donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM tekent beroep aan tegen beslissing rc; moordenares blijft aangehouden

OM tekent beroep aan tegen beslissing rc; moordenares blijft aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Ondanks het feit dat de rechter-commissaris (rc) het oordeel is toegedaan dat de onmiddellijke invrijheidstelling van Simone P. die verdacht wordt van het doodsteken van haar partner Claido van der Kast moet volgen, blijft zij nog aangehouden.

Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen de beslissing van de rc waardoor de beslissing van de invrijheidstelling is gestuit. Deze zaak zal het Hof van Justitie binnen drie dagen behandelen en dan zal er een beslissing over de detentie van de moordenares genomen worden.

De rc had vrijdag positief beslist op het verzoek van advocaat Maureen Nibte die middels een verzoek van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering in Suriname had gevraagd voor de invrijheidstelling van de vrouw.
 
Nibte zegt dat zij een beroep heeft gedaan op noodweer want er was sprake van een zeer ernstige aanranding die ogenblikkelijk en wederrechtelijk is geweest en gericht tegen het lijf van de vrouw.

Naar zeggen van de raadsvrouw was het doel gericht op de zelfverdediging welk noodzakelijk en geboden was. Uit feiten en omstandigheden blijkt dat Simone P. stelselmatig werd mishandeld. “Ook de buren hebben getuigd van de mishandelingen welke de vrouw iedere keer moest ondergaan.”

De advocaat geeft aan dat Simone P. doodsbang was. Zij werd mishandeld hoewel zij drie maanden zwanger was. Op de bewuste avond sloeg de man haar weer. Hij sleurde haar naar de bovenverdieping van het pand. Hij had een mes bij zich dat kwam te vallen. De vrouw raapte het mes op en stak hem neer om zichzelf te beschermen. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Ik was er niet bij, maar wat de slachtoffer heeft gedaan,(mishandeling) is niet goed te praten. Volgens de omwonenden stelselmatig, waarom is ze dan niet naar de politie gestapt? Waarom is de dader, dan telkens welkom in huis? Kortom het is een………..

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Dat de buren, het niet ingrepen, is te begrijpen dat de angst tot represailles op de loer was.
  Volgens het verhaal, had de vrouw zich en haar ongeboren baby willen beschermen.

  Een mes viel en ze heeft het gebruikt.
  Het was dan niet met voorbedachtenrade.
  De intentie van de man was haar te mishandelen ( vernederen ).

  Maar goed, de speurders, zullen dit ontrafelen.
  Waar zou de mensheid, zonder vrouwen zijn?


  gemodereerd
 3. Anderen zijn 38 jaar lang verdachte, voordat een rechter bepaalde dat hij een moordenaar was. In dit geval weten we nog niet eens wat de rechter gaat bepalen misschien is ze onschuldig, of misschien is er sprake van doodslag, maar toch wordt ze al volmondig een moordenares gsnoemd in de media. We hoeven haar geen excelentie te noemen, maar het zou gepast zijn om.haar nu als verdachte aan te duiden i.p.v. haar nu reeds het stempel van moordenares op te drukken.


  gemodereerd
 4. Vrouwen hebben vaak een veel te goed hart en blijven in relaties zitten die niet goed zijn voor hun gezondheid ; vraag het me zelf ook vaak af wat vrouwen toch zien in mannen met losse handjes ; er moet toch wel iets beters te vinden zinn? Maar goed wat de redenen ook zijn meestal eindigt dit soort relaties in een drama;


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES