‘Pokie weigerde kavel particulier over te dragen aan Leo Brunswijk’

36
Surinaamse minister Pokie
ex-minister Pokie.

Diana Pokie, gewezen minister van van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) in Suriname, moest uiteindelijk het veld ruimen omdat ze weigerde een bouwkavel van een particuliere persoon over te dragen aan Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Dat zegt ze vandaag in een exclusief gesprek met de Surinaamse krant de Ware Tijd. Die weigering is de directe aanleiding geweest van een conflict, waarin ze in juli dit jaar verwikkeld raakte met de ABOP de partij van Brunswijk.

Pokie treed vandaag voor het eerst na vier maanden naar buiten hierover. “Ik weigerde, omdat er geen gronden aanwezig waren om dat te doen”, zegt ze in het gesprek met de krant.36 REACTIES

 1. Deze vrouw legt de vinger op de zere plek , als je interger bent wordt je ontslagen.
  Dhr, Santhokie moet eens bij zichzelf te raden gaan of deze ingeslagen weg met Dhr. Brunswijk wel de goede is, maar… ook in zijn eigen gelederen komt vriendjes politiek voor, verschillende malen is hij hier op geattendeerd maar er wordt niets aan gedaan.
  Ik las zonet dat de scallians NOG STEEDS bezig zijn wat per 1 januari jl. al gestopt had moeten zijn, mensen die er wonen zitten met een enorm kwik probleem maar handhaven HO MAAR!!!!
  gemodereerd

 2. De vraag is of haar opvolgster het wel gedaan heeft? Volgt ze de bevelen van de bank- en struikrover Ronnie blindelings op?
  gemodereerd

 3. Dat is pas een integere vrouw met het hart op de juiste plaats! Zulke oprechte bewindslieden hebben we nodig voor de opbouw van Suriname! Ga zovoort Diana!
  gemodereerd

 4. Naast bankrover, stuikrover is de VP ook nog eens een grondrover. Bovendien een door interpol gezochte cocainedealer die op voetbalvelden weleens met een pistool zwaait, tegenstaanders in kleedkamers omkoopt met dollars enz.enz. . Ik vraag me af of dit nou precies de juiste mensen zijn om Suriname te kunnen ontwikkelen. En wat voor stront zit er in de hoofd van zijn stemmers. Misschien moet er een documentaire komen over de Surinaamse strontstemmers en zijn leider. Schandalig dat de VHP met criminelen samenwerkt. Ik zou nieuwe verkiezingen uitbrengen om dit soort criminelen niet meer aan de macht te laten komen. Je geeft de ministerie van Justitie aan echt zware criminelen… Gezellig…. Bananenlogica….

  De wereld lacht Suriname uit omdat het keer op keer alleen maar wordt geregeerd door bewezen criminelen. Wie neemt dit bacovenland nog serieus.
  gemodereerd

 5. Het ergste is dat de president onder druk van Lonny haar ontslag heeft geaccepteerd, terwijl hij heel goed wist dat het hier om vriendjespolitiek ging van de kant van Lonny. Hier heeft de president Chan Santokhi duidelijk geen daadkracht getoond. De president benoemd en ontslaat ministers.
  gemodereerd

 6. Het verhaal klopt niet!
  Ik ga niet eens moeite doen om de rest vd clickbaite dwt te lezen.
  Staan genoeg uitstekende interviews in de WEST van mevrouwtje.

  Dat broertje brunsi niet spoort dat klopt. Jullie hebben zelf voor deze personen gestemd. Stemmen is een recht, de consequenties zijn een gevolg van dit recht.
  Waarom wordt je lid van een partij, waarvan het partijhoofd een ex-bankrover, drugsdealer is en met zijn geslachtsdeel op het internet staat.
  En toch blijf je bij die partij, dat zegt alles over je krokodillen-tranen.
  gemodereerd

 7. Dit is karakter, zulke leiders/politici, bestuurders heeft Suriname nodig.

  De kleine man mag nooit de dupe worden van de machtige mannen vd politieke/coalitiepartijen.

  Ook de kleine man heeft dezelfde rechten en plichten als iedere andere man in Suriname, ongeacht wie je bent.

  Deze mensen als Pokie trekken vaak aan het kortste eind in de politiek/het leven.

  The fittest will always win
  gemodereerd

 8. Het is vanaf februari 1980 een vereiste dat er overtreders van het strafrecht en veroordeelden in een regering moeten zitten.Een min of meer schone handen regering zou bij de bevolking erg onwennig overkomen.Dat zou weleens aanleiding kunnen zijn dat zij ook het misdaad pad moeten verlaten wegens gebrek aan voorbeelden
  gemodereerd

 9. De hele coalitie is schuldig, omdat ze met z’n allen hadden geroepen om het ontslag van deze vrouw.
  gemodereerd

 10. Beste mensen als jullie vinden dat ze een eerlijk persoon en politicus is die Su nodig heeft, dan vraag ik mij af waarom ze niet per direct was opgestapt. Bij deze lijkt mij dat ze ook de afspraak heeft gemaakt met haar partijleider en de president om 60 dagen te wachten zodat ze een jaar minister was en dan met ontslag te gaan ,zodat ook zij dan haar leven lang gebruik kan maken van de luxe regelingen voor ministers. Goed doordachte plan dus toch niet zo integer.
  gemodereerd

 11. Schaamteloze, veroordeelde criminelen belonen met politieke topfuncties heeft het land in ruim 45 jaar in een financieel/economisch en morele afgrond gestort. Geen wonder dat deze corrupte, criminele narcostaat nooit 1 meter progressie heeft gemaakt.
  gemodereerd

 12. Waar stond president Santokhi in deze kwestie. Vooral het geluid dat hij tijdens de verkiezing maakte over corruptie bestrijding. Allemaal loze woorden, eenmaal president, pls “forget my lips”.
  President, wat gaat u doen tegen de belangenverstrengeling van uw ministersploeg, u praat het steeds goed in plaats van dat u het afkeurt. U zou toch een beleid, vrij van corruptie, gaan voeren, u zou de wereld, het geloof in Suriname, weer terug brengen, waar blijft dit nobele streven. Is het zo moeilijk te realiseren.
  Van al uw commissies, is er al één met een eindrapport uitgekomen????? Het publiek merkt er niets van.

  Goed gezegd mevrouw Pokie: als minister werk je helaas voor de partijleider. Surinaamse ministers werken niet zelfstandig, hebben weinig politiek gezag, alles moet via de president, hun baas. Het zijn werk dagoe’s (geen werkpaarden), die graag likken en de baas ophemelen in plaats van kritisch te zijn, daar waar nodig.
  Maar ja, zo’n ministerspost is nog steeds financieel aantrekkelijk, de rest van je leven laten onderhouden door de belastingbetaler. Niet wáár mevrouw Pokie!!!!!!!
  gemodereerd

 13. Sterke vrouw hoor. Schop Ronnie hard tegen de ballen en naak deze vrouw tot VP. Heb je meer aan dan aan Ronnie die weinig koed doet.
  gemodereerd

 14. Goed zo. Liever met een rein geweten geen minister dan stelen van iemand. Laat Lei gaan betalen voor een perceel of elders zoeken.
  Een rein geweten vreest geen kwaad. Goed zo pokie.
  gemodereerd

 15. Niets karakter, Esmeralda heeft gelijk, als ze echt karakter had, had ze zich niet aangesloten bij deze partij. Bij welke partij ze zich je dan wel had kunnen aansluiten in Suriname is dan wel de vraag . Politici nemen het niet zo nauw wat karakter tonen betreft in Suriname, zelfs een dominee waarvan je beter zou mogen verwachten steunde eens de grootste crimineel van Suriname, totdat die crimineel hem niet meer nodig had. Als deze dame met ‘karakter’ gekregen had waarvoor ze zich in de eerste plaats beschikbaar stelde voor de partij van grote broer en kleine broer, zat ze nog steeds op haar ministerstoel, al had broertje de helft van Suriname in erfpacht of als eigendom gekregen. Ik geloof er dus niets van dat zij uit principiële redenen broer Leo niet heeft willen accomoderen.
  gemodereerd

 16. Als dit niet op de waarheid gebasseerd is,laat de vp dan komen vertellen als dit klopt of niet.
  gemodereerd

 17. President Santokhi , als U dit geweten heeft wat mevrouw Pokie nu schrijft , nou dan krab maar eens achter U oren als het waarheid is , U zal toch zeker die Leo Brunswijk aanpakken en hem ontheven van al zijn functies die deze Leo Brunswijk nu bekleed.
  gemodereerd

 18. de eerste fout die santokhi maakte en president onwaardig is
  coalitie aangaan met een bewezen en veroordeelde crimineel.
  toen kon je al vaststellen dat het nooit wat zou worden met die regering
  en zie tot nu toe? er is niets gebeurd behalve het hele land nog verder in de shit duwen
  gemodereerd

 19. het kavel waar het om gaat is overduidelijk een huurpacht kavel.
  verkoop van dat kavel of verkoop van een onderdeel van dat kavel is een beslissing van de minister, die dat moet goedkeuren.
  dat is alles wat je van deze zaak hoeft te weten
  zij heeft die beslissing genomen omdat zij geen grond kon vinden voor de overdracht.
  iets wat haar taak dus was
  niets aan de hand dus
  gemodereerd

 20. Heel bijzonder verhaal. Hoe blijf ik in de ABOP en zet ik de leider van de ABOP voor het blok als grondrover en de president als de volgende president die zand over problemen stort.

  Na lawaai pagagaai Belfort die de ABOP uit holt nu Pokie die de ABOP een lakmoes proef geeft met betrekking tot integriteit en beleeft aangeeft ABOP u faalt.
  Brunswijk moet haar er nu uit gooien en met haar haar achterban en een kans in het binnenland.
  gemodereerd

 21. Remember this.He who stands for the truth will always stand alone.Power to you,queen.God is by your side.He will not forsake you in your battle .
  gemodereerd

 22. Krokodillentranen van Diana. Als je het WERKELIJK meent met land en volk. DAN ZIE JE OOK AF VAN DIE VOORDELEN VAN 1 JAAR MINISTERSCHAP. DAN BEN JE EEN ECHTE DJADJA OEMA. WE SHALL SEE..
  gemodereerd

 23. Bij de ABOP gaan ze ervan uit dat men regeermacht bezit en dat het land thans van ‘ hen ‘ is. ” A kondre na foe oenoe ” hoorde ik Bordo in een filmpje zeggen terwijl hij een show gaf met stapels Euro’s en US Dollars. Met andere woorden bij de ABOP denken de leiders dat men kan bepalen wat men krijgt. De VHP zit in een lastige houdgreep van de ABOP. Van Santokhi krijgt ABOP wat men wilt. Zonder de ABOP kan de VHP weer aanschuiven in de oppositiebanken. Die traumatische ervaring van 10 jaren in de oppositiebanken zitten heeft haar sporen bij deze partij achtergelaten. Het is me daarom ook duidelijk geworden dat de taal die Diana Pokie op het podium sprak zij die ook in de praktijk tot uiting wilde brengen.
  gemodereerd

 24. @Latour Posse

  Als ik mij niet vergis heeft Poki vlak voordat zij 1 jaar minister zou zijn haar ontslag ingediend. Dus die voordelen heeft zij aan zich voorbij laten gaan.
  gemodereerd

 25. @Kronto

  Asis Gayadin en Jogi, beiden van de coalitie, hadden ervoor gepleit om Diana Pokie aan te houden als minister.
  Jij schrijft vaker dingen die niet op waarheid berusten.
  gemodereerd

 26. Niet Brunswijk is het probleem, de grote ijdeltuit, die nu onze president is of liever gezegd voor president speelt. Hij zou Bouterse laten zien dat ook hij Santokhi president kan worden en mooie reisjes naar het buitenland kan maken. Een president/politieke leider, die het goed meent met het volk, gaat niet samenwerken met een beruchte veroordeelde crimineel en dan hopen dat het ‘goed” komt met het land. Maar ja, a mang bé wan sori sma dat a kan trong pres ook toe, dus a man é go dansi nanga didibrie, now a volk é pina.
  Alle mooie beloftes kan hij op zijn buik gaan schrijven. De geldgevers zijn njet doof en blind. Al het verdiende geld gaat voor bijna 70% op aan overheidssalaris. Er blijft niks over voor de private sector en de mooie (op papier) projecten. Staatsolie heeft een meevaller en direct kraait onze president dat een groot deel naar de ambtenaren (onproductiefste sector) gaat.
  Sari tori, wij hebben hem zelf op het paard gezet en nu blijkt, dat hij zelf één over het paard getilde figuur is. 🙈🙈🙈

  Mevrouw Pokie is politiek ook niet te vertrouwen, ze kent de familie Brunswijk niet van vandaag. Ze weet donders goed dat ze met vuur speelt. Als zij had geweigerd onder geen beding onder deze boef minister te willen zijn, dan was zij een djajdja sranan Uma, tenminste als die nog bestaan. Dit geldt ook voor de overige ministers, onbetrouwbaar. Jarenlang afgeven op de NDP vanwege hun criminele leider en nu zelf onder een criminele leider minister zijn en elke week met hem vergaderen. Hoe gek wil je het hebben.
  gemodereerd

 27. Ach ja.. dit is allemaal al lang in de doofpot gestopt. Ook met deze informatie zal er niet veel veranderen! Leo blijft zijn functies behouden. En Chan zal geen aktie ondernemen, hij heeft tenslotte afspraken met Bravo…
  gemodereerd

 28. Kapitein Chandrikapersad Santokhi, gooi de ABOP zo snel mogelijk overboord. Zelfs de NDP kon niet met de ABOP samenwerken. Gooi alle familie en vrienden benoemingen binnen de VHP zo snel mogelijk overboord. Anders gaat uw schip zinken. Captain Chan, your ship is sinking. Toon daadkracht, want zo kan het niet doorgaan. Beste Chan, vergeet die snoepreisjes en de volgauto’s en maak schoonschip binnen uw kabinet.
  gemodereerd

 29. robg en konsensi jullie denken nog steeds dat jullie vriend nog aan de macht is , worden jullie nog steeds voorzien om die witte stof van jullie vriend op te snuiven en dan alleen onzin kunnen uitkramen
  gemodereerd

 30. Bouterse wou het Surinaamse volk ook laten zien dat hij president kon worden van Suriname en dat 2 termijnen achter elkaar. Heeft het volk ook grote beloftes gemaakt en maar weinig van waargemaakt.

  Bouterse heeft links, rechts kleine en grote bedragen geleend en niets van terugbetaald. De enorme schuldenlast heeft hij de huidige regering als erfenis geschonken.

  Toch zijn er Surinamers die wijzen naar de huidige president en hem beschuldigen van alles wat er zich nu afspeelt in Suriname.
  Grote smoelen zetten ze deze Surinamers op richting Santokhi. Wat een arrogantie!!!

  Hoewel ik het niet altijd eens ben met de beslissingen van Santokhi, toch zie ik hem liever als president dan Bouterse.
  Santokhi had nooit met Brunswijk moeten samenwerken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.