woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieInbreker (55) door buurtbewoners aangehouden en overgedragen aan de politie

Inbreker (55) door buurtbewoners aangehouden en overgedragen aan de politie

-

Does Travel - naar Suriname

De 55-jarige verdachte Ronald A. is in de vroege ochtend van dinsdag 2 november door buurtbewoners aangehouden aan de Goede Herrineringweg. Hierna werd hij overgedragen aan de politie van het bureau Latour, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Ronald poogde eerder in die ochtend in te breken in een woning aan de Goede Hoopweg. Een 19-jarige huisbewoner die op dat moment in de woonkamer aan het gamen was, merkte op hoe de man met een scherp voorwerp de voordeur open forceerde.

De jongeman riep direct om hulp, waardoor de inbreker het hazenpad koos. De moeder van de 19-jarige jongen kwam op het hulpgeroep af, waarna moeder en zoon de achtervolging inzette. De buurtbewoners die inmiddels waren gealarmeerd schoten moeder en zoon te hulp om de verdachte aan te kunnen houden.

Bij die gelegenheid sprong Ronald in een goot, maar werd daarbij door de omstanders omsingeld. De 19-jarige jongeman ging op de verdachte af om hem aan te houden, maar Ronald bedreigde hem neer te zullen schieten.

Ondanks zijn bedreigende uitlatingen werd de verdachte door de omstanders overrompeld, aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie die inmiddels ter plaatse was aangekomen. Op hem werden een mobiele telefoon en een pinpas op naam van ene J.N. aangetroffen en in beslag genomen.

Hij verklaarde de eigenaar te zijn van de mobiele telefoon en dat de pinpas van zijn vriendin is, die in Frans-Guyana woont. Bij een ingesteld onderzoek in zijn woning stuitte de wetsdienaren op gereedschappen, een paspoort op naam van ene N.W., een mobiele telefoon, een gas buks en een jachtpatroon van het kaliber 12.

Naar zeggen van Ronald is hij eveneens de eigenaar van de gereedschappen en de mobiele telefoon en dat hij de jachtpatroon vanuit het binnenland heeft meegenomen. Verder verklaarde de verdachte dat hij de gas buks heeft gekocht en dat het paspoort van een ander vriendin is die in het district Marowijne woonachtig is.

Tijdens zijn verhoor hield hij de politie voor niets af te weten van de poging inbraak. De verdachte is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie voor poging inbraak, bedreiging met enig misdrijf en overtreding vuurwapenwet door de politie in verzekering gesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. 55 jaar en nog op dievenpad, in zijn jonge jaren was hij te lui om iets te leren.
  En zeker ook geen vak geleerd waar hij later profijt zou kunnen hebben.
  De buurt bewoners hadden hem eerst de tering moeten slaan en daarna de politie
  erbij halen. Iederéén die erbij betrokken was met de achtervolging moet een kans
  krijgen om hem de tering te slaan. De politie kan moeilijk een man of 20 gelijk
  arresteren, dit valt onder buurt preventie, (saka saka. ) het zal maar je opa zijn.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Daar gaan we weer. Gelijk iemand de teringlijer slaan terwijl hij nog als verdachte geldt en niet als dader.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES