maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijProtest: Steve Meye roept op tot boycot Fernandes

Protest: Steve Meye roept op tot boycot Fernandes

-

Does Travel - naar Suriname

Circa 150 mensen zijn vandaag op het Bronsplein bij elkaar gekomen om te protesteren tegen wat zij noemen ‘vaccinatiedwang’ in Suriname. Daarbij heeft de Surinaamse bisschop Steve Meye opgeroepen om Fernandes te boycotten.

Meye die eerder dit jaar nog leugens vertelde over de dood van een jonge medewerker van Choi’s, haalde uit naar de regering. Hij zei dat de overheid en bedrijven discriminerend bezig zijn als het gaat om het vaccinatiebeleid.

Hij riep daarom op tot boycot van deze bedrijven. Het protest is georganiseerd door de Samenwerkende Verontruste Burgers, kerkgemeenschappen en vakbonden, waaronder de Samenwerkende Bonden 1 staat tot 6.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Des te meer reden die QR code snel in te voeren. Kom je hem en zijn wappies nergens meer tegen.


  gemodereerd
 2. Ja boycot dat is slim.Koop geen spullen van deze bedrijven, desnoods eet en drink je niet. We zullen ze leren. En als ze sluiten en failliet gaan en je hebt geen werk meer is even pech, ma we hebben ze geleerd


  gemodereerd
 3. Hier een oproep aan Steve Meye: Bekeer je van je dwaling. Je hoort te bidden voor de overheid en andere hooggeplaatsten en voor alle Surinamers want dat staat in de waarheid van het Woord Gods. Wees niet langer weerspannig tegen de Surinaamse gemeenschap maar betoont de liefde van Jezus Christus, wees een discipel van Jezus Christus en niet een discipel van je eigen ik of van een politicus.


  gemodereerd
 4. Beste mensen…. Steve Meye.. mag naar mijn mening, een mening over Covid-19 en een mening over vaccinaties hebben ; hij mag ook een, en dat zie ik ook op de video geplaatst op waterkant, een behoorlijke aanhang hebben, maar de Surinaamse overheid werkt Covid-19 strategieën uit..Dat er voor Covid-19 nog geen groeps-immuniteit is, is een wetenschappelijke raadsel.. En net zoals computer-chips niet aan een boom groeien, zal er hard gewerkt worden om het Covid-19 virus te ontrafelen ..Nu overheidsmaatregelen in Suriname en vele andere landen.. . Let op, de maatregelen zijn geen natte-vinger werk… Hoe vaak is er niet over Covid-19 contact geweest tussen Surinaamse en buitenlandse artsen… En ik zeg het ook, Cuba ook een voor Suriname bevriend land werkt dag en nacht om het Cubaanse Covid-19-vaccin verder te ontwikkelen… Het is zeer respectabel wat Cuba doet.. Het land Cuba is niet overdreven groot en niet overdreven rijk, toch een prestigieuze ontwikkeling .. Steve Meye kan beter een petitie met zijn beoogde doelstellingen overhandigen aan de Surinaamse artsen… Nu heeft hij een actie gestart tegen frisdranken-fabrikant Fernandes…. Suriname is een volk grotendeels verdeelt in twee groepen, de groep van de rode Fernandes en de groep van de gele Fernandes… Nu zullen zowel de groep rode als de gele Fernandes groep gezellig samen Steve Meye in het verdomhoekje plaatsen… Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  gemodereerd
 5. En thuis aangekomen geniet deze zelfde steve van een lekkere fermandes broodje en een zalige borgoe rum met fernandes cols. HATCHEE.


  gemodereerd
 6. Wat is dit toch een vreemde man.Hij geilt op zijn eigen stemgeluid.Mag er dan wel gevaccineerd geld gedoneerd worden in zijn kerk? Is hij bezig een staat in een staat te stichten? Roept hij op om de regering om ver te werpen?


  gemodereerd
 7. En nu hoop ik dat Bischop Meye ook op z’n knieën gaat om voor de zwakke mijnheer Fernández te bidden.
  En natuurlijk ook zijn mede broeders en zusters daarin aanmoedigt. Dat is naasteliefde. Onze grote voorganger Jezus heeft ons dat voorbeeld gegeven. En wij zijn opgeroepen om in zijn voetstappen te treden. Bidden helpt


  gemodereerd
 8. die meye noemt zich een kerkganger , of hoe noemen ze dat , een soort afgod van een sekte , hij zet zijn volgelingen onder druk , vorig jaar moesten ze 50 Euro voor hem doneren en zo zou covid verdwijnen , mensen deze satan moet toch opgepakt worden , nu ook weer is alles de schuld van bepaalde bedrijven en de regering , deze satan misbruikt laag geschoolden die als lamme schaapjes hem volgen , dus die meye moeten ze boycotten


  gemodereerd
 9. Het is hoog tijd om deze idioot verantwoordelijk te houden voor de financiële schade die hij veroorzaakt. Wat een walgelijk ziek wezen is hij, denken velen.

  Geen ander moet hem nu een keer klem zetten. Dit soort beesten moet echt gekooid worden.

  Al was het alleen om het geestelijk mishandelen en misbruiken van zijn sekteleden.

  Idioot


  gemodereerd
 10. Valse profeet meye moet naar Europa gaan voor die verkrachtingszaak.Maar bedelaar durft dat niet. Ook reyme valt nu door de mand. Ze voeren politiek in het geloof. Nergens in de Bijbel staat, dat je als gelovige met politiek moet gaan bemoeien.
  Ik hoop niet voor ze, dat ze besmet raken met covid. Maak dan geen gebruik van medische zorg, die dezelfde regering, die jullie bevechten, biedt. Jullie zijn duivelaanbidders, meye en reyme. Vooral meye, die opa D heeft gediend.


  gemodereerd
 11. Als je niet gevaccineerd bent tegen Covid moet je niet naar de intensive care willen gaan wanneer je Covid krijgt, ga naar de kerk van Steve, zodat ze daar intens voor je kunnen bidden dat je niet dood gaat aan de gevolgen van Covid.


  gemodereerd
 12. Om eerlijk te zijn is fernandes brood heel erg achteruit gegaan.
  Lekker brood haal je bij Choi’s .


  gemodereerd
 13. Heeft Fernandes wel de garantie gegeven dat het verplicht gevaccineerde personeel nooit zal sterven aan de Coronagriep?
  Want bij zo’n verplichting horen ook garanties.


  gemodereerd
 14. @Rambo 20 november 2021 At 18:05

  Groepsimmuniteit is er nog niet omdat de Delta variant veel besmettelijker is. Iets van 6 maal besmettelijker. Dus ipv van 1 slachtoffer besmetten per x minuten worden er 6 besmet. Dan moet er een veel hogere vaccinatiegraad zijn om groepsimmuniteit te krijgen. Zo hoog dat het de vraag is of het gebeurt.
  Des te meer redenen dat iedereen zich vaccineert want dan is de kans op een ernstig verloop kleiner en duurt de besmetting ook korter. Met behulp van complexe rekenmodellen is veel uitte rekenen alleen moet je in zo’n model aannamen doen over hoeveel contacten de mensen dagelijks hebben. Zijn er minder contact momenten, wordt MOHANA goed nageleefd en stijgt de vaccinatie graad dan is de kans op uitbanning groter.
  Mijn grootste zorg is vooral de derde wereld waar veel landen amper vaccins hebben en dus een nog gevaarlijker variant kan ontstaan.


  gemodereerd
 15. Wanneer worden Meye en die andere eindelijk eens aangesproken op hun wangedrag, het oproepen tot dit soort acties, het verspreide van walgelijke en gevaarlijke leugens??


  gemodereerd
 16. Meye is gewoon een provocateur. Die wil zieltjes winnen om z’n wekelijkse donaties in stand te houden. Reyme valt enorm door de mand. Begonnen als een mooi breed alternatief met A20 blijkt hij nu een achtertuinman te zijn die niet het niveau heeft om een partij neer te zetten die de complexe problematiek in Suriname kan benoemen. Maakt van zijn partij een one-issue partij omringt door complotdenkers. Als ik DOE was zou ik snel afstand nemen van deze amateur.
  Van Dijk-Silos is gewoon aandacht aan het vragen. Moet ze ook wel want ze is uitgerangeerd. Haalt wel haar derde prik maar blijft maar onzin spuien. Waar Suriname behoefte heeft aan kader is er sprake van een braindrain en met een beetje pech blijft deze rommel over. Ik ben geen fan van de VHP. Maar ik verkies deze boven deze grappenmakers. Slim stemmen was niet zo slim. Maar zolang de kleine partijen bestaan uit mensen die dronken aanrijdingen maken, als zedenpredikers op pleinen staan schreeuwen over vaccinatiedwang of een DOE die onzichtbaar lijkt is het denk ik beter om toch maar te focussen op de grotere partijen. En hopen dat die uiteindelijk een keer in een coalitie komen waar wel balans is.


  gemodereerd
 17. Simpele zielen! Daar maakt deze “kerkleider” misbruik van. Kerk en politiek gaan niet samen. Weten deze dombo’s veel 🙈


  gemodereerd
 18. Waarom draagt deze hypocriete paapse dorpspastoor wel een een bril ???……Zijn “gado” kan hem toch laten zien zonder hulpmiddelen. 🥳🥳🖐🖐🖕🖕


  gemodereerd
 19. Weer zo een achterlijke actie van de zelfbenoemde bisschop. Deze man is een sekteleider. En je kan precies zien welke hersenloze volgers er meedoen met zijn actie.


  gemodereerd
 20. Fernandez hoeft geen garantie te geven op het eeuwige leven. En een verplichting voor Fernandez is het ook. Ll
  het is: vaccineer of blijf buiten. Zie? Keuze. Wat Fernandez doet is gebruikmaken van zijn recht , net als anderen ook gebruik maken van hun recht. Jij hebt het recht je niet te laten vaccineren. Ik heb het recht niet-gevaccineerden in mijn huis te laten. Wij doen niet aan het aan eeuwige levens.


  gemodereerd
 21. Klaas en anderen, hoe weten jullie dat het walgelijke en gevaarlijke leugens zijn die deze bonte verzameling van groepen verspreiden of voor eigen argumentatie gebruikt.
  Doen jullie niet hetzelfde door deze mensen weg te zetten met kennis die niet in het openbaar te toetsen is (DNA doet niet mee).
  Hoe zuiver zijn de overheidsmaatregelen als de bevolking niet weet hoe de overheid omgaat met het verzamelen en beoordelen van wetenschappelijke informatie. Dit verzamelen en beoordelen dient ook nog te geschieden zonder last en ruggespraak van bestuurlijke verantwoordelijkheid (de politiek dus). Dit is belangrijk voor het gevoel bij de bevolking.
  De beleidskeuze moet transparant en controleerbaar zijn (welke rol speelt DNA)
  Het is cruciaal, dat wetenschappelijke informatie verzamelen en beoordelen zonder last of ruggespraak van bestuurlijke verantwoordelijkheid moet geschieden, dit gebeurt dus niet, vandaar grote aversie tegen de Covid maatregelen en vaccines.

  Twee voorbeelden die zorgen voor verwarring:
  Van de week kon je in de media lezen, dat de mondkapjes wel degelijk helpen tegen verspreiding van Covid, terwijl wij met z’n allen papegaaiden, dat het gebruik van mondkapjes niet zinvol is.
  Ook, is men teruggekomen van de bewering dat de vaccines helpen bij het kweken van weerstand (antistoffen) tegen Covid, men zegt nu dat de vaccine al na zes maanden is uitgewerkt en dat men een derde prik moet nemen. Zo is er nog meer tegenspraak van de specialisten, die terugkomen van eerder beweerde kennis.
  Als je dit alles bij elkaar veegt, samen met de manier hoe de overheid haar kennis en maatregelen proclameert (zeer gebrekkig), dan is het toch duidelijk waarom er groepen zijn die geen vertrouwen hebben en de vaccine weigeren.

  En wat ook nog meespeelt in ons land, is de politieke situatie, waarbij je te maken hebt met een overheid, die moeite heeft geloofwaardig over te komen.


  gemodereerd
 22. Volgens de zelf benoemde bisschop mag niemand je dwingen om gevaccineerd te worden, maar net zo.goed kan niemand me dwingen om met een niet gevaccineerde samsn te werken in dezelfde ruimte. Net zoals niemand mij kan dwingen een niet gevaccineerde toe te laten om door mij behandeld te worden als hij/zij ziek mocht worden.
  En, het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat wij mensen die leden aan een (toen) besmettelijke ziekte isoleerden (denk b.v. aan t.b.c en melaatsheid). Waarom mag je je, als gezonde persoon, niet beschermen tegen mensen die de pech hebben gehad een besmettelijke ziekte onder de leden te hebben?


  gemodereerd
 23. Ds. Steve Meye is hij een voorbeeldfiguur voor de kerk, de politiek of geen van beide?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES