zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentVerse kerstbroden van Fernandes en Lai-A-Fat elke week met SLM naar Nederland

Verse kerstbroden van Fernandes en Lai-A-Fat elke week met SLM naar Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Ook dit jaar zal het Rotterdams Pop-Up restaurant Avenue Nine kerstbroden uit Suriname naar Nederland halen. Als enige plek in Nederland biedt SurinaamsKerstbrood.nl kerstbroden aan die wekelijks en vers rechtstreeks met luchtvracht naar Nederland worden gebracht. Hiervoor zijn ze een intense samenwerking met SLM Cargo aangegaan.

Dit betekent dat de speciaal voor Surinaams Kerstbrood versgebakken kerstbroden van zaterdag de volgende dag met de vlucht van zondag verzonden worden naar Nederland.

Deze worden maandag in Nederland verwacht en vervolgens z.s.m. verpakt en op de post gedaan zodat elke Surinamer of niet-Surinamer de kerstbroden nog voor het weekend thuis ontvangen.

Bestellen kan op www.surinaamskerstbrood.nl – De erste levering is in de week van 22 november 2021.

Surinaams Kerstbrood is een initiatief waarbij vanuit Nederland genoten kan worden van de typische kerststol waarmee veel Surinamers zijn opgegroeid. Het brood dat rijkelijk gevuld is met vruchten en kruiden is in Nederland rond de Kerst vaak moeilijk te bestellen. Daar wilde Miquil Tjon Kon Fat, initiatiefnemer van SurinaamsKerstbrood.nl, verandering in brengen.

Dit jaar hebben ze niet 2 maar 3 merken. Kerstbroden van Fernandes Bakkerij (de bekendste), Kerstbroden van bakkerij Lai-A-Fat (met de hand gemaakt en in 2018 uitgeroepen tot beste kerstbrood van Suriname) en kerstbroden die ze in samenwerking met bakkerij Ashok Den Haag hebben ontwikkeld. (tekst loopt door onder foto)

Kerstbrood van Lai-A-Fat

Miquil Tjon Kon Fat, de bedenker van het concept, geeft aan dat door de samenwerking met Suriname Airways versgebakken broden gegarandeerd kunnen worden. Daarnaast kunnen ze op deze manier ook het meest complete aanbod van Surinaams Kerstbrood aanbieden, omdat de bestellingen plaatsvinden op basis van pre-order.

Naast bezorging aan huis in Nederland of België, zijn er ook afhaalmogelijkheden in Rotterdam en Amsterdam. “Wij zijn zelf nog op zoek naar plekken in andere steden”, zegt Miquil. “Mocht men een plekje hebben, neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer +31619191144 of e-mail ons via [email protected].

Ons doel is nogmaals om elke Surinamer of persoon die affiniteit heeft met Suriname te voorzien van een vers Surinaams Kerstbrood. Ook zullen wij de komende weken ook bedrijven aanspreken die graag dit kerstbrood als geschenk aan klanten of personeel willen geven. Dit kan te alle tijde besproken worden met ons”, geeft Miquil aan.

Pre-order nu je Surinaams Kerstbrood via de website www.surinaamskerstbrood.nl

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Weet niet wat ze in Nederland gaan kosten, maar in su betaal je al gauw srd 80 voor een fernandes kerstbrood.


  gemodereerd
 2. Zie je wel dat het volk geen armoede lijdt. Wie beweert armoede te lijden maakt misbruik van de situatie.


  gemodereerd
 3. Jack kun jij niet een paar Nederlandse kerstbroden sturen met de KLM , want wij vinden de Nederlandse kerstbrood ook heel lekker.


  gemodereerd
 4. Dit zijn inderdaad geen kestbroden zoveel suiker en zo duur mensen die diabeet hebben je suikerwaarden zal snel om hoog gaan let erop.


  gemodereerd
 5. Voor een normaal persoon in Su is het niet te betalen.
  Ik eet geen kerstbrood. Van waar ht ook is.


  gemodereerd
 6. Jack je heb gelijk koop je kerststol bij een ambachtelijke brood & banketbakker dan zal je geen spijt hebben
  Een kerst stol met 100%amandel spijs als je geen amandel spijs wil kan je optijd bestellen
  Bij de supermarkt zit in de amandel spijs meer suiker in en de kwaliteit is minder.
  Ik koop mijn kerststol bij de beste bakker in nl


  gemodereerd
 7. Voor Suriname/rs zijn deze kerstbroden zeer geschikt ( om te eten). Als je zo’n kerstbrood eet hoef je enkele jaren niets met suiker erin meer te eten,

  Lekker maar niet gezond.

  Wellicht dat de tropen ook beter geschikt is dan het koude Nederland om het te eten en het daar ook beter smaakt.


  gemodereerd
 8. @ Passant
  14 november 2021 At 21:06
  Voor Suriname/rs zijn deze kerstbroden zeer geschikt ( om te eten). Als je zo’n kerstbrood eet hoef je enkele jaren niets met suiker erin meer te eten,

  Lekker maar niet gezond.

  Bijna in alles zit suiker in; al dan niet verwerkt. Dus wellicht een idee om veel producten te vermijden en uitsluitend een beroep op de moestuin te doen.


  gemodereerd
 9. Deze “Surinaamse kerst broden” zijn letterlijk niet te vreten en zijn nog superongezond ook. Ik heb nooit begrepen wat men zo geweldig vindt aan deze smeerlapperij.


  gemodereerd
 10. Wij eten biologisch voedsel en vermijden heel veel voedsel die door fabrikanten in blikken, glazen potten enz zijn en in supermarkten voorkomen. Hierdoor ook zout enz.

  Gewoon bij de groenteboer, boeren je biologische producten halen, ook als je in een grote stad woont zijn er genoeg mogelijkheden als je biologische voedsel/producten wil kopen.


  gemodereerd
 11. Ik snap het eerlijk gezegd niet, dat je als Surinamer, wonende in Nederland, per se Surinaamse rijst, Surinaamse groenten en nu ook Surinaamse kerstbroden moet eten. Toen ik nog in Nederland woonde, at ik gewoon de Nederlandse troep, die daar te krijgen was. Soms miste ik bepaalde Surinaamse produkten, maar met een beetje creativiteit waren de veel goedkopere Nederlandse alternatieven ook.best te pruimen. Je zou gek zijn om per se alleen Surinaamse kerstbroden te gebruiken, die alleen in naam beter zijn.


  gemodereerd
 12. Surinaamse kerstbroden zijn niet te pruimen. Ik heb ze al zien liggen in de toko, maar zal er niet 1 kopen. Deze kerstbroden zijn mierzoet, dat je tanden en kiezen er pijn van gaan doen.
  Meestal bak ik zelf kerstbroden en bepaal zelf hoeveel suiker en amandelspijs ik verwerk in de broden. Ook de amandelspijs maak ik zelf.


  gemodereerd
 13. Persoonlijk ga ik voor de Nederlandse kerstbroden met amandelspijs voor 2 a 3 euro, veel lekkerder. Waarom veel Surinamers met heimwee kiezen voor die 15 euro kostende Fernandes kerstbrood begrijp ik nog steeds niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES