Suriname en VN herbevestigen duurzame samenwerking

5
Suriname en VN herbevestigen duurzame samenwerking
Marina Walter, president Santokhi en Jessica Chandnani.

In Suriname vertoeft momenteel de Resident Coördinator van de Verenigde Naties (VN) voor Suriname, Marina Walter. Zij heeft op woensdag 10 november 2021 haar opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Het onderhoud met het Surinaamse staatshoofd was een beleefdheidsbezoek waarbij de duurzame relatie tussen Suriname en de VN herbevestigd werd. Tijdens het bezoek aan de president hebben beide functionarissen zich gebogen over hun jarenlange samenwerking.

Jessica Chandnani, Chief of Office van de Resident Coördinator, zegt dat de VN en Suriname een hele nauwe band hebben. Met het bezoek aan President Santokhi is de relatie niet alleen herbevestigd, maar is het ook belangrijk dat hieraan vervolg wordt gegeven vanwege het nieuwe ontwikkelingsplan alsook het nieuwe raamwerk van de VN, de Multi-Country Sustainable Development Cooperation Framework (MSDCF).  De MSDCF is het instrument waarmee de Verenigde Naties landen en gebieden in het Caribisch gebied steunt. Chandnani merkt op dat de Surinaamse regering zich eraan gecommitteerd heeft de groei van het land en de ontwikkeling van haar samenleving ter hand te nemen. De Verenigde Naties wil hierin een partner zijn en waar nodig een bijdrage leveren in het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of te wel de Sustainable Development Goals (SDG’s) die verankerd zijn in Sociale, Economische en Milieu-gerelateerde duurzame ontwikkeling. 

Chandnani verwacht dan ook dat het partnerschap tussen Suriname en VN op elk gebied voortgezet zal worden, met gebruik van de MSDCF. Voor de organisatie is een goede samenwerking met de Surinaamse overheid van belang zodat er een richtige implementatie kan plaatsvinden van de gemeenschappelijke doelen vastgelegd in het Nationale Ontwikkelingsplan en de MSDCF.

De VN is van mening dat de Surinaamse overheid haar toewijding aan het halen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen heel duidelijk heeft gemaakt. Deze SDG’s zijn in 2015 ontwikkeld door alle 193 lidstaten van de VN, waar Suriname één van is. Chandnani benadrukt dat het voor alle partners een gemeenschappelijk doel is om deze SDG’s die voor 2030 gesteld zijn, te behalen. Voor alle landen, inclusief Suriname, is het dus een gemeenschappelijke agenda.


5 REACTIES

 1. Geen klimaat doelen over Aarde deze gasten van VN etc? Alleen maar vette domme lach van veel hoge personen. Geef mij maar mooie koude IJSPLANEET EUROPA al die gasten mensen met vette domme lach en die horen bij hoge Organen . Ik kijk liever naar IJSPLANEET EUROPA dan naar de de vreemde klimaat dicussies zonder resultaat.
  gemodereerd

 2. Prima dat de duurzame samenwerking met de VN is herbevestigd , ja herbevestigd , 10 jaar werd er niets op uit gedaan , deze regering zet Suriname weer op de wereldkaart.
  gemodereerd

 3. De macht va de VN wordt te groot. Ze schakelen rechtstreeks het beleid van individuele landen uit en dringen hu eigen beleid op. Dit moet dan leiden tot een wereldregering.
  Als stok gebruiken ze diverse fondsen. Het land dat gebruik maakt van zo’n fonds, raakt z’n onafhankelijkheid qua beleid kwijt. Waarmee overname door de VN vergemakkelijkt wordt.
  gemodereerd

 4. ronald de VN heeft geen macht positie , elk land die lid is van de VN is gelijk , en heb je gezien wat onze president daar verteld heeft , hij plaatste Suriname weer op de wereldkaart wat de vorige president niet kon (jij weet toch wel waarom toch), deze herbevestiging geeft aan dat Suriname ook weer met vele landen zaken kan doen wat 10 jaar lang niet mogelijk was
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.