maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNationaal Jeugdinstituut besteed aandacht aan Kinderrechtendag

Nationaal Jeugdinstituut besteed aandacht aan Kinderrechtendag

-

Does Travel - naar Suriname

Het is vandaag Internationale Kinderrechtendag. In het kader hiervan en het 42-jarig bestaan van Huize Betheljada heeft het Nationaal Jeugdinstituut (NJI) in Suriname, vrijdag een bezoek gebracht aan het tehuis en de kinderen met een beperking verwend.

Het doel van dit bezoek is om de gemeenschap te stimuleren om meer aandacht te besteden aan de rechten van het kind en deze te respecteren en te waarborgen. Dit jaar is het thema: “Het recht om je eigen verhaal te kunnen vertellen”.

De onderdirecteur NJI, Mitesh Bhaggoe, heeft aangegeven dat de rechten van elk kind gesrespecteerd en nageleefd moeten worden ongeacht de etniciteiten, vaardigheden of beperkingen. Hij heeft medegedeeld dat alle kinderen beschermd moeten worden en kansen aangeboden moeten worden om zich naar hun beste te ontwikkelen.

Namens het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, heeft Bhaggoe dank uit gebracht aan het personeel van huize Betheljada voor de geleverde diensten en in het bijzonder de zorg aan deze speciale kinderen met complex meervoudige beperkingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. wordt ook tijd , want tijdens de vorige regering had het kind geen recht op scholing , geen recht op zorg en debby ja toen stonden vele kinderen bij stoplichten om waar te verkopen want naar school gaan was niet voor hen bestemd en debby toen was covid nog niet in Suriname


  gemodereerd
 2. Die kinderen die knippa’s verkopen, staan er al sinds de marrons naar Paramaribo waren verhuisd, denk zelfs veel eerder dan de Binnenlandse oorlog. Het is dus al vele jaren een bekend fenomeen in Suriname.

  Het zou mooi zijn als beide ouders een salaris hebben, dan hoeven de kinderen niet op straat te gaan om knippa’s te verkopen.

  Kinderarbeid moet verboden worden in Suriname.
  Kinderen hebben recht op goede verzorging, en goed onderwijs.
  En vooral veel sportactiviteiten organiseren voor deze kinderen en andere kinderen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES