Politiesurveillance door particuliere securitybedrijven ‘on hold’

11
Ook beveiligingsbedrijf gaat politie assisteren bij surveillance

Het besluit dat twee securitybedrijven in Suriname mede belast zouden worden met politiesurveillance, is vandaag on hold gezet. Deze beslissing is genomen door het ministerie van Justitie en Politie nadat zij een onderhoud heeft gehad met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB).
 
Het bondsbestuur heeft aangegeven dat de grondwet en het politiehandvest de mogelijkheid niet bieden dat beveiligingsbedrijven belast worden met de politiesurveillance. Het ministerie heeft daarbij rekening gehouden met de zienswijze van het bestuur van de politiebond.

Eerder werd bekend dat de bedrijven INPROSER en PPS assistentie zouden verlenen aan de politie in de surveillance. “De afgelopen periode zijn er vruchtbare gesprekken geweest tussen het Korps Politie Suriname (KPS) en INPROSER. Het verzoek vanuit het korps was om assistentie te verkrijgen bij het verlenen van de surveillancediensten binnen groot Paramaribo”, meldde INPROSER.

De SPB is fel gekant tegen het inzetten van particuliere securitybedrijven voor de criminaliteitsbestrijding. “Securitybedrijven zijn er niet om te zorgen voor ordehandhaving. Het is duidelijk genoemd zowel in de grondwet als in het politiehandvest wie ervoor zorgt”, aldus SPB secretaris Revelino Eijk tegen de Surinaamse krant de Ware Tijd.


11 REACTIES

 1. Hier is echt goed over nagedacht.
  Proficiat regering .zulke goede ministers moeten zeker terugkomen in de nieuwe ndp regering .toppie.
  gemodereerd

 2. M.A.W we kunne geen freemdelingen in de maffia business toe laten , de politie is corrupt van kop tot teen. The day or reckoning awaits.
  gemodereerd

 3. De bezorgdheid van de politie kan ik best begrijpen vanuit hun opleiding, beroep, ervaring, beedigd zijn, bevoegd zijn, de organisatie, enz. Het is hun werk waarin zij voor zij opgeleid en mogen dit werk uitoefenen en erkend voor zijn en bekend mee zijn en bij de burger en bij de overheid in de maatschappij de verantwoordelijkheid voor dragen.

  Anderen instanties als beveiligingsbureau, hebben veel minder bevoegdheden en zeker niet gelijk gesteld zijn als zij zijn. De vraag is ook of de figuren van de beveiligingsbureau gescreend zijn en fris onder hun oksels zijn.

  De ondernrming van Malcolm Billerdijk moet niet men niet mee samen werken. De banden met ddb en zijn bedenkelijke reputatie zijn te innig,
  ook onbetrouwbaar om
  voor de veiligheid bij de burgers en samenleving te zorgen.
  gemodereerd

 4. Een minister van justitie en politie, die met zo’n voorstel op de proppen komt, geeft zichzelf een brevet van ongeschiktheid. Hoe Haal je het in je hoofd om particuliere securitybedrijve met politietaken te belasten?
  gemodereerd

 5. De SPB heeft in deze gelijk. Beveiligingsinstanties zijn niet getraind of bevoegd om deze taak uit te voeren.
  Het leger daarintegen is meer dan bevoegd en kan deze taak aan. Waarom worden die niet ingezet? Waarom wordt dit uberhaupt nieteens geopperd? En hoe zit het met de rol van de DNV in deze? Die tapped een ieder en verzamelt inlichtingen, waarom kan men die informatie niet preventief inzetten?
  De politie die doet merendeels hun werk niet en het apparaat is door en door corrupt. Dit dient eerst aangepakt te worden. Ik verwacht niet van iemand die geld zit uit te delen in een Nederlandse club dat die integer omgaat met zijn vak als agent.
  Deze slang is gekweekt door 10 jaar lang wanbeleid met een vervolg van deze regering. De minister in kwestie presteert totaal niet. Maar dat geldt ook voor de rest. Indien men deze problemen nu niet aanpakt dan zal Suriname de nieuwe Mexico worden in Zuid Amerika.
  gemodereerd

 6. Nou zeg;
  Op welk paard wed je: degene die met euro’s strooit in een Belgische club, plus ondernemer is in (niemand weet wat hij verkoopt).
  Of op een schoonzoon die probeert een business te draaien en toevallig getrouwd is met de “verkeerde fam”?

  Als extra toevoeging, een vervanger die gedurende de afwezigheid vd minister dit besluit neemt. Dus een abopper die een ndp’er in dienst neemt.

  De argumenten van die bondsman kunnen in de prullenbak, slaat nergens op. Hij wil gewoon geen pottenkijkers. Daarnaast functioneert het politie apparaat niet zoals het moet. Geen enkele gevluchte crimineel ( van boefdraad tot de moordenaar en andere criminelen) is ooit weer opgepakt en dagelijks gruwelijke roofmoorden.
  gemodereerd

 7. Amoksie krijgt wederom een brevet van onvermogen wat hij heeft zijn huiswerk weer niet goed gedaan. Immers, als hij zaken eerst goed had uitgezocht was hij zelf tot de conclusie gekomen dat er dergelijk voornemen in strijd was met de grondwet.
  Als het bondsbestuur er geen stokje voor het gestoken was een bedrijf gelinieerd aan didibrie mede verantwoordelijk gemaakt voor handhaving en orde.
  Kortom, Moksaleisi is een dwalende zombie en volkomen ongeschikt als min. v, JusPol.
  Pres. Chan, werk aan de winkel, vervangen die man!
  gemodereerd

 8. pariculiere beveiligers zijn burgers als jij en ik.
  hoe kan de ene burger gaan vertellen wat een andere burger wel of niet mag doen?
  [articuliere bedrijven hebben particuliere belangen…. dus landsbelang kennen ze niet.
  ze doen waar ze voor betaald worden, dus zeer ongeschikt om ingezet te worden voor landsbelang
  kan je net zo goed een pedofiel kleuterleider van een kinder creche maken
  gemodereerd

 9. Als de jullie dat laten gebeuren door de politie te verkopen aan de DRUGSKARTEL. Is suriname DOOD. DIE ZIT AL IN DE REGERING OM HET LIGAAL TE MAKEN. WE DE’DE’👹👹👹☠☠☠☠
  gemodereerd

 10. Ah, ze kiezen eieren voor hun geld, want nu al is de stank van deze nepotistische zet ondraaglijk! Maar ze zullen het via een omweg toch doorzetten, in opdracht van hun sponsors! En boesskowtoe, Amoksi is gewoon een domme afleider. De opdrachten komen van hoger hand en hij is zo som dat hij het klakkeloos uitvoert! De bedenkers zitten in de Olifanten buik.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.