donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeer dan 800 grondbeschikkingen overhandigd in Para

Meer dan 800 grondbeschikkingen overhandigd in Para

-

Does Travel - naar Suriname

In het district Para zijn dinsdag 800 grondbeschikkingen overhandigd op het districtscommissariaat te Onverwacht. Het is volgens de Surinaamse president tijd dat Para meer gaat ervaren van de kansen die het land heeft. “Elke plek in Suriname, elke burger in Suriname verdient gelijke kansen en een gelijke behandeling”, aldus president Santokhi bij de overhandiging.

Hij gaf aan dat er in het district voldoende groen is, dat tegen de achtergrond van de klimaatverandering gekoesterd moet worden. Er is ook voldoende te doen in Para. Dit deel van Suriname kenmerkt zich volgens het staatshoofd door de vele recreatieoorden. “Hier komen mensen om zich te verpozen. Daar zit een enorme potentie in. Ons eigen binnenlandse toerisme dat voor voldoende werkgelegenheid kan zorgen.” President Santokhi wees er ook op dat water een van de belangrijkste zaken is die wordt voortgebracht door het district en ook in overvloed aanwezig is.

Hij hield zijn gehoor voor dat de regering niet voor zichzelf werkt, maar voor land en volk. “Terwijl wij als regering hard werken om een goede fundering te plaatsen voor onder andere de economie van Suriname, beseffen wij dat ook u als burger een fundament nodig heeft,” zei het staatshoofd. Hij noemt grond een goed fundament voor ontwikkeling. De regering beseft dat maar al te goed.

“Vandaar dat wij vandaag vol goede moed de bekroning plaatsen op uw lange wachten. Grond brengt ontwikkeling, grond brengt groei. Op grond kan je planten, wonen en werken. Grond staat dus duidelijk aan de basis,” aldus het staatshoofd. Hij voegde er verder aan toe dat de regering eraan werkt dat het proces om aan grond te komen, vlotter gaat. Zij heeft daarom niet lang terug een systeem in gebruik genomen waarbij de burger zich via een website kan registreren om in aanmerking te komen voor een stuk grond.

President Santokhi gaf aan dat de regering met deze overhandiging van grondbeschikkingen een verkiezingsbelofte waarmaakt. Hij riep degenen die hun bescheiden hebben ontvangen op om niet net als anderen geen werk van de volgende stap te maken. Het staatshoofd benadrukte dat zij met een stuk grond de ontwikkeling van zichzelf en hun nageslacht in handen hebben.

“Ik roep u nogmaals op om niet aan de kantlijn te staan maar uw eigen ontwikkeling ter hand te nemen”, besloot de president zijn toespraak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Zeer goedkope propaganda,precies zoals de vorige machthebbers dat deden . ( De regeringstop houdt zich bezig met het normale ambtenarenwerk ( Dienst der Domeinen)


  gemodereerd
 2. Iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond zegt men maar moet je daarrvoor je distrikt verlaten en de stad intrekken?(paramaribo Wanica kwatta en Leiding etc) heb je ook recht als je in een ander district en/of het binnenland al gronden hebt?


  gemodereerd
 3. Wast een poppenkast dat de hele regering zich hiermee bezighoud. De burgers hebben gewoon recht op een stukje grond. Deze documenten zou je in feite in je brievenbus moeten ontvangen.


  gemodereerd
 4. Kijk ze staan op de foto (andere krant), net als twee eigenaren van Suriname. Kijk ze pronken alsof ze hun eigen grond hebben afgegeven. Kan dit niet door de DC gedaan worden, waarom moet de president en zijn adjudant, VP, komen opdraven voor zo’n pietluttig gebeuren (vorm van koloniaal overheid gedrag), hebben zij niks anders te doen. Als alle ambtenaren doen wat zij moeten doen en waarvoor zij salaris ontvangen dan is er niks aan de hand. Door de lamlendige ambtenaren ontstaat er vertraging in de grondafgifte, tot frustratie van iedereen. In plaats dat men deze ambtenaren aanspreek op hun arbeidsethos, doet de regering het voor komen alsof door haar ijver het nu los loopt met de grondafgifte, maw men maakt nu goede sier door de onkunde van onze ambtenaren. Rare wereld!!!!!
  Overigens ben ik zeer ingenomen voor de ontvangers van deze grondbeschikkingen👏🏼


  gemodereerd
 5. Kyk ze Staan, dit zyn de neo kolonialisten van Suriname ,de geschiedenis opherhaling .
  Er is helemaal geen ontwikkeling in Suriname sinds deze regering,ik heb het niet over de vorige, maar de huidige regering.
  binenkort komen de president en de vice president electriciteits aansluitingen en wateraansluituitingen persoonlyk doen, zo houden ze meer geldt over voor de buitenlandse reisjes en dan kunnen een paar ambtenaren naar huisdie vooral een ander politieke kleur hebben ,dit is poppenkast en geen regeren


  gemodereerd
 6. Ook de SuriNeds in Nederland hebben recht op domeingrond is Suriname, want zij zijn ook in Suriname geboren. Ook zij hebben recht op beschikkingen over gronden.

  Niet alleen schreeuwen over diasporakapitaal en als het om domeingronden gaat is de regeringscoalitie doof en blind.

  Laat de Surinaamse regering daarvoor een plan maken en de gronden ter beschikking stellen en kijken wat daar het resultaat van is en zie wat het de Surinaamse schatkist aan valuta levert als Surinamers met hun valuta daar gaan bouwen en ondernemen.


  gemodereerd
 7. Als de regering het echt meent dat een ieder recht heeft op een stukje grond, dan mag ze naar de VN gaan en claimen dat elk mens – dus ook Surinamers – het recht heeft op een stukje van de Maan en op een stukje van Mars. Momenteel zijn Amerikanen, Chinezen, Russen en Europeanen alles voor zichzelf aan het opeisen. Zelfs de Noord- en Zuidpool hebben ze al onderling verdeeld.


  gemodereerd
 8. volgens ons is pony en rbrowny een persoon , net zoals hiwat en johnny 82 een zijn dat gaven ze vrij bij een reactie


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES