Vakbond hoopt begin 2022 formele leiding te hebben bij EBS

5
Vakbond hoopt begin 2022 formele leiding te hebben bij EBS

Het bestuur van de Ogane Werknemersorganisatie Suriname (OWOS), de vakbond bij de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft een breedvoerig overleg gehad met een regeringsdelegatie onder leiding van de Surinaamse president Santokhi.

Vicepresident Ronnie Brunswijk, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en presidentieel adviseur Murwin Leeflang hebben ook deelgenomen aan de deliberatie. Het onderhoud heeft maandag 15 november plaatsgevonden op het Kabinet van de President. 

OWOS-voorzitter Steve Geerlings zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat het overleg buitengewoon constructief is geweest. “Wij hebben over bedrijfszaken gesproken. Werknemersvraagstukken die actueel zijn binnen het bedrijf en die aandacht behoeven, zijn aangekaart”, aldus de vakbondsman.

Hij geeft verder aan dat er ook van gedachten is gewisseld over het invullen van diverse posities binnen de EBS. De OWOS-bestuurder benadrukt dat het overleg vruchtbaar is geweest en er binnen een maand een vervolgmeeting komt.

De Ogane Werknemersorganisatie Suriname hoopt begin 2022 een formele leiding te hebben in het nutsbedrijf.


5 REACTIES

 1. Vakbonden hebben het land en werknemers nooit wat gebracht in Sur.Alleen de voorzitters hebben het goed.Snijders heeft het hele Moederbond grond en gebouw voor een habbekrats verkocht aan Assuria.Waarschijnlijk hebben de lidbonden niet eens geroken dat ook het beeld van Cyril Daal mede verkocht werd voor een lage prijs
  gemodereerd

 2. Dat wordt interessante nieuwe hoofdstuk in Animal Farm 22nd century edition., laat de vakbond de (mis)lijding hebben, zichzelf betalen wat ze willen en vooral de klanten laten betalen wat het echt kost. Als ze nog een echte advizeur nodig hebben met inside information weet ik zeker dat een van de vorige directeur de heer Par Misser graag even bij zou willen hosselen.
  gemodereerd

 3. Ik snap hier niks van!
  Sinds wanneer beslist een bond over HR(human resource) zaken. Waar ter wereld beslist een bond over de invulling van vacatures.
  Zou je niet eerst de financiën in orde maken.
  gemodereerd

 4. vakbonden werden sinds 2015 onder de plak gehouden door de toen zittende regering en ze waren onzichtbaar , sinds juli 2020 werden ze wakker uit een winterslaap en denken alleen maar aan hun portemonnee maar niet aan de leden , vakbonden moeten geen deel nemen in bedrijven en ook niet in staats bedrijven , deze vakbonden zijn vrienden van de werkgevers en ze staan niet voor ze wel voor moeten staan
  gemodereerd

 5. CITAAT: De Ogane Werknemersorganisatie Suriname hoopt begin 2022 een formele leiding te hebben in het nutsbedrijf.
  REACTIE: Zelfs in Rusland, China of Cuba hadden de werknemers nooit de leiding in een bedrijf!! Dit streven is echt van de zotte. EBS is er niet voor de werknemers maar om de mensen zo goedkoop, efficient en betrouwbaar mogelijk stroom te leveren. Dat de werknemers inspraak hebben en serieus genomen & gehoord worden is belangrijk, maar de “LEIDING!!!” dat nooit. Maak er dan maar gelijk een niet werkende sociale werkplaats van.
  ..
  Wereldvreemde grappenmakers en graaiers.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.