zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOW-minister: 'Komende 5-10 jaar veel investering in ontwateringswerken'

OW-minister: ‘Komende 5-10 jaar veel investering in ontwateringswerken’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken zal haar werkzaamheden in 2022 opvoeren. “We gaan een hogere productie hebben”, voorspelt minister Riad Nurmohamed in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Het departement zal onder meer wegen herstellen, de binnenstad van Paramaribo een facelift geven en overheidspanden renoveren. Minister Nurmohamed gaat ook in op projecten die reeds gelanceerd zijn, zoals het baggeren van kanalen. Verder geeft hij aan dat er in de komende 5-10 jaar veel geïnvesteerd zal worden in ontwateringswerken.

De bewindsman zegt dat er is gespaard en dat de middelen nu gebruikt kunnen worden om projecten uit te voeren. Echter zullen er niet meteen landelijk activiteiten ontplooid worden. “Het gaat niet zijn dat we heel Suriname in een keer zullen helpen,” verduidelijkt minister Nurmohamed. De werkzaamheden van het directoraat Openbaar Groen zullen gestaag worden voortgezet. Het gaat dan om groenonderhoud, maaien en herbeplanten van bermen.

De vuilophaal zal worden uitgebreid naar overige districten. Op het stuk van het directoraat Bouwkundige Werken zullen gebouwen van de overheid gerenoveerd worden. De launch van deze aanpak vindt mogelijk in december plaats. Voor wat betreft civieltechnische werken zullen wegen, steigers en bruggen verder aangepakt worden.

Het ministerie zal ook verder werken aan het plan met vuilstortplaats Ornamibo, terwijl ook ontwateringsinvesteringen gepleegd zullen worden. Dit jaar nog zullen enkele sluizen hersteld worden. De aanpak van deze infrastructuur is volgens minister Nurmohamed een constante bezigheid. Niet alles kan in een keer, ook omdat de middelen ontbreken. “Dus de komende 5-10 jaar gaan we constant in ontwatering blijven investeren,” voegt de bewindsman eraan toe.

Hij vertelt verder dat in het kader van de verkeersveiligheid binnenkort meer belijning zal worden aangebracht op wegen. Een bijzonder project waar het ministerie ook aandacht aan zal geven is de facelift van de binnenstad van Paramaribo. “We gaat het netter en groener maken en dat samen met het bedrijfsleven.” Minister Nurmohamed spreekt van een speciaal project dat ook naar de commissariaten van de verschillende districten getrokken zal worden.

Los van de projecten op microniveau heeft het ministerie ook grotere projecten op stapel. De bewindsman noemt het opzetten van een nieuw kantorencomplex voor de overheid, de bouw van de brug over de Surinamerivier, het bouwen van appartementencomplexen om de woningnood op te lossen en het baggerproject. Het laatste moet de ontwikkeling van de havenindustrie op gang brengen.

Verder hoopt de minister begin volgend jaar het startsein te geven van het project dat de herinrichting van de Van ’t Hogerhuysstraat/Nieuwe Haven behelst.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Jogi heeft gelijk; Nurmohamed is incompetent en immoreel met zijn grootsheidswaanzin om het volk te willen straffen. Hij moet per direct worden ontslagen.


  gemodereerd
 2. De bewindsman noemt het opzetten van een nieuw kantorencomplex voor de overheid, de bouw van de brug over de Surinamerivier, het bouwen van appartementencomplexen om de woningnood op te lossen en het baggerproject. Het laatste moet de ontwikkeling van de havenindustrie op gang brengen.

  en wat wordt er gedaan om productie te bevorderen?
  ik zie alleen nutteloze onproductieve uitgaves?
  een te dure overheid met teveel ongekwalificeerd personeel dat een kantorencomplex krijgt?
  is die brug nodig en wat bevorderd en leverd het op?
  appartementencomplex die niemand strax kan betalen
  en het bagger project? van wat?
  zorg eerst eens dat het land niet onder water stroomt voordat je nutteloze shit gaat lopen doen, dan verhoog je de productiviteit in ieder geval op diverse plekken ipv elke keer oggsten verliezen.
  deze minister heeft dus totaal geen verstand van zaken behalve net al bouta met zijn snelweg iets neerzetten voor eigen imago
  als er niet zoveel grond aan vriendjes en familie wordt gegeven maar gewoon aan de bevolking, is er al veel minder woningnood.
  want veel zitten er te wachten op een stuk grond om zelf te gaan bouwen.
  dat dure appartementencomplex zou dan moeten zijn voor de financieel minder draagkrachtigen?? en wie gaat dat betalen dan?


  gemodereerd
 3. Wat een geweldige plannen om dit land vooruit te brengen. Het is hard nodig om de binnenstad van Paramaribo eens grondig aan te pakken. Een regenbui en alles staat blank.


  gemodereerd
 4. Zoveel nieuwe plannen heeft Su overheid. Regenval kan je niet tegenhouden wel efficient gebruiken .Antartica ijs continent ligt 1500 km vandaan van Argentinie dus niet ver van Zuid Amerika. Dus werk aan de winkel voor de landen met kust verbinding Atlantische Oceaan. Anders gaat de bodem snel wegzakken en gaat alles Onderlopen. Ik ben geen water ingenieur maar dit is wel te verwachten.


  gemodereerd
 5. De komende 5-10 jaar ben jij allang opgehoepeld. 2 haren en we verzuipen. Denkt je dat men wacht op sparen van deze regering?? Ze gaan onnodig reizen en geven telefoon rekeningen van Duizenden $$$$$$.
  Het arme volk mag get betalen. Jullie mogen liever gisteren dan vandaag opdonderen. 20 nov moet men massaal op straat. Genoeg armoede


  gemodereerd
 6. Mooie plannen. Nadat Jogi zijn frustratie had geuit, moet deze bewindsman wel met daden komen. Laten we hopen dat al is het maar een derde deel van deze lijst met aktiepunten, gerealiseerd word! Want a papa dies na moro furu, soso show..


  gemodereerd
 7. Over enkele maanden zijn we weer zover dan hoop ik dat ze maatregelen hebben getroffen leidingen en rioollering schoonmaken vervangen geen kleine kokers.
  Bouw flat woningen voor als opvang en evacuaties nodig moet zijn.

  Gaan jullie svp niet afwachten maar neem actie nu.


  gemodereerd
 8. Het probleem dat vele gebouwen in Paramaribo onder water lopen/zijn tijdens de regentijd, is dat men niet werkt met een onderzoek en een plan.

  Als men weet dat Paramaribo en vele plaatsen in de distrikten in Suriname in de lage kustvlakte gelegen zijn, dan moet men een onderzoek instellen om te weten en vast te stellen wat er tijdens de regenperiode gebeurt en hoe vele plaatsen zijn tijdens de regentijd. Hoe hoog het water staat, hoe het dan gesteld is dat het water in deze gebieden dan leeg loopt of bewoonbaar is, sociaal, economisch, de infrastructuur. Wat met er gebeuren om het bewoonbaar te maken, trensen/kanalen, pompen, sluizen, dijken/inpolderen, plaatsen beschikbaar zijn om tijdens de regenseizoen, wanneer het water hoog is in de trensen, kanalen, rivieren, in deze plaatsen waar mensen wonen, economische activiteiten zijn, infrastructuur/wegen, water naar te stromen en de plaatsen, woonwijken droog te houden voor sociale- en economische doeleinden, leefbaar blijven, bij eb in de rivieren/zee deze leeg te laten lopen, waardoor deze weer gereed zijn als het weer regen het water ernaar toe te leiden, enz.

  Als men geen onderzoek doet en als een idioot gebouwen op zet zullen deze problemen never, nada, nunca, nul, negatief worden opgelost.

  Denken is belangrijk een plan maken en dan gaan uitvoeren. De grond waar mensen wonen, werken, huizen/gebouwen, ondernemingen, scholen, wegen, sportaccomodatie, enz. wil hebben, zal eerst goed in kaart moeten worden gebracht, trensen, kanalen, inpodering, pompen, sluizen, plaatsen waar water kan worden opgeslagen, het klimaat, hoe groot de neerslag van regen is, stand/hoogte van het water bij eb en vloed, hoe lang het regenseizoen duurt, aanvang en einde enz, zal men een heel goed beeld van moeten hebben. En dan een plan van aanpak maken.

  In Suriname is dit niet gebeurt, maar is een ieder bezig met zijn eigen perceel om daar iets op te bouwen, zonder een grotere plaatje van de plaats, het gebied goed in kaart te hebben met deze bovengenoemde zaken rekening mee te houden.

  Het gevolg er van laat duidelijk zien als hierdoor heel Paramaribo – Suriname onder water loopt en men daarna gaat kijken naar oplossingen. Dit is het gevolg als iedereen maar zijn eigen gang gaat.

  De voorgaande regeringen en het ministerie van OW tijdens die periode heeft er een potje van gemaakt. Men liet iedereen maar zijn/haar gang gaat als men in gebieden gebouwen neer zet.

  Sari Tori


  gemodereerd
 9. debby , de minister kan jou helpen met jou waterprobleem , jij huilt zoveel omdat je vrienden weggestuurd zijn door het volk , maar blijf huilen , over 5 jaar huil je niet meer want dan ben je opgedroogd door het goede werk van deze minister hij zal het winnen met ontwateringswerken en dan lach je alleen maar


  gemodereerd
 10. Dus over 5 jaren zeker? Door de extra woningbouw op Noord is er een accuut afwateringsprobleem wat makkelijk is op te lossen maar dat moet 5 jaren duren?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES