maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBewaker met verlof: half miljoen euro en ton aan sieraden gestolen bij...

Bewaker met verlof: half miljoen euro en ton aan sieraden gestolen bij Soeng Ngie

-

Does Travel - naar Suriname

Een inbraak in de nacht van maandag op dinsdag bij de firma N.V. Soeng Ngie & Co aan de Waterkant, was in Suriname het gesprek van de dag. Met name omdat er door de benadeelde aangifte is gedaan dat er een een half miljoen euro, 60.000 US$, sieraden ter waarde van 100.000 US$ en een five-shooter uit een kluis zou zijn gestolen.

Dat het zover heeft kunnen komen moet gezocht worden in het feit dat de bewaker met verlof zou zijn. Vernomen wordt dat de verdachten een dag eerder, op zondag, al geprobeerd hadden om de kluis te forceren. Het gaat om een kluis die al jaren in een ruimte staat waar er momenteel renovatie werkzaamheden worden verricht.

De tweede keer kwamen ze met een snijbrander om het metaal van de kluis open te snijden/branden. Het gebouw is beveiligd middels een camera- en alarmsysteem, dat wordt gemonitord door een extern beveiligingsbedrijf. Wegens de werkzaamheden zou het camerasysteem ontkoppelt zijn.

Het zou gaan om vier rovers, die op andere camerabeelden wel zijn waargenomen. Ze zijn via het dak het gebouw binnengekomen. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de Surinaamse politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Ik denk dat jullie weten dat de bekenden op de hoogte waren van de kluis. Camera intkoppeld, bewaker afwezig en er werken mensen daar.
  Waarom is ht geld thuis in de kluis.


  gemodereerd
 2. Heel vreemd verhaal. Helemaal omdat het eigenlijk pas bij de tweede poging lukte, alarm uitstond, bewaker zonder vervanging vrijaf had terwijl er een enorme buit in de kluis lag.


  gemodereerd
 3. @Debby, het geld was in een kluis in de magazijn. Er gaat we l een lichtje branden. Bewaker had juist op de dag van de roof vrij. Zeker weten bekenden. Hoe wisten de rovers dat er een kluis daar was?


  gemodereerd
 4. Zoveel geld in een kluis, en zo laconiek omgaan met de beveiliging hiervan. Je zou denken dat de eigenaar er voordeel aan heeft gehad dat het geld gestolen werd. Een bewaker vrij geven terwijl er zoveel belangen op het spel staan, dit stinkt naar de misdaad.


  gemodereerd
 5. Dus is het een inside job zo te lezen.
  Amoksie jou belofte om de crminaliteit aan te pakken is een belofte die hetzelfde klinkt als “mi o kir mi srefie if a no luk”
  De coalitie maar in het bijzonder de vice president Bravo die lukt het maar niet om zijn achterban in het gareel te houden.
  Het is anarchie in Suriname onder de bewoners en volgelingen van dezelfde Moengo tapoe voorzitter.
  Waar gaan wij heen met deze coalitie, maar ook de coalitie hiervoor, die nog steeds nepotisme hoogtij laat vieren die niet capabele personen laten bepalen hoe een land veilig kan woren gemaakt en alsook een bijdrage te leveren in een onbestuurlijk land.
  En de Santo Boma bewoners die hoofdzakelijk uit “weet ik wel” veel van deze personen huisvesting en verzorging bied.
  Soeng Ngie ik vind het jammer dat de vij shooter is gestolen want hiermee had je bij besnapping zeker 1 of 2 op het kerkhof kunnen laten plaatsnemen.

  Ik denk dat het een personeelslid van het bedrijf aandeel in heeft en of arbeider(s) die de renovatie uitvoeren.
  Bigi ai na wang vloek ini sranang en fufuroe na wang hebi ini sranang


  gemodereerd
 6. Soeng Ngie heb geen hoop want ook politie is niet te vertrouwen.
  No du neks moro djie a volk neks kerst show neks pakket neks gratis weggeven.
  Eni ga sang yu kan gie gratis na soso kotie go


  gemodereerd
 7. Vele mensen houden valuta thuis, ook Cambio’s, ondernemers, mensen die valuta witwassen, drugscriminelem, gewone man/ vrouw, enz.

  Dit ook op grond dat de Su economie door het crimineel beleid van de regering ddb, aloebaba, boefdraad om zeep is geholpen.

  De banken ook een boevenbende was, centralebank van Su, goud weg, valuta weg, SPSB, Surinaamse Bank, directeuren opgesloten, enz.

  De Su MIJ is een MIJ waar mensen hun kapitaal zelf veilig bij zich hebben, niemand vertrouwen en een cash economie. Vele zaken worden uitgevoerd zonder tussenkomst van banken of derden. Dit met alle risico’s en gevolgen voor de bezitters ervan.


  gemodereerd
 8. Inside story, is er maar 1 bewaker dan??? Hier klopt er geen jota van !!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Hoe kan je zoveel geld daar liggen ,wetende dat die bewaker met verlof ging.Zou je toch een paar dagen na zijn verlof al een vervangde bewaker in dienst nemen.En ze hadden al geprobeerd in te breken.Zou je het toch niet zo onbeheerd je kluis .En ook zoveel geld op zo een plek laten waar er gerenoveerd wordt.Die zaak klopt niet.Ze zijn zeker goed verzekerd,en willen een slag slaan bij de verzekering,gezien de situatie in Su.Er wordt niets verkocht.Er zit een luchtje aan dit verhaal.Chinezen met geld zijn heeeeel voorzichtig.Duuuuuus,klopt iets hier niet


  gemodereerd
 10. In Suriname word je na het stelen bij je werkgever gewoon met verlof gestuurd. Van op staande voet ontslaan, is nooit sprake. Dus voor allen een vrijbrief om de daad bij het woord te voegen. Dat kan alleen in Suriname!


  gemodereerd
 11. €500.000 opbrengsten aan ‘kaka-ston’ en overig chinees fruit, bewaren in je winkel is blacka doekoe.
  Ik ben zo moe hiervan.
  Stort dat geld netjes op de bank en betaal je belasting damned.

  80% van de suri-inkomsten is afkomstig uit de informele sector. Hierover wordt er geen belasting afgedragen.
  Nou dit bedoeld men dus. Gemiste inkomsten.


  gemodereerd
 12. Ik kan niets anders vaststellen dan dat hier sprake is van verzekeringsoplichting.
  Chinezen zijn toch niet zo dom?????


  gemodereerd
 13. Zoveel banken in Suriname en geld thuis bewaren kan toch niet! . Teveel half miljoen ook valuta om thuis te bewaren ga lekker op Vakantie of een mooie huis bouwen . Wat zou hij ermee doen zoveel geld in nl bewaren zou niet mogelijk zijn. Toch geen witwas geld hoop ik . Chinezen zijn niet stom en valuta nog wel ik zou ermee opreis gaan zoveel geld en mijn aziatische vrienden knuffelen tot zelfs in Dubai mijn vrienden knuffelen veel sterkte en kom er maar snel weer boven op. Zo triest zoveel geld.


  gemodereerd
 14. De banken zijn debet aan dit gedrag van de zakenmensen. Stort het op een valutarekening bij de bank en zie dasar de oplossing dat heel veel geld kost.
  5% administratie en bewaarkosten van het opgenomen bedrag. Dus als je 100.000 euro wilt opnemen oim zaken mee te doen moet je gelijk oversteken door de bank 5.000 euro te betalen en dan heb je nog niks aan zaken gedaan.


  gemodereerd
 15. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Bewaker met verlof: half miljoen euro en ton aan sieraden gestolen bij Soeng Ngie.

  @Klaas 10 november 2021 At 02:45
  Heel vreemd verhaal.

  Die Chinese Bewaker heeft ook recht op verlof of een vrijedag.
  En het was maar een kleine (buit) hoor.

  @Esmerald: 80% van de suri-inkomsten is afkomstig uit de informele sector.
  Hierover wordt er geen belasting afgedragen.

  Klopt hoor.


  gemodereerd
 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Bewaker met verlof: half miljoen euro en ton aan sieraden gestolen bij Soeng Ngie.

  @Klaas 10 november 2021 At 02:45
  Heel vreemd verhaal.

  Die Chinese Bewaker heeft ook recht op verlof of een vrijedag.
  En het was maar een kleine (buit) hoor.

  @Esmerald: 80% van de suri-inkomsten is afkomstig uit de informele sector.
  Hierover wordt er geen belasting afgedragen.
  Klopt hoor.

  @Bigi Sma: Bigi ai na wang vloek ini sranang en fufuroe na wang hebi ini sranang
  Maar reeds jaren heerst er een VLOEK in Sranang.


  gemodereerd
 17. Hebben de Surinaamse autoriteiten naar aanleiding van dit verhaal niet de behoefte om onderzoek te doen naar deze gang van zaken?
  Als het zomaar kan dat er ruim een half miljoen euro gestolen wordt dat niet in de daarvoor bestemde instantie bewaard wordt. Hoe kan dat? er zijn toch wettelijke kaders hoe hiermee om te gaan. Het ziet ernaar uit dat er een soort anarchie in Suriname gaande is. De overheid probeert orde op zaken te stellen door leningen aan te gaan en de kar weer te trekken, maar dit soort zaken brengen dit land ook naar de afgang. Hierbij een oproep aan de gezaghebbers: Doe er wat aan dit zijn ook zaken die bij de IMF niet ongemerkt zullen blijven.


  gemodereerd
 18. Je bent zo goed voor je werknemers in het bijzonder en voor de werkzoekenden in Suriname in het algemeen en bezie en ervaar de dankbaarheid die in Suriname ten toon wordt gespreid.
  Sarie Torie.
  Hoeveel meer liefde moet je tonen om verschoont te blijven van deze ka?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES