maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBraziliaanse bijen vallen mensen op school in Wanica aan

Braziliaanse bijen vallen mensen op school in Wanica aan

-

Does Travel - naar Suriname

Braziliaanse bijen hebben donderdagmiddag enkele scholieren, twee leerkrachten, een van de ouders en een bewaker van een school in het district Wanica aangevallen. De bijen bevonden zich in een autoband waarin een olijfboom is geplant.

De bewaker van de school die ook klusjes doet, was bezig het terrein te maaien met een brushcutter. Vermoedelijk is hij dichtbij de autoband gaan maaien waardoor de bijen zijn gestoord. De bijen vielen eerst de bewaker aan. Ook vlogen zij drie lokalen binnen waar de scholieren en twee leerkrachten waren.

De scholieren en leerkrachten renden uit de lokalen naar buiten. Op het terrein was een ouder die wachtende was om een van de scholieren af te halen. Deze ouder rende een van de lokalen binnen om de tassen van de kinderen te nemen waardoor hij ook werd aangevallen door de bijen.

De bewaker is door de bijenaanval geweest naar de Spoedeisende Hulp voor medische behandeling. De anderen liepen geen dusdanig verwondingen op. De brandweer was gauw ter plaatse en heeft de bijen bestreden. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Hoe gaat de bewaker maaien en er zijn kinderen op school?? Het kan toch als ze weg zijn.
  Bij ht maaien vliegen soms steentjes en andere troep.


  gemodereerd
 2. De bijen kunnen ook niet helpen
  Doen wat natuurlijk in hun opkomt.
  Wat leuk zou zijn is als een Imker ze vangt en ze in een glazen kast zet zodat de kinderen kunnen zoen hoe ze leven .
  En zien hoe belangrijk bijen zijn in het ecologisch systeem


  gemodereerd
 3. Een etmaal heeft 24 uur, dag en nacht.

  Als het dag wordt gaan volwassen mensen nasr het werk en kinderen, tieners, volwassen naar school, opleidingen, universiteit, enz. Moet men actief zijn om zaken bij daglicht te doen.

  Dat gebeurt overal ter wereld, ook in Suriname.
  Dat kids op school zijn en de bewaker gaat maaien kan gebeuren. Er ziin vele zaken die niet kunnen omdat anderen overlast van hebben, maar zullen soms maar voor noodzakelijk moeten worden aangenomen om de maatschappij niet vast te laten lopen.


  gemodereerd
 4. Bij het maaien kunnen er niet alleen steentjes en andere troep rondvliegen, maar ook muskieten, kaw frey, wespen en Braziliaanse bijen. En het lawaai dat zo’n grasmaaier maakt is ook al niet bevorderlijk voor het onderwijs- en leerproces.


  gemodereerd
 5. Het vervelende is dat deze dieren worden uitgerookt, maar dat is geen blijvende oplossing! Ze verlaten de plek, om zich elders te vestigen. Het lijkt mij verstandig om zoveel mogelijk deze nesten te elimineren… want ze worden steeds groter in aantallen, met alle nare gevolgen van dien.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES