HomeNieuws uit NederlandNederland naar WK na doelpunten van Bergwijn en Depay

Nederland naar WK na doelpunten van Bergwijn en Depay

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdagavond voor de elfde keer in de historie geplaatst voor het WK voetbal. Het was een zenuwslopende wedstrijd, waarbij pas tegen het eind werd gescoord.

De Surinaamse-Nederlander Steven Bergwijn zorgde in de 84ste minuut voor het verlossende eerste doelpunt, waarna Memphis Depay de voorsprong in blessuretijd de 2-0 maakte tegen Noorwegen.

Na het mislopen van het WK van 2018 in Rusland is Oranje eind volgend jaar in Qatar weer present sinds 2014 in Brazilië.

Het WK 2022 in Qatar wordt het 22e WK voetbal ooit en het eerste kampioenschap in het Midden-Oosten. Het voetbaltoernooi vindt plaats in de maanden november en december, waarbij de openingswedstrijd op 21 november en de finale op 18 december 2022 worden gespeeld. De loting voor de poule-indeling van het WK is in april 2022.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Leuk voor Bergwijn dat hij de 1-0 maakt maar bij 0-0 was Nederland ook geplaatst. En waarom gelijk gaan roepen de Surinaamse Nederlander, ze hebben het samen gedaan en hij is gewoon een Nederlander die al zijn opleidingen in Nederland heeft gehad, en dankzij de Nederlandse opleiding een betere voetballer is geworden. Als er mensen zijn die ineens weer willen pronken moeten ze zich afvragen waarom deze jongen dan niet voor het nietszeggende Natio van Su uitkomt.

gemodereerd
  2. Supermooi doelpunt van Bergwijn in de 84e minuut waardoor Nederland op voorsprong kwam en Depay maakte in blessuretijd na een assist van Bergwijn, het tweede doelpunt. Doelpunt van Depay was ook een schitterend mooi doelpunt. Top voor de voetballers van het Nederlandse elftal. Klasse, ondanks een saaie eerste helft, toch nog een sublieme overwinning in de tweede helft van de wedstrijd behaald.

gemodereerd
  3. Bergwijn.. ook in Suriname zijn we trots! Je hebt geschiedenis geschreven door hoogstpersoonlijk, het Nederlands elftal definitief naar het WK 2022 te schieten.

Proficiat…

gemodereerd
  4. Allereerst wil ik het elftal en Nederland feliciteren. Zelfs in Suriname zijn velen blij met de plaatsing want dat maakt het aantrekkelijker om te kijken. Dat ding van Surinaamse-nederlander vind ik onzin. Ze hebben gepresteerd en dat is mooi. Hopelijk komen ze heel ver in het toernooi.

gemodereerd
  5. De eerste helft was oersaai. Ook de tweede helft was niet echt om naar te gluren.
    Toch feliciteer ik het Nederlands elftal dat zich geplaatst voor het WK IN Quatar na de 2 late goals in de laatste minuten.

Uit piëteit voor alle overledenen tijdens de bouw van stadia in Quatar zal ik niet naar het WK december 2022 kijken.
    Het gaat er bij niet in dat voetballers kunnen spelen in een land waar men geen respect heeft voor mensen en hun rechten. De arbeidsmigranten zijn erg slecht behandeld.
    Wat dat betreft sta ik 4kant achter de mening van Johan Derksen over Quatar.

Maar zoals altijd gaat het weer om geld, geld, geld.

gemodereerd
  6. Na 2_ 2 van vorige week stonden in sportkranten hangendehoofden van de zwarte jongens.
    In de dagblad VI allen maar scheld termen van de lezers , zwarte aapjes, wordt misselijk om naar Depay te kijken dus flink uitgekost stond te lezen.
    Dit verzin ik niet gewoon in Nederland hoor mi gudu.

gemodereerd
  7. ach ja konsensi ,toen de surineds het Surinaams elftal waren en zich niet plaatsten waren ze mislukkelingen toch , deze twee zijn maar 10% van het Nederlands elftal , maar hadden ze zich niet geplaatst dan waren alle 100% van het team mislukkelingen