsgrenzen verdienstelijk maken voor de goede naam en eer alsook de groei en bloei van Suriname.

Het staatshoofd gaf de gedecoreerden mee dat ze trots mogen zijn en tevens als een stimulans dienen voor andere Surinaamse burgers. “Beschouw deze eer als een waardering, die u voor alle andere harde werkers draagt, in liefdadigheid is geen overdaad,” richtte president Santokhi zich tot de groep.


10 REACTIES

 1. Allereerst de felicitaties aan alle gedecoreerden voor hun bewezen diensten zowel sociaal als maatschappelijk.

  ZE President Santokhi heeft bij deze decoratie bewezen een president te zijn voor alle Surinamers. Er zijn creolen op deze site die beweren dat hij dat niet is, dat hij slechts president is voor alleen de mensen die op hem lijken.
  gemodereerd

 2. Leuk!
  Een gemêleerd gezelschap van jong en oud, vrouw en man.
  Namen, misschien zit er fam tussen.
  Gefeliciteerd 👍
  gemodereerd

 3. Als men elk jaar mensen decoreerd zyn tegen eindt deze eeuw alle surinamers gedecoreerd en arm gestorven, wat een politieke flauwekul, Suriname is nederland niet,niet alles moet men blindelings overnemen, byvoorbeeld dit dient geen enkel doel, ja wat ze zelf beweren?
  je zou het beter besteden aan armoede bestryding en daklozen probleem daar zit Pyn en geen elite feesjes kom nou, we zyn Dubay niet
  gemodereerd

 4. Alweer een elite die zich rondt het machts blok verzamelt, de kleine man is geen surinamer ?
  gemodereerd

 5. Het zou wat moois zijn als het, in een land als Suriname, geen.gemêleerd gezelschap was dat gedecoreerd werd.
  En het is elke Surinaamse president geraden om de president van en voor alle Surinamers te zijn, als hij tenminste het beste met het land voorheeft en met name met de mensen die op hem lijken. Als hij vooral de mensen die op hem lijken gaat voortrekken, zal hij er alleen voor zorgen dat de rest van de bevolking een hekel.krijgt aan die groep, met alle gevolgen van dien en hij kan een volgende termijn als president van het land ook vergeten.
  gemodereerd

 6. Alle lof aan deze bijzondere Surinamers , dit zijn echte Surinamers die 10 jaar lang zijn vergruist.
  gemodereerd

 7. browny , jij wordt nooit gedecoreerd , wat jij zegt is allemaal flauwekul , jij zit in Nederland en jij noemt je een inheemse van Suriname , nou volgens ons ben jij een inheemse van de provincie Drente de inheemse turfstekers en Dubay ligt toch in Twente he, daar dichtbij de Duitse grens nabij Winterswijk en daar zijn ze ook al 46 jaar onafhankelijk van de duitsers
  gemodereerd

 8. @ Rbrown

  Dat heb je helemaal goed geformuleerd, niks meer aan toe te voegen klasse man!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. @Rbrown

  Ook tijdens de regeringen Bouterse I en II werden mensen gedecoreerd. Waren er gedurende die 10 jaren geen armoede en zwervers in Suriname?
  gemodereerd

 10. De president zit er voor alle suri’s, maar een groot deel van de suri’s is na 2 jr nog steeds bezig met schoppen. Hij is dus helemaal niet verplicht om afro’s te decoreren, omdat ze afro’ zijn. Eeuwig die stomme bedreiging met stemmen, slaat nergens op. De afgelopen decennia is er geweldig gestemd. Het resultaat zal nog decennia lang, voelbaar zijn.

  Bovendien is het niet de president die bepaalt wie wordt gedecoreerd. Die mensen worden voorgedragen. Moeilijk te bevatten dat de dictatuur niet meer bestaat.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.