Ook beveiligingsbedrijf gaat politie assisteren bij surveillance

22
Ook beveiligingsbedrijf gaat politie assisteren bij surveillance

Vandaag werd bekend dat er militairen ingezet zullen worden om het veiligheidsgevoel bij de samenleving te vergroten en de Surinaamse politie te assisteren middels surveillance. De politie krijgt vanaf vandaag echter ook assistentie van beveiligingsbedrijf INPROSER. Dat heeft het bedrijf laten weten via haar Facebookpagina.

“De afgelopen periode zijn er vruchtbare gesprekken geweest tussen het Korps Politie Suriname (KPS) en INPROSER. Het verzoek vanuit het korps was om assistentie te verkrijgen van INPROSER bij het verlenen van de surveillancediensten binnen groot Paramaribo”, meldt het bedrijf uit Paramaribo.

INPROSER heeft aangegeven dat ze dit verzoek zal inwilligen! “Wij zullen als organisatie onze maatschappelijke plicht vervullen om te ondersteunen in de veiligheid van ons geliefd land” zegt het bedrijf.

Vanaf zaterdag 6 november 2021 start de samenwerking tussen INPROSER en het KPS en zullen auto’s van het bedrijf (FOTO) in de verschillende ressorten te zien zijn.

De uitbreiding naar een groter verzorgingsgebied vindt ook plaats met assistentie van een ander particulier beveiligingsbedrijf te weten Professional Private Security NV (PPS).


22 REACTIES

 1. Wat. Dus men gaat bouterse extra werk geven. Kon er geen andere bedrijf gevraagd worden. Criminelen gaan feest vieren
  gemodereerd

 2. Eerst gericht schieten op de criminelen en dan in de lucht.

  Een tweede kans moeten ze niet krijgen in een democratische rechtsstaat. De criminelen hebben al
  meer dan genoeg slachtoffers gemaakt en gezinnen, families verdrietig gemaakt. Het veiligheidsgevoel moet weer in Suriname terug komen en beleefd worden bij de burgers en de politie moet laten zien waar voor ze zijn in de rechtsstaat.

  In een rechtsstaat zijn er wetten en degenen die hier er buiten van willen leven hoeft de politie ea die voor de veiligheid in Suriname moeten zorgen geen genade te hebben.

  Anderen die het verkeerde pad ook willen opgaan moet duidelijk worden gemaakt, hoe het met ze zal aflopen.

  De criminelen zijn al behoorlijk ver gegaan in Suriname. De crimaliteit moet in de hele Surinaamse maatschappij met wortel en tak worden uitgeroeid.

  Er moet een daad worden gesteld door de politie en dat zij een wapen dragen om
  gericht op criminelen te schieten. Het is er om
  met criminelen af te rekenen.
  gemodereerd

 3. Eerst die criminelen binnen het KPS aanpakken! Ook die mensen die zich voordoen als zilverrug.
  gemodereerd

 4. ” …
  Het bedrijf Inproser, dat in 2014 is opgericht, zal in verschillende wijken zichtbaar zijn met zijn voertuigen. Bilkerdijk is de schoonzoon van ex-president Desi Bouterse en gehuwd met Peggy Bouterse.
  … ”

  Dit is dus het prive beveiligingsbedrijf van Bouterse. Zij zullen ook wel gehuurd worden door de ondro gron.

  Controleer hun betrouwbaarheid !
  Hoeveel hebben zij al gedeclareerd bij de overheid in de periode 2014 – 2020 ?
  Wat weten zij over de wapendiefstal bij Bouterse ?

  Dus de regering Bouterse had heel wat family and friends vergunningen gegeven om eindeloos te declareren !

  Wij willen een onafhankelijk onderzoek naar integriteit !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 5. Ik krijg toch een heel achterdochtig gevoel bij deze artikel, heeft iemand al onderzocht dat het beveiligingsbedrijf INPROSER, geen banden heeft met leden van de regering of andere ambtenaren? wat heel normaal is bij een BANANEN REPUBLIEK als SURINAME.
  gemodereerd

 6. Verklaring van incompetentie aan juspol. Maar de minister en politie kunnen niet ontslagen worden. Al die dingen gebeuren terweil de minister in het buitenland van switserse gaten kaas geniet.
  gemodereerd

 7. En behalve het patrouilleren, welke bevoegdheden hebben deze beveiligers? Mogen ze indien nodig, vuurwapen geweld gebruiken? Het lijkt mij beter om dit soort bedrijven in te huren, om de handhaving te doen ivm de Covid-maatregelen! Op die manier kunnen we terug naar normaal! Zet ze in op plekken waar er grote groepen samenkomen.
  gemodereerd

 8. Eindelijk kunnen mijn ouders weer rustig slapen zonder het geblaf en een pilletje.
  Hopelijk zullen wij dit in het nieuwe week al merken.
  Rest de auto’s nog { chauffeurs }.
  gemodereerd

 9. Als die schoonzoon een eerlijke business draait, no problem. Maar in suri zijn er altijd en eeuwig haken en ogen aan initiatieven.

  Wat is de bedoeling hiervan? Worden criminelen eerst gescreend voordat er actie wordt ondernomen.
  Is dit een sneer naar de president en het DNV.

  Het hele korps moet op de schop, want als je niet in staat bent om zelfstandig law en order te handhaven, dan voldoet je instituut absoluut niet!

  Dit kost geld natuurlijk, onder het mom van veiligheid zal er weer met geld worden gesmeten. Ze blijven sjoemelen!
  gemodereerd

 10. De huidige regeringscoalitie onder leiding Z.E. president en Z.E. vice president Ronny Brunswijk moet de samenwerking met de security onderneming waarvan de echtgenote van peggy bouterse per direct beëindigen als ze serieus genomen wil worden.

  peggy bouterse is de dochter van ddb, de couppleger van 25 Februari 1980, de moordenaar van 8 december 1982 van 15 andersdenkenden, de Moiwana86moorden, de grote armoede en grote ellende in Suriname, ontwaarding srd, criminaliteit, enz.

  Volk van Suriname zie dat er een samenwerking is van de Security Onderneming van de echtgenoot van pb en de politie. Dit komt niet geloofwaardig over om de criminaliteit te bestrijden in Suriname.

  Weg met de security onderneming die de politie ondersteunt met de bestrijding vd grote criminaliteit.

  Volk van Suriname vraagt u aan CS en RB waar mee ze bezig zijn.
  gemodereerd

 11. Malcolm Bilkerdijk is de eigenaar van Inproser NV en hij is getrouwd met peggy bouterse, dochter van ddb. ddb is de couppleger van 25 Februari 1980 in Suriname, de moordenaar van 8 december 1982 van 15 andersdenkenden, verantwoordelijk voor de Moiwana86 moorden, grote criminaliteit in Suriname, Neks No Fout, grote armoede en grote ellende, ontwaarding srd, telkens als ze aan de macht waren, Suriname skeer hebben gemaakt, vertrappen vd grondwet, vertrappen van mensenrechten, enz.

  Het bedrijf, Inproser NV, dat in 2014 is opgericht, is van Malcolm Bilkerdijk.

  Hoe betrouwbaar of geloofwaardig wil de regering van Z.E. president CS en vice president RB overkomen als het gaat om de bestrijding van de criminaliteit.

  Deze samenwerking van de regering met Inproser NV moet per direct worden beëindigd als ze serieus willen genomen door het Surinaamse Volk. Hoe kan zo een grote blunder gemaakt worden of is dit opzet? Waar is deze regering mee bezig, Criminaliteit in stand houden of Criminaliteit tegen te gaan? Voor u een vraag, voor de kritische, rationele Surinamer een weet.
  gemodereerd

 12. Dus meneertje de minister zit in het buitenland en zijn waarnemend vervanger abiamofo verzint tijdens zijn afwezigheid deze constructie!

  Kan dit zomaar…
  Straks gaat de president naar Dubai en brunsi besluit om de grenzen te sluiten, bij wijze van “worst case scenario”.
  gemodereerd

 13. Suriname wordt een politiestaat onder het mom van de hoge criminaliteit. De hulp van soldaten en beveiligers blijkt straks erger dan het kwaad (criminaliteit). Zo is de zgn. revo van Bouterse ook begonnen.
  Hoeveel beveiligers en soldaten zal men gaan inzetten. Krijgen ze ook opsporingsbevoegdheid, want het gaat toch om de zware criminaliteit (dat zijn de grote boeven) en niet om het uitgaand publiek in de gaten houden.
  De beveiligers en soldaten hebben geen enkele ervaring om met het publiek om te gaan, straks worden de “goede” burgers afgeblaft door deze jonge mannen. De angst van de burger wordt uitgebuit. Denk men dat de zware criminaliteit hiermee gestopt gaat worden, hoe naïef kun je zijn.

  De politie heeft voldoende mankracht en middelen, alleen moet dit effectief worden in gezet en dit gebeurt heel weinig, men is vooral bezig met andere (privé) zaken onder werktijd. De leiding moet hiertegen optreden, de hele politieorganisatie moet eigenlijk op de schop en de minister een schop onder zijn kont. Wat is er gebeurt met de donatie van 750000$. De groep rekruten waarom zoveel gedoe is geweest, waar zijn ze gebleven.
  Als de politie niet voor onze veiligheid kan zorgen dan deug je voor geen cent.

  Het inzetten van deze hulptroepen zonder enige ervaring is geen goed plan. Het moet teruggedraaid worden, dit is niet het middel om de criminaliteit aan te pakken.
  Regering, denk twee keer na. Jip en Janneke.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.