maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM wil februari 2022 met eigen Airbus A330 naar Nederland vliegen

SLM wil februari 2022 met eigen Airbus A330 naar Nederland vliegen

-

Does Travel - naar Suriname

Als alles goed loopt wil de SLM begin februari 2022 starten met haar eigen A330 vliegtuig op de Mid-Atlantische route. Het desbetreffende vliegtuig ligt momenteel in de C-check in Turkije en wordt de tweede week van december verwacht.

Dit deelde Leo Brunswijk, een van de commissarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) mee na een meeting vrijdag met president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft de directie en Raad van Commissarissen van SLM en vertegenwoordigers van de N.V. Luchthavenbeheer ontvangen op zijn kabinet. Tijdens het bezoek werd de president geïnformeerd over de lease van het A330 vliegtuig die is ingezet.

Onder de aanwezigen waren de first lady Mellisa Seenacherry-Santokhi, de ministers Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de directeur van de SLM Paul de Haan en RvC lid Leo Brunswijk. De president werd ook geïnformeerd over de financiële voordelen die komen bij het hebben van een eigen vliegkist. Momenteel vliegt SLM al met een Airbus A330 en A340 die vanuit onder andere Air Belgium zijn geleased.

Volgens Brunswijk is er reeds contact gemaakt met Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) om ervoor te zorgen dat deze kist aan de veiligheidsregels voldoet. “Met een eigen kist kan de SLM een betere on-time performance bieden. De kans op vertragingen is minder en de service is dan beter”, stelt Brunswijk. Er wordt gelobbyd om de vloot van de SLM zo snel mogelijk te vernieuwen. Met deze kist wordt er een begin hieraan gemaakt.

In september werd bekend dat de SLM in gesprek was met een leasemaatschappij over de mogelijke huur van een Airbus A330-200, die voorheen voor KLM vloog. Maar volgens Dagblad De West werd het vliegtuig, waarvoor nu een contract is getekend, eerder ingezet door Virgin Australia. Dat is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Australië.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Ondanks de covid??? Blijkt dus door covid is Slm in de problemen gekomen.
  Want Chan verkondigd dat hij alle corruptie gelden terug hft gehaald.
  Ook vreemd


  gemodereerd
 2. SLM gebeuren ik lees veel.artikelen van SLM altijd Emotionele band meegehad in Suriname geboren daarom net zoals met mijn vogels altijd vol emotie en . …..maar nu een vluigtuig uit Turkije! nou alvast veel succes. Leasen is wel een slimme optie maar de rest. Tijd zal leren.


  gemodereerd
 3. Is goed voor de concurrentie met de KLM. De tickets naar Suriname zijn op dit moment abnormaal hoog.


  gemodereerd
 4. Certificering binnen 3 maanden rond? Wat een illusie. Zal een unicum zijn.
  Documentatie (manuals) moet rond zijn. Bemanningen moeten de nodige (her)training ondergaan. Wij blijven benieuwd. Hopelijk lukt t nu wel.


  gemodereerd
 5. Alle lease-toestellen die de Bouta-maffia had aangeschaft, staan nu te weg te rotten in de woestijn van Arizona, wegens wanbetaling door de criminele organisatie NDP. Nu is het tijd om alle fatsoensnormen en waarden weer uit de kast te halen en een serieuze doorstart te maken, zonder rovers, dieven, oplichters en fraudeurs van paarse huize. Waarvan het merendeel inmiddels veroordeeld is, achter de tralies zit of op de vlucht geslagen.


  gemodereerd
 6. Dit gaat nooit een succes worden… Waarom geeft Surinam Airways het niet op en gaan ze niet gewoon failliet… KLM en Tui bieden betere service met fantastisch personeel aan en slm met hun chagrijnige roetmoppies en arrogante Fagotts 🤮…


  gemodereerd
 7. slm , krijgt een eigen vliegtuig ???? , wie heeft dat betaald dan ???? , zeker heeft deze regering deze slm geholpen , heeft de regering weer de belastinggelden van de burgers gebruikt om dit te doen , waarom doet U dat regering dat geld had U moeten besteden voor het volk en niet voor een staatsbedrijf die meer dan 120 miljoen in het rood staat


  gemodereerd
 8. Jokoi , jou reactie klopt , dit hebben wij al jaren gezegd , daarom is de slm geen hoofdletters meer waard , meer dan 120 miljoen US Dollar in het rood en deze regering geeft groen licht om een vliegtuig te leasen, deze regering heeft een hart voor de slm , maar geen hart voor de bevolking die moet maar lijden.


  gemodereerd
 9. Er is niets mis mee als de huidige SLM leiding dat bedrijf nog probeert te redden. Het is veels te makkelijk om rond te roepen om dat bedrijf op te doeken. De kunst, uitdaging is om een verlieslatende bedrijf weer winstgevend te maken. Alle Surinamers moeten dat ondersteunen. Als blijkt dat de diensten van de SLM goed draaien, dan zal ik ook overwegen om voortaan met de SLM te vliegen. Ik kijk uit naar de ontwikkelingen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES