maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse minister van Volksgezondheid positief getest op coronavirus

Surinaamse minister van Volksgezondheid positief getest op coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

De minister van Volksgezondheid in Suriname, Amar Ramadhin, is positief getest op het coronavirus. Dat heeft hij vanmorgen bevestigd tegenover de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Ramadhin, die al twee keer gevaccineerd is, zei tegen Starnieuws dat het redelijk met hem gaat. De minister is vanwege zijn besmetting in isolatie gegaan. Hoe hij besmet is geraakt, is niet duidelijk.

UPDATE: Later op de dag werd duidelijk dat de minister op advies van medici ter observatie is opgenomen in het ziekenhuis. Dit werd donderdag tijdens de COVID-19 persconferentie bevestigd door de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Alle mensen, ongevaccineerde en gevaccineerde, kunnen positief getest worden.

  Alleen als je gevaccineerd bent, is de kans van overleven groter dan niet gevaccineerde mensen. Vooral is je onderliggende ziekten hebt.

  Beterschap toegewenst minister Amar Ramadhin.

  Hiermee wordt onomstotelijk aangegeven dat als men volledig gevaccineerd is, met toch besmet kan worden. Dus de voorgeschreven maatregelen om niet besmet te worden of anderen te besmetten, moeten in acht genomen blijven.

  Wanneer ben je na vaccinatie beschermd tegen COVID-19?
  De meeste mensen krijgen 2 vaccinaties voor een goede bescherming. Je bent 1 week (met het vaccin van Pfizer) tot 2 weken (met de vaccins Moderna en AstraZeneca) na de tweede prik goed beschermd tegen het coronavirus.
  Soms is 1 vaccinatie voldoende. Dat is als je het vaccin van Janssen krijgt. Dan ben je na 28 dagen goed beschermd. Of wanneer je de afgelopen 6 maanden COVID-19 hebt gehad. Dan ben je ook 2 weken na de prik goed beschermd tegen het coronavirus SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2.

  Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid n Milieu Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  Het best is dat als mensen volledig vaccineerd zijn, het toch goed is om een booster te krijgen tegen het COVID-19 virus. Hierdoor is de kans van besmetting vele malen kleiner en is met beter beschermd tegen het COVID-19 virus. In Israel is men al volop mee bezig en in de EU gaan ook landen het binnen kort ook uit voeren of zijn er al mee bezig, oa Nederland.


  gemodereerd
 2. Tsja, vaccin beschermt niet voor 100%. Dat is geen nieuws. Maar de anti-vaxxers zullen dit wel weer denken te kunnen gebruiken om hun punt te maken. Waarschijnlijk zit de minister een paar dagen met een snotneus thuis en dat was het dan. Milde klachten door de vaccinatie.


  gemodereerd
 3. De effectiviteit van de vaccins begint al na 2 maanden te dalen en met name Jansen en Astrazenica zijn na half jaar al verwaarloosbaar. Daarom liggen de ziekenhuizen in de UK, Ierland, Wales, Vlaanderen en Nederland weer bomvol “volledig” gevaccineerden en is er in Nederland paniek om iedereen boostershots te geven.

  Minister Ramadhin die met zijn wanbeleid honderden Surinamers de dood in heeft gejaagd, wordt in deze keihard met zijn leugens geconfronteerd.


  gemodereerd
 4. Mondkap op handen wassen afstand houden, Mohana…

  Om werkelijk te weten wie elkaar besmetten dien je iedereen te blijven TESTEN. Een ongevaccineerde met een negatieve uitslag kan een ander niet besmetten, want je draagt het virus niet.
  Een gevaccineerde die denkt Superman of woman te zijn en zich niet houdt aan de maatregelen kan ook net zo goed het virus oplopen en die VERSPREIDEN onder de samenleving.


  gemodereerd
 5. Je moet je toch opnieuw laten vaccineren want je wipt elke keer naar USA en daar vragen ze moderna of pfizer. Ik heb geleerd : siekie na fu alla sma.


  gemodereerd
 6. Passant 11 november 2021 At 15:07

  In Suriname is men ook al begonnen met boostershots. Nu nog 60plussers maar ik verwacht dat ze ook de 50plussers wel gaan oproepen. Veel mensen hier hebben onderliggende aandoeningen en voorzover ik heb begrepen heeft Suriname geen tekorten aan vaccins.


  gemodereerd
 7. Komt goed minister , misschien bent U besmet met covid van een ongevaccineerde die het bij zich draagt.


  gemodereerd
 8. Passant, ju na sabiso. ’s Werelds grootste virologen en immunologen zouden niet durven om datgene wat je beweert te bevestigen, erger nog, alles wat wetenschappers tot nog toe hebben beweerd over de pandemie en haar gevolgen wordt steeds weer achterhaald.Verzorg je een cursus Covid feiten? Ik schrijf me bij deze in.


  gemodereerd
 9. Passant wat u schrijft klopt helemaal niet. Laat je beter informeren. Het vaccin is een eiwit dat je lichaam wordt ingespoten. Na 2 weken begint het af te breken en binnen 6 maanden is hij uit je lichaam . Het corona vaccin zal altijd blijven. En het vaccineren beschadigt jou eigen immuunsysteem. Je zal elk jaar weer opnieuw moeten gaan vaccineren. Vandaar nu de booster. Heb je onderliggen de kwalen dan zal het je misschien niet goed uitkomen. Omdat jou immuun al verzwakt is. En dit heb ik nog deze week breedvoerig met mijn huisarts besproken. Reden waarom ik werd opgeroepen voor de griep prik. En mie nanga prik. Prik ano matie want miet weten wat er in mijn lijf wordt gespoten. Dus mijn vraag waarom de griep prik en waarom het Corona vaccin . Natuurlijk 2 hemels grote iet te vergelijken vaccins van elkaar, maar niet echt goed voor lichaam en ziel. Want ondanks dat zal jé altijd nog ziek kunnen worden. .als je immuunsysteem optimaal is wordt je besmetting milder. En misschien niet ernstig ziek, Maar wel ziek. Hangt dan ook van je onderliggende kwalen die iedereen met zich meesleurt zonder dat te weten., hart patiënten. Diabetici, bloeddruk patiënten, mensen met long aandoeningen. Daarom eet gezond, sport en leef gezond, geen drank,drugs of ander troep. Nu de minister besmet is.wie kan dat beamen dat het ook wel zo is. Wie heeft hem in het ziekenhuis zien liggen. Wie kan dat bevestigen, is het niet om wat anders, zo minister waar ben je geweest en met wie, zo zie je het geld niet alleen voor de bevolking naar ook voor de regering leiders om zich aan de maatregels re houden, heeft u ook groots Dewali gevierd wordt het regering gebouw ook ontsmet , en hoelang blijf je in caranteine. What about die andere ministers. Zo zie je maar weer we zijn allemaal mens en het kunnen de beste ook overkomen indien waar. De President die vliegt van Hot baar her met zijn metgezellen gaan ze ook ondanks gevaccineerd na terug komst ook in Carranteine goede vraag hé. Zijn ze allebei gevaccineerd zo.ja en wanneer. ????????
  Think about that


  gemodereerd
 10. Bron: Reuters
  AstraZeneca staat wederom in de beklaagden bank.Bloedbanken in diverse landen laten weten dat er in het bloed van 61 tot 65 jarigen die gevaccineerd zijn met AstraZeneca de minste antistoffen zitten tegen corona. AstraZeneca biedt dus vel minder bescherming. Men weet nu dus ook wat de zware gevolgen hiervan voor deze groep gevaccineerden zijn. Men adviseert de overheid om zo spoedig mogelijk te beginnen met het hervaccineren van mensen die AstraZeneca hebben gekregen. Nederland is wel slim geweest om zeer grote voorraden niet meer gewilde AstraZeneca te dumpen in Suriname. In Suriname wordt de overheid thans geconfronteerd met een extra kostenpost. Het verwonderd me daarom ook niet dat de overheid in Suriname begonnen is met het hervaccineren van mensen die 40 jaar en ouder zijn.


  gemodereerd
 11. Zie mijn bron die mee gaat met internatioale bronnen.

  Een ieder die een degelijke studie in zijn / haar leven heeft gedaan en daarna nog andere bij studies kan zaken rationeel, kritisch en logisch beredeneren en mee praten. In je studie leer je dat en op grond van die methode kan je vele zaken in het leven ook volgen en beredeneren en een mening over hebben. Zulke mensen kunnen denken, zijn rationeel. Hun zaken in hun leven is in orde en waar het dreigt fout te gaan door interne of externe zaken kunnen ze het weer in goede banen leiden, cq Covid-19.

  Jammer dat jij dat niveau niet hebt en daardoor slap kletst.

  Ga eens naar de bibliotheek en ga daar een goed boek lezen.


  gemodereerd
 12. Daarom moeten we voorzichtig zijn ondanks we gevaccineerd zijn, dus mondkap op, handen desinfecteren en afstand houden. Sterkte minister.


  gemodereerd
 13. Geen van de gebruikte vaccins beschermt voor 100 %. De ene vaccin beschermt meer dan de andere vaccin. Hierover is genoeg gezegd en geschreven in de media, enz.

  Als nu na te zijn gevaccineerd blijkt dat de bescherming tegen het COVID-19 virus weer stijgen was al langer bekend en kon verwacht worden, gelet dat de vaccins niet 100 % garantie tegen beschermen. Zie oa Israel waar de boosterprik ook al is gegeven om meer bescherming tegen het COVID-19 virus en varianten te bieden.

  Ook vele landen oa EU, cq Nederland gaan/gaat dat doen of zijn er al mee bezig. Ook in Suriname gebeurt dat. Niets mis mee. Het gaat erom dat de bevolking beschermt moet zijn tegen het COVID-19 virus of een variant ervan.

  Ook wordt nagegaan hoe de reactie van het COVID-19 virus na de boosterprik zal zijn. Het is dus afwachten wat we dan krijgen. Goed, beter beschermd zijn of dat er weer een prik moet komen. Feit is dat het COVID-19 virus en varianten nooit meer weg gaan, het is blijvend. Dus vaccins ervoor zullen ook gemaakt of verbeterd worden tot dat die er een goede vaccin is of vaccins zijn die bescherming tegen biedt/bieden in de maatschappij, de wereld, de mensheid.

  Als ik wordt opgeroepen om weer mijn prik te halen ga ik voor de Pfizer, omdat die de beste bescherming biedt en dus beter beschermt ben dan ik nu ben. En als ik daarna weer wordt opgeroepen voor nog een prik dan ben ik er weer (herhaal).

  Wat ik geschreven heb, komt van wetenschappers die het COVID-19 virus onderzoeken, de werking van de vaccins die getest waren en geschikt bleken worden gebruikt om mensen te beschermen tegen het virus of varianten ervan. Vaccineren zou het licht in de tunnel moeten zijn, maar het blijkt dat het middel nog niet het resultaat heeft dat van verwacht wordt.

  De wetenschappers, makers vd vaccins zijn bezig zijn om na te gaan hoe goed de vaccins zijn en wat er moet gebeuren nu ze zien dat het na een periode toch niet is wat van verwacht wordt.

  In Israel en landen in de EU, Suriname wordt nu de boosterprik gegeven en dat is weer afwachten of hiermee het resultaat van de makers vd vaccins wel wordt gehaald. Dus werk aan de winkel voor de farmaceuten van de vaccins.

  Niet ik beweer, ik volg de weg die farmaceuten van deze vaccins of de medische wetenschappers, het ministerie van Rijksinstituut voor Volksgezondheid n Milieu Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de president die ermee bezig zijn en op hun websites of media over te lezen, horen, geschreven is in de staat. Dat is hun werk en de bronnen die iedereen moet volgen om goed op de hoogte te zijn, weten wat er aan de hand is en waaraan de burger zich moet houden.

  De farmaceuten hebben hun taak, de medische specialisten hebben hun taak, de journalisten/media hebben hun taak, de minister van volksgezondheid heeft zijn taak, de president heeft zijn taak, enz. De burgers vernemen het nieuws en krijgen instructies wat ze moeten doen.

  Dus waar hebben jullie het over, tenzij jullie buiten de regels in de maatschappij willen leven of zijn.

  Zij zijn de instanties die informatie plaatsen op hun websites, voorlichting geven in de media aan de burgers en zij geven aan wat goed is om te doen. Daar zijn zij voor. Het is hun werk en zijn zij voor verantwoordelijk in een land.


  gemodereerd
 14. Zo zie je maar, boontje komt om zijn loontje. Heel pijnlijk eigenlijk voor deze minister, die maar blijft hameren op vaccinatie en vasthoud aan een eeuwige lockdown!
  Helaas ligt hij niet thuis op de bank met een snotneus, maar lijken de symptomen dusdanig, dat hij nu in het ziekenhuis ligt ter observatie.

  Iedereen die welk vaccin dan ook tot zich heeft genomen, krijgt hiermee stof tot nadenken. Hier in Suriname word niet alle informatie rondom vaccinatie gedeeld. Maar indien men over internet beschikt, zou ik zeggen. Leest u goed in en weet dat we nog steeds niet tot een oplossing zijn gekomen in deze. Het virus past zich aan en muteert naar agressievere vormen. Mijn advies, volg de mohana maatregelen,, dat is voor nu de beste bescherming..

  Beterschap Mini..ster Ramadhin


  gemodereerd
 15. Ik vermoed dat de minister een onderliggende aandoening heeft. Daarvoor was hij vermoedelijk ook voor 10 dagen naar het buitenland op privé basis.
  Onderliggende aandoening + corona vaccin = vragen om moeilijkheden. Is mijn mening.
  Niettemin wens ik iedereen een goede gezondheid toe, dus ook de minister.


  gemodereerd
 16. In Suriname is er toch een coronadrank. Misschien kan de minister dat als boosterdrank gebruiken. De heer Belfort drinkt dagelijks een paar flesjes van.
  Sterkte!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES