maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederland doneert 14 zeecontainers met medische hulpmiddelen aan Suriname

Nederland doneert 14 zeecontainers met medische hulpmiddelen aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Henk van der Zwan, heeft vrijdag namens het Koninkrijk der Nederlanden symbolisch een partij medische hulpmiddelen overhandigd aan de Surinaamse president Santokhi.

De donatie ligt in het kader van het schenkingsdocument dat de ministers van Volksgezondheid Amar Ramadhin en Hugo de Jonge eerder dit jaar hebben bevestigd. Het gaat om een schenking van in totaal 14 zeecontainers met goederen.

De Nederlandse ambassadeur zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname dat met deze bezending ons land voor een jaar verzekerd is van beschermingsmiddelen. Het gaat om handschoenen, schorten, maar ook sneltesten. De diplomaat benadrukt de positieve samenwerking met de regering.

“Vanaf het aantreden van de regering Santokhi zijn de vertroebelde banden hersteld. De relatie met Suriname is nu buitengewoon goed en constructief, wij zullen de samenwerking verder intensiveren”, zegt de gevolmachtigde. Wat een tête-à-tête moest voorstellen is veranderd in een breedvoerig overleg.

President Santokhi en de ambassadeur hebben over velerlei kwesties van gedachten gewisseld. Het staatshoofd is Nederland zeer erkentelijk voor de geste.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Mooi gebaar van Nederland. Alleen mis ik Lonny als vicepresident in dat gezelschap. Het lijkt steeds meer op dat Ramdin de vice-president van Suriname is. Hij is overal steeds erbij. Lonny, kaat het koet met jou.


  gemodereerd
 2. Nederland en ZE president Santokhi heel heel hartelijk bedankt dat u in het belang van het volk handelt. Door deze schenking laat het buitenland weer zien hoeveel vertrouwen men in ZE Santokhi heeft.
  De paria’s zullen weer met verwijten komen omdat zij het nog steeds niet kunnen verkroppen dat deze president successen boekt. Stap bij stap wordt Suriname ontwikkeld.


  gemodereerd
 3. NDP-ers zouden nu massaal als aasgieren op deze donatie afkomen om de goederen te roven, stelen en verkopen.


  gemodereerd
 4. Hartelijk Bedankt Nederland.

  Suriname met zoveel grondstoffen/inclusief ( vissen/garnalen in de zee, bauxiet, goud, zoetwater, hout, veel oerwoud, eco-toerisme en ongeveer 150.000 gezinnen/ idem onvolledige gezinnen kon/kan het met de bilaterale relatie die er was en is met Nederland een kolonie van was,
  de bilaterale relaties met grootmachten als China, India, USA. Verder met Indonesië, Japan en Brazilië een steen rijke land zijn.

  Alleen is het altijd een wingewest, grondstoffenland geweest van andere landen en werd en wordt het uitgebuit.

  Suriname heeft nooit de juiste beleidsmakers, technocraten gehad die een goed plan van aanpak konden maken voor deze grondstoffen en op een niveau onderhandelen met de multinationals dat wij meer valuta daarvoor kregen/krijgen.

  Zie ook IAMGOLD en Newmont Suriname heeft daar ook het nakijken, hoe al ons goud wordt weggedragen, idem met ons rondhout aan China door een enkele domme bezitters van domeingronden, waar Chinezen als vreet naar pot de bomen omhakken en mee nemen naar China.

  De enige goede grote onderneming die in Suriname is is Staatsolie die door Eddy Jharap met de Amerikaan uit Texas met het groen licht van ddb , ach jongens doe maar, om het te proberen dat een succes geworden is.

  Als Suriname met Brazilië en Guyana goede bilaterale relaties aangaat en er goede beleidsplannen en plannen van aanpak ( diepzee eiland haven 30 km voor de kust van Paramaribo, bruggen over de grensrivieren, een weg naar Manaus Brazilië, treinverbinding naar Manaus, worden gemaakt, goede samen werking met staatsolie Suriname, Adekus met universiteiten van Brazilië, SLM met de burgerluchtvaar, een goede internantionale luchthaven JAPI-Zanderij, samenwerking van het leger, politie, douane, moderne landbouw in Nickerie, Saramacca, Commewijne, grote rundveestappel in Nickerie, Sipaliwini, van Suriname op poten zetten met vee uit Brazilië, moderne zeevisserij opslag, verwerking, distributie, kunnen wij een kleine Zwitserland worden aan de wilde kust, waar ook Frans – Guyana in mee kan gaan.

  Suriname zou landen als Nederland en USA, India, China, Japan hooguit voor kennis ondersteuning nodig hebben om de bedrijven in Suriname op te zetten en samen met de ondernemingen te zorgen voor afzet op hun markten.

  Suriname en Guyana kunnen het beste samen werken met Brazilië dan met al die landen waarmee men nu banden mee heeft en landen als Turkije, Marokko, de Afrikaanse landen voorlopig links laten liggen.

  Samen werken met Brazilie en Guyana zal Suriname in een korte, middellange termijn en lange termijn.

  Ook de Braziliaanse Portugese Taal zou goed zijn om vanaf het voortgezet onderwijs in Suriname gegeven moeten worden. Het spreekt vanzelf waarom. Idem ITC.

  Suriname kan beter een provincie van Brazilië zijn, dan betrekkingen met al de huidige landen die het nu heeft en die Suriname alleen maar buiten door verkeerde beleid dat tot nu toegemaakt is door al de voorgaande regeringen.

  De 150.000 gezinnen in Suriname hebben niet veel nodig als er bepaalde infrastructurele werken in place worden gemaakt en de Surinamers over de kennis beschikt om goed mee om te gaan.

  Suriname heeft Turkije en Marokko en de vele moslimlanden niet nodig. Hooguit Indonesië gelet op de moslims, maar Pakistan helemaal niet.

  Beleid, keuzes, waar liggen de beste kansen om bilaterale samenwerking mee te hebben voor de welvaart en welzijn voor de Surinamers? Raar dat regeringen dat niet in zien.


  gemodereerd
 5. dat deze president successen boekt.

  overal bedelen noem ik nog geen success.
  wanneer gaat er iets gebeuren om te produceren? iets wat kan zorgen dat de koers weer normaal wordt?
  al dat kontlikken wat santokhi betreft, had elke andere president ook voor elkaar gekregen
  mits die niet internationaal gezocht wordt.
  nederland heeft altijd klaargestaan, maar vanwege het domme volk dat 2x bouta aan de macht hielp, heeft nederland de deur gesloten gehouden.
  dus dit is niet echt zo’n groot success van santokhi als velen willen doen vermoedden.

  totaal nog niets gezien om het land vooruit te helpen behalve dat gebedel en onzinnig geld uitgeven…
  wanneer gaat er eens wat gebeuren?


  gemodereerd
 6. Als je giften ontvangt van dit soort rechtse politici uit Nederland moeten de alarmbellen direct bij jou gaan rinkelen. Veertien containers met afgekeurde troep wordt in Suriname gedumpt. Sarie torie…….


  gemodereerd
 7. @passant
  “Suriname kan beter een provincie van Brazilië zijn”.
  For your info : ga maar na hoe corrupt de regeringen in dit land de afgelopen jaren zijn geweest. Schandalen van zo heb je me niet. Recentelijk nog de zogenaamde “lava jato” zaak.


  gemodereerd
 8. robg , jij zit daar in Nederland met een uitkering , die betaald wordt door het Nederlandse volk , en jij , ja jij , doelloos figuur moet eens je bekhouden , als je niet kunt verkroppen dat deze regering het voor elkaar heeft gekregen dat Nederland dit failliete land ( veroorzaakt door jou lieveling en zijn vrienden(ndp) ) helpt met medische hulpmiddelen , een jij loser noemt dat Nederland alleen maar afgekeurde troep stuurt , de politie daar moet jou in de kraag grijpen en in een roeibootje op de Noordzee dumpen en zie maar in Suriname te komen , Nederland moet voor jou de grenzen sluiten , en robg hier in Suriname ben je een ongewenste gast , zelf jou vrienden zullen jou niet helpen , ddus blijf maar lekker dobberen op de Noordzee


  gemodereerd
 9. Meneer soa loopt weer uit zijn scheur te blaten. Door de visie van je afgod en charlatans, zijn wij vandaag een coke exporterende land. Schaamteloos gedrocht. Voorlopig zorgt CHAN,wel, dat wij dee hulp krijgt, die pre is. Kom van het paard waarop je zit.


  gemodereerd
 10. @Robg, ik zal bidden voor jou. Uit welke bron krijg jij de informatie? Dit is pas onjuiste informatie.
  @directeur zonder bedrijf; wat doe jij voor Surinaamse ontwikkeling?


  gemodereerd
 11. Ik proef jaloezie robg.
  Niet gebruikelijk bij echte mannen hoor.

  Dit is één van de resultaten van het uitstekend lobbywerk van de minister van volksgezondheid. Top en beterschap.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES