Zeeman introduceert nieuwe collectie streetwear ‘SKEER’

8

De Nederlandse winkelketen Zeeman introduceert een nieuwe collectie streetwear, voor iedereen die geen dure merkkleding nodig heeft. De naam van de collectie is zeer toepasselijk: ‘SKEER’, straattaal maar ook Surinaams voor ‘blut’ of ‘armoedig’.

De collectie bestaat uit hoodies, sweaters, T-shirts, trainingspakken, een bomber jack, badjas en nog veel meer. Volgens Zeeman is de SKEER streetwear collectie geïnspireerd op de straatcultuur.

Voor de launch van SKEER streetwear schreef rapper Hef, van Curaçaose en Surinaamse komaf, bovenstaand nummer voor Zeeman. Hef maakte in zijn jeugd kennis met het rauwe straatleven in Hoogvliet, een wijk in Rotterdam. Maar gelukkig vond hij zijn roeping in de muziek.

Nu is Hef hét voorbeeld van succes. Net als Zeeman vindt Hef dat geluk niet in dure spullen zit. En dat je je geld beter kunt besteden.

Zeeman textielSupers is een Nederlandse winkelketen gestart in 1980 met en anno 2020 bijna 1.300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. De winkels stralen eenvoud uit, in interieur, maar ook in verpakking van de producten. Het motto kwaliteit voor een lage prijs komt terug in de reclameslogans die door de tijd heen zijn gebruikt.

Bekijk de videoclip hierboven.

Zeeman introduceert nieuwe collectie streetwear 'SKEER'
Voorbeeld van de collectie – foto (c) Zeeman – Hef (midden)


8 REACTIES

 1. Dit zal een imagoprobleem worden want de Surinamers vooral die in Suriname moeten niet van Zeeman hebben.
  Je beledigt hun wanneer je ze Zeeman geeft. Maar dit past echt bij een bigiteng imago want eeuwig deng Skeer.
  gemodereerd

 2. Ik denk niet dat het een succes gaat worden, tenzij die het breed hebben ook breed laten hangen en de spot mee gedreven wordt.

  Realistisch is het wel dat mensen die bloot zijn en het ook duidelijk laten weten of zien. Voor die mensen vind ik het wel prima dat ze zich niet schamen als dat de werkelijkheid is.

  Je zal maar een ouder zijn en je kind dit laten zien, dat je arm bent. Voor de psyche kan het nooit goed zijn als je skeer door het leven gaat en er zoveel mooie, dure artikelen overal om je heen in winkels zijn. Het kan positief werken voor die groep mensen en hun een beter leven geven.

  Wat ik weer als je met verkeerde of arme mensen omgaat, ga je je ook zo gedragen als hen. Als je in arme wijken gaat wonen ga je ook zo leven als mensen uit die wijken, Als je in wijken gaat leven waar het leven ook beter is, ga jij je ook zo gedragen als die mensen in de betere wijken. Op grond hiervan zie ik daarom dat dit merk geen succes zal worden.
  gemodereerd

 3. Het merk Doekoe zou beter scoren, omdat dit het tegengestelde is van skeer en dat wil iedereen.

  Dus Zeeman gaat u de boer op met het Merk Doekoe!
  gemodereerd

 4. @Passant: Je geeft hier zomaar je kip met gouden eieren weg. Doe er wat aan ik wens je veel successen.
  gemodereerd

 5. Ik vind dat de Skeer collectie van Zeeman er goed uitziet . Alleen denk ik dat de meeste jongeren dit niet willen dragen vanwege wat het woord betekent . En dat het in de meeste culturen heel belangrijk is wat je bezit , dure gouden sieraden , mooi huis etc . Ik vind dat stom en onbelangrijk aangezien ik zelf ook half Surinaams ben . Je koopt iets omdat je het leuk vind en niet omdat , anderen commentaar hebben. Ik koop wat ik zelf leuk vind , merk kleding of geen merk . Lekker belangrijk !!!
  gemodereerd

 6. Ik heb mijn zaken in orde in mijn leven en de groep waarin ik zit idem.

  IK ben niet op deze wereld gekomen om alleen aan mezelf te denken. Veel zaken die ik schrijf is om derden een inzicht te geven en iets mee te gaan doen.

  Materiele zaken zijn goed, ook geestelijke, maar ook denken dat de wereld niet vernietigd wordt en dit goed na te laten voor het nageslacht.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.