maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVIDEO: Chirurg en team trots op implanteren eerste kunsthart in Nederland

VIDEO: Chirurg en team trots op implanteren eerste kunsthart in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Faiz Ramjankhan, cardiothoracaal chirurg van het UMC Utrecht, was deze week volop in het nieuws. Dit omdat er onder zijn leiding, begin deze maand bij een patiënt met zeer ernstig hartfalen, voor de eerste keer in Nederland een volledig kunsthart werd geïmplanteerd (foto).

“Het was een spannende operatie die veel voorbereidingen vergde. Met ons team zijn we sinds 2017 bezig om de implantatie van een kunsthart mogelijk te maken. Met het hele team hebben we de afgelopen maanden specifieke training sessies gevolgd om deze operatie uit te voeren”, aldus de in Suriname geboren Ramjankhan.

Het kunsthart vervangt en neemt de functie van het gehele hart over. Het innovatieve kunsthart zorgt voor een verbeterde pompfunctie en bloedtoevoer waardoor de patiënt minder klachten ervaart. De implantatie van het kunsthart is succesvol verlopen. De patiënt maakt het goed en was binnen twee dagen van de Intensive Care.

De chirurg en zijn team zijn trots om als een van de eerste centra deel uit te mogen maken van de studie die deze nieuwe kunstharttechnologie onderzoekt. “Als deze behandeling voldoende duurzaam blijkt te zijn kunnen we hierdoor veel meer patiënten behandelen die nu geen behandelopties hebben”, zegt Ramjankhan.

Het UMC Utrecht maakte onderstaande videoreportage van de operatie door het team, op 3 november jongstleden:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. 👍 Net als bij het Nederlands elftal, werd ook dit team beter, toen ze mensen met een migranten achtergrond erbij betrokken. Als Surinamers mogen we trots zijn dat een van onze landgenoten het hart op de juiste plaats heeft en het zo goed doet.


  gemodereerd
 2. Heer Faiz Ramjankhan, cardiothoracaal chirurg, gefeliciteerd met uw prestatie.

  Wij Surinamers zijn zeer trots op u en dat wij hier een voorbeeld aan nemen om op ons gebied ook de beste mogen worden.

  Zet het op Surinamers, op de juiste spoor blijven met uw leven en zo ver mogelijk van criminele voorbeelden blijven. Wees eerlijk en oprecht en werk keihard voor uw doelen.


  gemodereerd
 3. Beste Heer Cardiothoracaal Chirurg Faiz, Ramjankhan:
  Ook ik wil middels dit bericht mijn aller grootste dank betuigen 👌 👏!
  Ik ben ook erg trots op U en uw inzet, toewijding, jaren lange moeite en dedicatie om mesnen levens te redden!
  U BENT EEN ECHTE HELD, en dat mogen we vieren in glorie.
  Ik wens U heel veel succes in de toekomst.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES