‘Vierde COVID-19 golf neemt af maar niet te vroeg juichen’

3
corona-covid-19-suriname

De Surinaamse directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul heeft met behulp van een epidemiologische curve meer inzicht verschaft over medisch-technische data en feitelijkheden. “De vierde golf is aan het afnemen, maar gezien de lage vaccinatiegraad van Suriname moeten wij niet te vroeg juichen”, aldus de functionaris.

De directeur doet een oproep aan de samenleving, om zoveel mogelijk te vaccineren. Om de media meer inzicht te geven in het COVID-19 gebeuren heeft de functionaris demografische gegevens geïllustreerd tijdens de op donderdag 18 november 2021 gehouden COVID-19 persconferentie.

Het aantal opnames van COVID-19 geïnfecteerden bestaat veelal uit niet-gevaccineerden. Volledig en niet-volledig gevaccineerden vormen een kleiner deel van het aantal opnames. De meeste besmettingen komen nog steeds voor in Paramaribo.

Gajadhar Sukul merkt op dat er wel een dalende trend te merken is bij de positieve gevallen in thuisisolatie. De functionaris benadrukt dat het ministerie van Volksgezondheid extra aandacht geeft aan het verbeteren van interne werkprocessen en het verder professionaliseren van actoren en diensten met betrekking tot het coronavraagstuk. 

De directeur heeft opgemerkt dat er maatregelen worden genomen die gestoeld zijn op wetenschap. “De wetenschap toont aan dat mensen die ingeënt zijn een veel lagere kans hebben om op de intensive care te belanden. Wij willen zorgen om de intensive care opnames door corona te reduceren”, beklemtoont de functionaris. Hij geeft verder aan dat het ministerie ervoor wilt zorgen dat de druk op de zorg niet omhooggaat, zodat er zorg geboden kan worden aan eenieder.

Donderdag 18 november waren er in Suriname 54 nieuwe gevallen na 412 keer testen (13,1%). Er zijn 3 coronadoden genoteerd en er liggen 39 personen in het ziekenhuis. 9 patiënten liggen op de ICU.

De cijfers van donderdag:


3 REACTIES

 1. Men hoe in Suriname niet opnieuw het wiel uittevinden, als men naar het buitenland kykt dan weetje wat er vervolgens ons hier ook tewachten staat, dat is een ding wat zeker is.
  by het begin van de pandemie waren wy ook twee maanden later aande beurt dus we kunnen ons op voorbereiden.
  Als land moeten wy ons mobiliseren,inenten, opvoorbereiden, afstandhouden, mondkapje op, handen wassen, enz…
  gemodereerd

 2. Alcohol, handsanitizer en mondkapjes moeten betaalbaar zijn.
  Dan kan men ook zichzelf vaker ontsmetten.
  Maar mondkapjes zijn niet voor iedereen verplicht. Op gov tv was een talentenjacht met melissa en 50 % had geen mondkap op en stond op 50 cm van de ander vragen te stellen of praten.
  gemodereerd

 3. Er valt niets te juichen als maar 54% is gevaccineerd. Na het protest van zaterdag zal de 5e golf starten.

  Overal is er protest, zonder politieke of geloofs-motivatie, behalve in suri. Deze mensen maken misbruik van de naïviteit van hun volgers.

  Jammer dat jullie daar de vele docu’s over 2 jr covid niet kunnen zien. Wat een ravage overal. De docu over anti-vaxers (in Nederland) schets een beeld van het soort mens. Best wel zielig, ze zijn zo angstig.

  Misschien dat het CDS enkele docu’s kan inkopen en vertonen, zodat men een beter beeld krijgt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.