dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentGedupeerde producent neemt stappen tegen onrechtmatig exploiteren muziekproductie

Gedupeerde producent neemt stappen tegen onrechtmatig exploiteren muziekproductie

-

Does Travel - naar Suriname

Muziekproducent en drummer Karoe neemt juridische stappen tegen Regillio Rillen, toetsenist van de muziekformatie Yakki Famirie. Volgens Karoe doet hij dit vanwege het onrechtmatig exploiteren van een muziekproductie door laatstgenoemde.

Deze zaak is naar aanleiding van de CD productie ‘Asentele Back in Time‘ van Yakki Famirie, die in 2008 uitkwam en waarvan Karoe/Kasekodatra de producent is. “Rillen heeft deze CD op zijn naam ingeschreven bij Stichting Norma en aangegeven dat deze is uitgebracht door zijn bedrijf Dstarz Entertainment. Vervolgens is de muziekproductie ook door hem ter verkoop aangeboden via iTunes”, aldus Karoe.

De informatie die daarbij verstrekt is, verschilt hemelsbreed van de informatie die op de originele hoes van de CD staat en waarop duidelijk is aangegeven dat Karoe de producent is. Vandaar dat de gedupeerde producent een advocaat in de arm nam om hier tegen op te treden.

In een tegenreactie beweert Rillen nu via zijn advocaat dat Karoe nooit officieel lid is geweest van Yakki Famiri. Ook beweert hij dat Karoe incidenteel als sessiedrummer en geluidsman een bijdrage heeft geleverd aan enkele muziekopnames in de periode van 1989 tot 1992.

Karoe zegt tegen onze redactie dat hij daar niet van onder de indruk is. “Mijn aandeel in de band is gewoon te onderbouwen en de informatie op de CD hoes spreekt voor zich”, aldus Karoe. Hij zegt verder dat de zaak tegen de muzikant niet moet worden gezien als iets persoonlijk. “Het moet een Eye opener zijn voor hem en andere artiesten, ten aan zien van rechten in de muziek business.”

Hij benadrukt dat er ook andere CD producties zijn waarbij Rillen zonder medeweten van anderen, zich bij Buma Stemra heeft laten registreren als componist en tekstschrijver. Onder andere van de bekende ‘Verjari Oso Prisiri‘ CD van Master Blaster met nummers van Teve, Nato en Mighty Linka.

De CD hoes van ‘Asentele Back in Time’ van Yakki Famirie:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES