dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameTop Communicatie Dienst Suriname ontmoet president

Top Communicatie Dienst Suriname ontmoet president

-

Does Travel - naar Suriname

“Een ontmoeting waar er complimenten zijn gegeven voor zaken waar er goed gescoord wordt, maar ook een waar er harde woorden zijn gevallen en geen excuses zijn gemaakt.” Zo weergeeft directeur Alven Roosveld de ontmoeting die hij als leidinggevende van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) samen met het managementteam op donderdag 18 november 2021 heeft gehad met president Chandrikapersad Santokhi.

De meeting regardeerde zaken die het staatshoofd graag anders zou willen zien. De CDS heeft de recente periode wat steken laten vallen, doordat er onder meer een bericht is gepubliceerd waarvan de informatie incompleet was. Hierover is er verantwoording afgelegd aan de president en is aangegeven welke veiligheidskleppen zijn ingebouwd zodat zulke incidenten tot het verleden gaan behoren.

President Santokhi heeft nog steeds vertrouwen in de CDS-leiding en wil ook optimaal gebruikmaken van de diensten van het instituut. Hij legde dan ook de verantwoordelijkheid op de schouders van de leiding om vooral te werken aan imagozuivering en de kwaliteit van de diensten. Het staatshoofd liet duidelijk blijken niet blij te zijn met delen van de performance die zijn geleverd, maar hij verliest zijn vertrouwen niet in de dienst. “Kom met image recovering, confidence building en trusthworthy,” luidde zijn oproep. 

Directeur Roosveld zegt dat er in principe een volledige evaluatie is geweest van de CDS. Hij erkent dat er een verhoogde druk is om consistent, consequent en kwalitatief te blijven leveren. Tijdens de meeting is dan ook aangegeven wat de tekortkomingen van de CDS zijn en wat zij nodig heeft. Het instituut heeft tweemaal een doorstart moeten maken met een compleet nieuwe leiding. Geprobeerd wordt eenieder erbij te houden en men gaat thans naar een fase van steeds betere prestaties neerzetten. Hij beseft dat wanneer er eens een zwaarwichtige fout gemaakt wordt, het instituut zeker er ook op gewezen moet worden.

De CDS-topman blikt terug op een zwaar jaar, waarin personen het instituut hebben verlaten, maar geprobeerd wordt om het personeel dat er is op een zodanige manier te leiden dat zaken goed gaan. Aan de ene kant is hiervoor de vastberadenheid en het vertrouwen van de organisatie nodig en vanuit de andere kant de druk van het kabinet. “Het is geen makkelijk vaarwater waar we inzitten, maar vaarwater waarvoor we hebben gekozen. We zijn deskundig genoeg om dit te doen,” aldus directeur Roosveld.

De eerdergenoemde veiligheidskleppen behoren tot de korte termijn aanpak. “Zodat, als er iets naar buiten gaat we er volledig achter kunnen staan.” Daarnaast zal intern ook gecontroleerd worden. Directeur Roosveld, die tevens regeringswoordvoerder is, gelooft in het vrijlaten van mensen, maar meent dat de perfecte balans er moet zijn zodat het dan alleen maar beter wordt. Hij benadrukt dat de CDS koerst naar diversificatie in de manier waarop zij informatie brengen.

Het instituut zal met meer dienstverlening komen. Ook zal worden nagegaan hoe de pers beter gefaciliteerd kan worden met informatie die vanuit de regering en de regeringsraad komt, zonder dat het alleen maar met persberichten of via persmeetings gedaan wordt. Directeur Roosveld: “Dus er komt diversificatie van hoe de informatie van de regering naar buitenkomt, daarop mag men rekenen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Alven doet het niet slecht, en inderdaad het kan beter.
  Misschien een training of werkbezoek in Nederland volgen. Overheids-communicatie is een stressvolle baan, er zijn altijd vacatures hier in Ned, omdat je bij elk verkeerd woord of actie de pineut bent. De woordvoerders en speechwriters hebben een toffe klus te klaren.
  Alles is leerbaar en fouten maken mag, we zijn geen robots, zelfs die vallen wel eens om.


  gemodereerd
 2. Gewoon altijd de waarheid vertellen conform de feiten. Zo simpel is het. Gedoe ontstaat wanneer men de waarheid in verhullende woorden probeert te verpakken. Of wanneer de woordvoerders niet op de hoogte zijn van zaken. Dan moeten ze dat ook gewoon zeggen ipv ter plekke dingen te verzinnen.
  Als zaken (voorlopig) geheim zijn, zeg dat dan ook.


  gemodereerd
 3. Jullie mogen meer letten op wat jullie op gov tv zetten. Melissa bij talentenjacht zonder mondkap en velen erbij. Wat voor vb gft men de rest????
  Laten ze komen met 1 ding dat deze gasten gedaan hebben. Ik zie nog niets


  gemodereerd
 4. Esmerald , een goede reactie van jou , duidelijk en helder , de voorstanders van de ndp zullen het zo dadelijk afkraken , omdat ze jou reactie niet begrijpen en ze laag geschoold zijn.


  gemodereerd
 5. Hoe kan je als president en vice-president anderen aanspreken als je zelf keer op keer in de fout gaat. Er is zoveel misgegaan de laatste periode. Denk aan:
  @ New Surfin NV
  @ Deense bedrijf/waterstofcentrale
  @ Nieuwbouw markt in Nickerie
  @ Ontslag Diana Pokie
  @ benoemingen van familie en vrienden
  etc. etc. etc.

  Geef eerst zelf het goede voorbeeld voordat je anderen gaat aanspreken of ontslaan.


  gemodereerd
 6. Dat dit soort gedrag voor komt bij personen die snel een njan willen maken, komt gewoon door wat er de afgelopen 41 jaar in Suriname door ddb ( friends) ,- gezin, adviseurs, enz is gebeurd, Neks No Fout, dood en verderf, grote leningen met hoge renten, vreed naar pot van staatsmiddelen, domeingronden toe eigenen, skaliens aan ddb-kliek, grpte criminaliteit, enz.

  Het zal heel veel energie en goed beleid, plan van aanpak vragen van technocraten die hier een einde aan gaat maken. De grote armoede en grote ellende is in de hele samenleving door gedrongen. Sranan Skeer. Iedereen loert een kans om een slag te slaan.

  Normen, waarden, principes, goed gedrag, enz is ver te zoeken bij grote groepen Surinamers. Suriname is gewoon een paria geworden en er zijn weinig deskundige mensen te vinden op talrijke disciplines om Suriname in goede vaarwateren te brengen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES