vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSamenwerkende Bonden 1 staat tot 6 doen mee aan protest tegen vaccinatiedwang

Samenwerkende Bonden 1 staat tot 6 doen mee aan protest tegen vaccinatiedwang

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Op 20 november 2021 participeren de Samenwerkende Bonden 1 staat tot 6 in Suriname, ook aan het wereldwijd protest tegen vaccinatiedwang en discriminatie. Het is gebleken dat tal van instellingen binnen en buiten de overheid ertoe overgaan om werknemers te dwingen zich te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus, hetzij direct of indirect. Er zijn zelfs bedrijven die niet schromen om personeel die zich (nog) niet wenst te vaccineren te ontslaan met alle gevolgen van dien.

Ook worden er discriminerende maatregelen getroffen tegen ongevaccineerde werknemers, enkele voorbeelden hiervan zijn: dat deze worden verplicht zich te laten testen, meestal wekelijks, dat zij van de werkvloer worden uitgesloten en wordt bedreigd dat dit zal worden aangemerkt als te zijn onwettig afwezig. Kortom worden er allerlei discriminerende maatregelen genomen tegen hardwerkende medewerkers, die trachten op de meest eerlijke wijze dagelijks brood voor hun gezin op tafel te zetten. Bovendien dragen zij middels loonbelasting keihard bij aan de economie van het land. 

De samenwerkende Bonden 1 staat tot 6 is fel tegen elke vorm van discriminatie, dwang, apartheid en verdeeldheid in de gemeenschap. Zij zal dan ook overal waar zij leidinggeven en bij alle bonden die haar ondersteunen fel opkomen tegen elke vorm van rancune welke tegen medewerkers wordt toegepast, omdat zij zich (nog) niet hebben laten vaccineren.

Wij verklaren ons daarom solidair met de vakbonden, kerkgemeenschappen en verontrustende burgers die tegen onder andere de dwang protesteren en zullen ook deelnemen aan de protestactie op 20 november 2021. 

Wij roepen hierbij onze leden op om massaal aan dit protest te participeren. Ook de totale gemeenschap roepen wij middels deze weg op ter ondersteuning van dit protest.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. In Nederland lopen ook miljoenen mensen, die weigeren om gevaccineerd te worden.
  Ik persoonlijk zou het zo laten, wel wanneer ze ziek worden gewoon links laten liggen
  créperen. Maar dat mag weer niet want, het is niet humaan volgens de wet.
  Maar voorlopig zitten de ziekenhuizen vol van deze ongevaccineerden, hierdoor
  worden vele operatie uitgesteld. ”Artsen en verpleegkundigen raken in de stress” omdat ze overbelast zijn.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. De overheid zorgt er door de wet/ verdragen( mensenrechten ) voor dat haar burgers goed beschermd zijn dat ze gezond zijn tegen ziekten en zowel medisch personeel, equipment, medicijnen en ziekenhuizen, enz er zijn. Ook de burgers hebben een eigen verantwoordelijkheid of anderen niet ziek worden of de mij stagneert of ten onder gaat.

  De huidige regeringscoalitie heeft vanaf de uitbraak van de pandemie/ het COVID-19 virus haar uiterste. best gedaan om met Nederland en andere landen de vaccins naar Suriname te krijgen, informatie en voorlichting over het virus, maatregelen die genomen moet worden en vaccineren mogelijk te maken.

  Er zijn van de knopendraaiers bij van kerken, laaggeletterden enz die deze inspanningen om het COVID- 19 virus tegen te gaan te frustreren. Ze halen allerlei zaken uit de kast van bijgeloof, oso dresi, baas over eigen lichaam, enz.Ze gaan liever dood dan een middel te gebruiken dat wetenschappelijk bewezen is, dat het bescherming biedt tegen het COVID-19 virus.

  Zulke mensen zorgen ervoor dat de hele maatschappij stil blijft staan en niet functioneert.

  Vreselijke mensen, waarmee ik geen enkele krimp geef als ik hoor dat ze besmet worden.Wat vervelend is dat het juist dit soort type mensen zijn die hulp zoeken als ze besmet worden bij de erkende medische zieken instanties.

  Ik heb geen woorden voor dit soort gasten. Hun God en hun toverdraken weten het zo goed, maar als het op aan komt is het niets andere dan poppenkast, bedriegerij, Voodoe, bonoe, hokes pokes, enz.

  Wie er beter van wordt? Niet de patient, wel de, de zelf benoemde bishop, die collectes ontvangt, de kwakzalver, bonoeman zijn maag van een kip eten en zijn dram gedronken te hebben. Mik den kon, me wakti din moni.

  Het spreekt voor zich waarom ze zo tegen de vaccins zijn.


  gemodereerd
 3. Alles gaat fout in Su. Niet 1 positief ding. Straks is ht beter in Guyana dan un Su. En pres van Su gft ook nog visvergunningen weg. Koop boten, laten Surinamers gaan werken. Geef ze een push


  gemodereerd
 4. Geef ze eens ongelijk. Nog steeds zijn er rechten. Een jaar of tachtig geleden was er ook zo een klein mannetje met een Charlie Chaplin snorretje, dat goedschiks dan wel kwaadschiks zijn wil wilde opleggen aan de mens. Zijn naam is me helaas ontgaan. Het volk schaarde zich als een kip zonder kop massaal achter hem aan. Gelukkig werd hem uiteindelijk een halt toegezegd. Nauwelijks een paar maanden na de Tweede Wereldoorlog, werden de Verenigde Naties opgericht. Deze universele rechten van de VN, gelden nog steeds. We constateren echter dat regeringen en andere instituten, bedrijven en individuen in het holst van de nacht bijeenkomen en allerlei wetten en regels aan hun laars lappen en hun eigen wetten en regels doorvoeren met een dwang waarvan dat mannetje met het Charlie Chaplin snorretje, een acuut en absoluut orgasme gekregen zou hebben. Wat hij niet voor elkaar kreeg, lukt het wel regeringen en andere actoren.

  Bescherming van de volksgezondheid moet er niet toe leiden dat universele rechten vertrapt worden. Het ene precedent kan ervoor zorgen dat overheden ook op andere fronten hun wil middels nieuwe wetten en regels gaan opleggen aan het klootjesvolk. Ze hoeven maar een paar deskundigen op te trommelen en de kudde zal ja en amen roepen en hupsakee, daar gaan we dan weer. De dag zal komen dat er een paar deskundigen c.q. wetenschappers opgetrommeld worden, die gaan uitleggen dat er helemaal niets mis is met slavernij en dat het wederom ingevoerd moet worden. Het klootjesvolk zal dan wederom ja en amen roepen.


  gemodereerd
 5. Het is niet te bevatten dat het nog altijd niet tot mensen is doorgedrongen dat vaccineren niet alleen bescherming voor jezelf is, maar ook voor anderen. Deze actie van de samenwerkende bonden heeft ook veel weg van een antivaccinatie campagne tegen het gevoerde beleid.
  Ook dringt het maar niet door dat je niet te laten vaccineren de druk op de zorg alleen maar groter word en het aantal besmettingen alleen maar toeneemt.
  De regering doet er goed aan om vast te houden aan het gevoerde beleid en met werkgevers overeen te komen dat werknemers alleen naar het werk mogen komen als ze gevaccineerd zijn, dus met een QR-code. De beleidsmakers in Ned. zijn reeds bezig met een wetswijziging die dit mogelijk maakt. In Oostenrijk en Israel zijn ze reeds zover.
  Ook zou de regering haast moeten maken met de invoering van de QR-code. Bezoeken aan overheidsgebouwen, banken, zorginstellingen, concerten, discotheken en andere feesten alleen mogelijk maken met een QR-code. Het zou de bonden sieren als nut en noodzaak ook inzagen en een oproep zouden doen aan hun leden zich te laten vaccineren. De verdeeldheid m.n. bij laaggeschoolden is groot. Niet alleen in Su maar ook in Ned.
  Het is niet voor niks dat ook hier in Ned. er strengere maatregelen zullen moeten worden genomen om de toename van het aantal besmettingen en zorgopnames in te dammen.
  Gezien het feit dat in Suriname nog geen derde van de bevolking volledig gevaccineerd is, zal de covid-pandemie nog heel lang duren. Met alle gevolgen van dien. Toeristen zullen wegblijven, het aantal besmettingen zal toenemen, de druk op de zorg zal groter worden.
  Allemaal koren op de molen van sympathisanten van de ndp die de situatie misbruiken om de regering de schuld te geven. De domme massa eet dit als koek.


  gemodereerd
 6. Een ieder die op deze dag deelneemt aan de demonstratie registreren en bij corona klachten in thuis isolatie plaatsen zonder medische hulpmiddelen. Ba soekoe , ba finie, ba tjarie.


  gemodereerd
 7. Laat Surinamers gaan werken, schrijft debby.
  Bestaat er een pil hiervoor debby.
  Jullie moeten zelf het initiatief nemen en niet wachten op de Overheid. Zo werkt het in het westen en Dubai.
  Jullie eisen dezelfde faciliteiten uit het westen, zonder er iets voor te hoeven doen.

  Denk je dat wij in Holland gesubsidieerd worden voor elektra, water, tel, brood, melk, basisgoederen, etc etc.
  Nee dus helemaal niet. Het is daarom handig jezelf te vergelijken met Venezuela, Cuba en Haiti, want dat is de status van suri op dit moment. Junkstate en big crime!

  Jullie kunnen blijven schoppen en rollen op de grond als een kleuter, of jullie laten jullie handen wapperen ipv steeds op te houden.


  gemodereerd
 8. Indien men de berichtgeving omtrent vaccinatie wereldwijd volgt, is er nog veel mis met de vaccins. De waarheid is dat er geen zekerheid gegeven kan worden, over de werking van de vaccins. Ondanks vaccinatie word men gewoon besmet, kan men de besmetting overdragen, is het onduidelijk hoe lang de dekking tegen het virus is..enz., er is dus nog veel onduidelijk! Ongevaccineerden de schuld geven voor de verspreiding van Covid, is dus niet bewezen.

  Wat mij verder nog opvalt is dat de gevaccineerden zich beschermd wanen en dus vele maatregelen naast zich neerleggen, het tegenovergestelde daarvan is dat de ongevaccineerden zich wel degelijk voorzichtiger bewegen in de samenleving! Het probleem is complex en er word op hoog niveau politiek bedreven met Covid om tweedracht te zaaien. Gevaccineerden voelen zich genoodzaakt om de groep twijfelaars de les te lezen en zullen overgaan tot drastische maatregelen die ons verder uit elkaar zullen drijven.

  In Suriname hebben we op dit moment een verantwoordelijke, die meent de belangen van de grote farmaceuten te moeten verdedigen en maakt onze eigen schatkamer aan oso dresies belachelijk, door te stellen dat men doet aan kwakzalverij. Het is te gek voor woorden…!


  gemodereerd
 9. Wie niet wilt horen moet maar lijden…….

  waarom moet de meerderheid de prijs betalen terwijl minderheid die niet wilt luisteren/aanvaarden hetgeen wordt aanbevolen…

  Laat men de mensen die wel gevaccineerd zijn en hulp nodig hebben als eerst behandelen…
  wie niet gevaccineerd is moet maar aansluiten in de lange achterste rij….

  No bhar cree tak joh dede…….dring moro osso dressie…


  gemodereerd
 10. Je zou sommigen onmiddellijk willen deporteren naar China of Rusland. Dat zal ze leren. Dichterbij kan ook, Nicaragua, Honduras of Venezuela. Hoe gaan ze daar om met gedwongen vaccinatie en/of onvoldoende vaccins.

  Tuurlijk zijn ze alleen gefocust op hun eigen beperkte omgeving. Lekker na-apen wat ze doen in een rijk land waar men elk weekend een protestfeestje bouwt, maar maandag gewoon braaf gaat werken.

  De minister kan ook Pfizer pilletjes aanschaffen voor de rest. Scheelt enorm veel geld, en dan stopt het gezeik misschien.
  Zeg maar dat het calpol (paracetamol) is voor de pijn in hun grote teen. Er bestaan geen kruiden-meds voor “hoofdpijn”, suri’s slikken liever een calpolletje.


  gemodereerd
 11. covid gaat toeslaan op 20 november wereldwijd , hier in Suriname ook , wij zijn eens met mensen hier die vinden als covid hen pakt en ze worden ziek , de ziekenhuisdeuren voor hen dicht moeten laten en ze maar naar hun vriendjes moeten gaan en zo hen ook besmetten en veel oso dresi zuipen , nou vele binnenland bewoners die van alles geprobeerd hebben met medische planten e.d. zeiden deze middelen helpen niet om covid te verslaan , al die mensen hebben zich laten vaccineren
  vakbonden zijn geen vakbonden meer maar het lijkt erop of ze duivels zijn om hun leden op het verkeerde been te zetten


  gemodereerd
 12. In Nederland is het weer zover dat de besmettingen weer hard aan het stijgen zijn. De besmette mensen die op de IC liggen zijn meestal de antivaxxers.
  Geplande operaties van patiënten worden weer uitgesteld ten faveure van de besmette mensen die zijn opgenomen.
  Het is te gek voor woorden dat juist de antivaxxers alle medische zorg krijgen als ze in het ziekenhuis belanden.
  De antivaxxers zijn egoîsten, die alleen aan zichzelf denken.

  Een dochter die tegen vaccineren is werd boos op haar moeder omdat zij is gevaccineerd tegen covid-19 en zich ook heeft laten vaccineren tegen de griep en pneumokok.
  Wat een gore brutaliteit van deze dochter om zo te reageren op haar moeder.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES