donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameMammoetvlaggen worden opnieuw gehesen

Mammoetvlaggen worden opnieuw gehesen

-

Does Travel - naar Suriname

De mammoetvlaggen, die naar hoogtijdagen toe worden gehesen, zullen in aanloop naar de viering van de 46ste Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname wederom de lucht ingaan. Dit zal gebeuren op donderdag 11 november 2021. De vlaggen werden voor het laatst in verband met de Jaarrede op 1 oktober jongstleden gehesen. Inspecteur van politie 3e klasse, Milton Kensmil, zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat de vlaggen voor twee weken zullen wapperen.

Het is gebruikelijk dat deze gigantische vlaggen bij bijzondere gelegenheden worden gehesen. “Het doel van het hijsen van de mammoetvlaggen moet meer gezocht worden in de richting van een speciale activiteit en het vergroten van het nationalistisch gevoel bij iedere Surinamer,” geeft de politiefunctionaris aan. Dit gebeurt met gezamenlijk door het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname en wel onder toezicht van de Wegenautoriteit (WA).

Het hijsen gebeurt met heel behoedzaam. “De nationale vlag mag de grond nimmer raken, het moet met respect behandeld worden,” benadrukt inspecteur Kensmil. De diensten die belast zijn met het hijsen, dienen zich strikt te houden aan de richtlijnen die hiervoor zijn vastgesteld. Daarnaast zetten instellingen waar er dagelijks gevlagd wordt, te weten scholen, overheidskantoren en parastatalen op 25 november 2021 de buitengewone vlaggenparade in.

De mammoetvlaggen worden donderdagochtend op vier verschillende locaties gehesen beginnend bij het Regeringsgebouw aan de dokter Sophie Redmondstraat, het kruispunt nabij de Johan Adolf Pengel International Airport (Zanderij), nabij het hoofdkantoor van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) aan de Jagernath Lachmonstraat en vervolgens bij de rotonde aan de Van`t Hogerhuysstraat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Poppenkast!

  Een Surinaamse vlag met de standaard afmeting dat internationaal geldig is heeft dezelfde betekenis en waarde en kost bovendien veel minder geldt.

  Deze mamoetvlaggen moeten naar het Nationaal archief van Suriname, ook niet geschikt voor het Surinaams museum. Deze vlaggen nemen te veel ruimte in om te bewaren in het archief en museum. Het kost te veel geld net zoals dut hele ceremonie om ze te gaan hijsen.

  Zie:
  – opslag van deze mamoetvlaggen wat dat kost,
  – vervoer naar de plaatsen waar ze gehezen worden kost geld/ brandstof en de miitairen die voor worden ingezet, enz,
  – deze vlaggen kosten heel veel kapitaal om ze te maken, met al dit geld kon men enkele poppenhuizen voor Surinamers bouwen die daar in konden gaan leven.

  Stop dit poppenkast en gaan jullie een keer heel goed om
  met julllie tijd en geld.

  verkeer wordt stil gelegd tijdens het hijsen


  gemodereerd
 2. Mammoet vlag, mammoet schulden en mammoet feesten. Mensen blijf thuis want de mensen die mammoet willen feesten moeten gaan roven stelen en moorden om aan hun trekken te komen. Blijf thuis zet de dievenijzer op electriciteit en bid en dank god dat je het nog een jaar hebt kunnen overleven in Suriname.


  gemodereerd
 3. Waarom moet er een mammoetvlag wapperen bij slm , ze hebben al een megamammoet schuld van meer dan 120 miljoen US Dollar , en nu wil de Haan ook nog een Airbus A330 leasen , waar haalt hij het geld vandaan , dus echt geen mammoetvlag van Suriname hangen daar , slm is toch geen Surinaamse trots meer.


  gemodereerd
 4. ”46 jaar ellende gaan ze vieren” het is beter om het geld wat ze gaan uitgeven, te gebruiken voor het bestrijden van de criminaliteit, die in Su de bevolking nachtmerrie
  bezorgen!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. De criminaliteit in Suriname baart velen zorgen. Onlangs nog sprak ik een toerist die het maar niks vindt om de hele dag in zijn appartement opgesloten te zitten, veilig achter de dievenijzers.
  Van vakantie is voor hem geen sprake en hij zal nooit meer een voet op Surinaams bodem zetten. Ook dat mensen in hem een euro koe zien, maakt zijn verblijf onaangenaam. Hij vraagt zich dan ook terecht af waar men trots op is.
  Overal een ongeregeld zooitje zonder fatsoen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES