Militair ontkent op vrouw geschoten te hebben, slachtoffer niet aanspreekbaar

Dit is de 42-jarige militair Livio H., die vanmorgen aangehouden werd door leden van het Regionale Bijstand Team Midden (RBTM). De man wordt verdacht van de schietpartij, waarbij de 48-jarige vrouw E.S. werd neergeschoten rond 07.20u in de buurt van haar woning aan de verlengde Ephraimzegenweg.

De militair zou vier keer van dichtbij op de vrouw hebben geschoten waarbij ze geraakt werd in haar gezicht, hals en borststreek. Ze lag zwaargewond op straat (foto onder). Hij heeft haar vermoedelijk opgewacht en beschoten. Een 65-jarige buurman A.I. die op de schoten afkwam en de vrouw wilde helpen, werd ook meerdere keren beschoten en is gewond geraakt aan zijn rechterbeen.

Na de schietpartij vluchtte de schutter maar kon kort daarna worden aangehouden door de politie, die de omgeving meteen uitkamde. Hij ontkent verantwoordelijk te zijn voor de schietpartij, maar de slachtoffers hebben hem positief herkend. De vrouw werd in kritieke toestand met de ambulance naar de Spoedeisende Hulp afgevoerd. Vernomen wordt dat zij inmiddels niet aanspreekbaar is.

Het vuistvuurwapen waarmee de militair geschoten zou hebben werd bij zijn aanhouding ook bij hem aangetroffen. Het gaat niet om een dienstwapen, maar een illegaal wapen. Het motief voor de daad is niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat dit in de relationele sfeer ligt.

Omdat het om een militair gaat is de zaak overgedragen aan de Surinaamse Militaire Politie.

Vrouw door man neergeschoten, zwaargewond afgevoerd
De vrouw werd in haar hoofd geraakt.


9 REACTIES

 1. Ontkennen is stof voor jou advocaat-te , maar je hebt er best iets mee te maken wat die vrouw is overkomen.
  gemodereerd

 2. Dat is de limiet. Dat leger moet volledig worden doorgelicht. Iedereen ontslaan en pas naar volledige screening en gebleken geschiktheid opnieuw aannemen. De rest opsluiten.
  gemodereerd

 3. Er zijn meerdere Surinaamse militairen, waarvan onomstotelijk vaststaat dat zij onschuldige, ongewapende mensen beschoten hebben, die lijden aan het ‘a no mi’ syndroom.
  gemodereerd

 4. Enorm veel pijn en stress in Suriname! En het word met de dag erger. Het is een opeen stapeling van problemen, waar men op een gegeven moment niet meer uitkomt. Met alle noodlottige gevolgen van dien.

  Regering wat doet u????
  gemodereerd

 5. Aha dus ook relationele problemen is de schuld van de regering.Typisch de George Herbert Mead redenering! Zwakbegaafden, daar lopen heel veel rond van in dit land, zulken elke gelegenheid gebruiken om de schuld bij de regering te leggen. Maar wat doen zij voor het land ?
  gemodereerd

 6. Idd Popo Jantje… zeg het maar weer!
  Het is altijd de schuld van een ander vooral de regering, what a joke!
  Zoals je zelf zegt er lopen heel veel zwakbegaafden in SU rond.
  Men ontkent het alleen want ze vinden dat ze allen profie’s zijn.
  Altijd weer het slap gelul.
  Ik word hier zo moe van.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.