maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederland waarschijnlijk weer 3 weken in gedeeltelijke lockdown

Nederland waarschijnlijk weer 3 weken in gedeeltelijke lockdown

-

Does Travel - naar Suriname

Terwijl de situatie in Suriname redelijk stabiel te noemen is, gaat Nederland vanaf zaterdag waarschijnlijk weer 3 weken in gedeeltelijke lockdown. Dat melden bronnen aan de NOS. De maatregel volgt vanwege de hoge besmettingscijfers.

Bij het RIVM zijn donderdag 16.364 nieuwe positieve tests gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie in maart 2020. Ook de ziekenhuisbezetting stijgt verder: er liggen nu 1.699 mensen met corona in het ziekenhuis (woensdag: 1.647), van wie 330 op de IC (woensdag: 327). Verder zijn er donderdag 26 coronadoden gemeld.

Een van de maatregelen is dat de horeca en niet-essentiële winkels om 19.00 uur dicht moeten. Ook geldt het advies om thuis maximaal vier bezoekers uit te nodigen. Met de nieuwe coronamaatregelen wil het kabinet op korte termijn de besmettingen snel omlaag brengen.

Voor de langere termijn komen er maatregelen die het aantal besmettingen beheersbaar houden, zeggen ingewijden. Vanavond (vrijdag) om 19.00 uur geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge daarover een persconferentie.

UPDATE: Het Nederlandse kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen. Om elkaar, en vooral de kwetsbare mensen in onze samenleving, beter te beschermen tegen de sterk toegenomen aanwezigheid van het virus, komen er aanvullende maatregelen. Deze zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) zoveel mogelijk door, terwijl in de avond het aantal contactmomenten meer wordt beperkt. Deze maatregelen gaan in op zaterdag 13 november om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

In Suriname waren er donderdag 11 november 48 nieuwe besmettingen na 422 keer testen (11,4%). In de ziekenhuizen liggen 49 patiënten en op de intensive care 19. Verder zijn 7 personen overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus.

De cijfers van donderdag 11 november 2021:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. vaccinatiegraad van 84% en de besmettingen lopen op?

  ongevaccineeren moeten uit de buurt blijven van gevaccineerden?
  dat betekend dus dat vaccin niet werkt?

  gezond en geen klachten en dan moet je gevaccineerd worden om de gevaccineerden te helpen?
  dan kom je dus ook in de groep die geholpen moet worden?
  dus vaccin werkt niet?

  wat een onzin weer allemaal, wat ze lopen te vertellen
  vaccins zorgen voor mutaties waardoor vaccins niiet meer werken?


  gemodereerd
 2. Een virusje dat met het blote oog niet eens zichtbaar is, speelt de mensheid parten en wij denken dat wij het summum van de schepping zijn?


  gemodereerd
 3. Al die eigenwijze, paranoïde ongevaccineerden zijn de broeihaard van alle ellende. Zie de percentages ongevaccineerde op de IC’s… 2G zsm introduceren.


  gemodereerd
 4. Ik hoop niet dat ook de basischolen dichtgaan hun kunnen beter de Avondklok van stal halen. Hollanders grote enge bluffers in bijna alles alsof hun de vaccin hebben uitgevonden. Ook gevaccineerden lopen Corona op. Slimme holland Jansen vaccin werkt niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES