Weg Wageningen pompgemaal alleen voor bestemmingsverkeer

2
Wegafsluiting nabij Wageningen pompgemaal

In verband met de opschaling van de rehabilitatiewerkzaamheden aan het Wageningen pompgemaal, heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname, na overleg met verschillende betrokken actoren besloten per 8 november 2021 de toegang naar het pompgemaal slechts voor bestemmingsverkeer toe te staan.

De weg naar het gemaal zal middels een hefboom worden afgesloten en onder bewaking worden gesteld van manschappen van het nationaal leger. Dit betekend dat het gebied rondom het gemaal niet toegankelijk zal zijn voor het publiek. 

Met deze maatregel wil het ministerie ervoor zorgdragen dat de werkzaamheden die thans door de aannemer Kuldipsingh worden uitgevoerd een vlot maar vooral veilig verloop hebben. Ook zal het per deze datum ook niet meer zijn toegestaan om vaartuigen in of nabij het aanvoerkanaal van het pompgemaal aan te meren.

LVV is samen met de aannemer drukdoende de installatie van één van de drie nieuwe pompen uit India op tijd klaar te krijgen om nog bij het ingaan van het najaar seizoen voldoende irrigatiewater voor de boeren in dit gebied beschikbaar te hebben.

Tegelijkertijd worden er ook reparaties aan een van de oude pompen in het gemaal verricht om ook deze naar vermogen te kunnen inzetten. 


2 REACTIES

 1. Ook in Suriname, is onderhoud erg belangrijk. In dit geval hebben de landbouwers in Wageningen en omgeving redelijk zicht op de watervoorziening.
  En kunnen met vertrouwen de voorbereidingen doen.

  Het wordt weer gewerkt in het land om de bevolking te helpen.
  Er is licht in de verte.
  gemodereerd

 2. Eindelijk worden de pompen geschonken door India ingezet , deze regering zet vakmensen in die de vorige regering niet zag , en de pompen in een loods plaatste , ze moesten wel vragen waar die pompen waren opgeslagen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.