Veiligheidsadviseur Linscheer noemt aantijgingen Bouva onjuist

17
Melvin Linscheer
Melvin Linscheer (archieffoto)

Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van de Surinaamse president, heeft korte metten gemaakt met de aantijgingen van NDP Assembleelid Melvin Bouva. Die beweerde in het parlement dat een man die al ettelijke jaren door de Nederlandse justitie wordt opgespoord wegens drugssmokkel is benoemd als lid van een van de veiligheidheidswerkarmen van de president.

Linscheer zegt vandaag in gesprek met Starnieuws dat de door Bouva genoemde man geen lid is van de presidentiële inlichtingen- of veiligheidsdienst. Hij wordt niet opgespoord wegens drugssmokkel, is niet veroordeeld in Suriname, geen voortvluchtige en wordt evenmin gezocht aldus Linscheer.

“Het verleden van deze jongeman die ik gerekruteerd heb, was mij volledig bekend. Ik heb het beoordeeld en vanwege zijn deskundigheid en drive besloten hem te betrekken en in te zetten voor land en volk. Hij is nimmer verdachte geweest of vervolgd of veroordeeld voor enig misdrijf in Suriname”, zegt Linscheer in dit uitgebreid artikel van Starnieuws.

Volgens de veiligheidsadviseur heeft Bouva het dossier oppervlakkig doorgenomen. Het Justitieel Interventie Team (JIT) is geen werkarm van de president, maar van de procureur-generaal. Hij vindt dat de integriteit van het JIT zeer onterecht in diskrediet is gebracht door Bouva.


17 REACTIES

 1. Die dan aangifte tegen deze fascist Bouva wegens smaad en laster en gooi hem persoonlijk uit het parlement. Lagi dagoe
  gemodereerd

 2. Goedzo!
  Onmiddellijk de mondsnoeren van die boeva.

  Ondertussen heeft de regering al us$ 2 miljoen van de corruptie-case spsb. teruggehaald.

  En dit volgt;
  “De andere zaken die binnenkort zullen starten zijn de naschoolse opvang, de kasreserve van de Centrale Bank van Suriname en een zaak van gewezen vicepresident Ashwin Adhin en gewezen directeur van een veiligheidsdienst. Zo zijn er een reeks aan zaken die de regering van de rechterlijke macht heeft gekregen. Volgens hem moet de sfeer wel weggehaald worden alsof er geen corruptieonderzoek wordt gedaan.” Bron: srherald.

  Boeva go dok now, zeg ik het goed 😋.
  gemodereerd

 3. Deze engerd was toentertijd de rechterhand van de moordenaar, {fidi} Bouterse en waarschijnlijk ook zijn kettingzaag ergens vergeten.
  gemodereerd

 4. “Hoe kan een topfunctionaris die een crimineel verleden heeft, zitting hebben in het JIT, stelt de volksvertegenwoordiger. ”

  waar zat je toen bouta president was?
  kijk eens naar je eigen verleden? zou je dan zelf ook je functies niet eens gaan neerleggen dan?
  en dit soort is dan politicus? wanneer gaat santokhi eens de bezem door die wc halen?
  gemodereerd

 5. Wil je in Suriname aangenomen worden bij een inlichtingen- of veiligheidsdienst , of in dit geval bij het JIT, is het een pre als je over een strafblad beschikt. Het liefst zo recent mogelijk. Deze C.B. heeft wel strafbare feiten op zijn kerfstok. Weliswaar in het buitenland gepleegd en daarvoor ook enige tijd gezeten. Kennelijk boeide dat Linscheer niet , die uitsluitend afging op de deskundigheid van deze C.P. Sorry , maar dit klinkt niet koosjer. Een misdrijf is een misdrijf ongeacht het binnen of buiten Suriname gepleegd is. Misdrijven zijn voor herhaling vatbaar. Wat is dit toch voor een beleid om dubieuze figuren in precaire posities te plaatsen. Linscheer is ook geen frisse figuur. Maar ja ,als je alle diensten grondig gaat screenen ,bestaan er geen douaniers, cipiers , militairen ,inlichtingen-en veiligheidsdiensten meer. Dus is het beter maar niet te screenen. Laten we gewoon doen alsof er minutieus gescreend wordt. De goeden niet nagesproken. Veel zullen het niet zijn.
  gemodereerd

 6. Kijk wie praat. Hoe zit het mt de Joran van dr Sloot zaak???
  Nederland kan zo de boel naar buiten brengen
  gemodereerd

 7. Melvin Linscheer moet bouva een paar ferme klappen geven, waardoor die weer bij de les is/weer respect toon voor het gezag.
  gemodereerd

 8. Dit is wel een grote verrassing dat een top functionaris ten tijde van Bouterse dus nu een DNA lid van de NDP een grote leugenaar noemt.
  Ai Bouva van je vrienden moet je het hebben noh. Vroeger vertelde Melvin Linscheer volgens Bouva de waarheid en nu nog geen 2 jaar later id volgens Bouva Melvin Linscheer een verhalenverteller
  gemodereerd

 9. Het was altijd al duidelijk dat die bouva gewoon zit te liegen , en hij houd van schreeuwen , bouva moet eerst alles wat hij wil zeggen onderbouwen , maar deze bouva lijkt een ongeschoolde met een wrok te hebben met deze regering , ja bouva 10 jaar lang kon je zeggen en liegen , niemand in die regering toen maakte zich er druk om.
  gemodereerd

 10. Ach ja…..Bouva(l)….de schaamteloze naschoolse opvang rover. De paarse ja-knikker die instemde met Amnestiewet voor een, inmiddels veroordeelde, meervoudig moordenaar. Komt nu met hele en halve onwaarheden om stemming te maken. Elk zichzelf respecterend land en volk had zo een onderkruipsel reeds lang van het politieke toneel weggevaagd.
  gemodereerd

 11. Ze hebben allemaal boter op hun kop, inclusief Links Skeer. Bou Bou is gewoon zowiezo een rover van kinderspaarpotjes, de rest zijn moordenaars, drugscriminelen en ga zo maar door. Nu dansen ze weer een rondje rond de tafel, straks is alles weer stil.
  gemodereerd

 12. Haha, Bouva is op dit moment heel scherp. Dat merk merk je nu in DNA. Hou deze regering goed in de gaten. Er zijn een hoop graaiers.
  gemodereerd

 13. Bouva, Parmessar, Jogi hebben ‘boter’ op hun hooft, het zijn knopendraaiers, windbuilen, maar zij laten zich wel politiek horen in DNA, anderen zitten voor spek en bonen politicus te spelen.
  Volgens mij mag elk DNA-lid zijn twijfels hebben over het regeringsbeleid en ook uiten.
  Bouva is oppositie dus……………voor zijn partij laat hij zich horen.

  Btw, als de VHP, de NPS, ABOP en anderen zich ook zo hadden gedragen in de oppositie, dan was Bouterse met zijn NDP eerder naar huis gestuurd, maar nee, ze gedroegen zich als een stel bange schijters🤮🤮
  gemodereerd

 14. pony , jij houdt van bouva en dat laat je zien in jou reacties en jij houdt van de ndp dat laat je zien in jou reactie , en je houdt van bouterse dat laat je zien in jou reactie , en wat jij pony ook laat zien in jou reactie dat jij een bange schijter bent voor de VHP , ABOB , NPS en de PL
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.