Mishandelde vrouw die partner doodstak in vrijheid gesteld

15
Man door vriendin doodgestoken tijdens vechtpartij

De rechter-commissaris (rc) in Suriname, heeft vandaag besloten de inverzekeringstelling van Simone P. niet langer te laten voortduren. Er is positief beslist op het verzoek van advocaat Maureen Nibte, die middels een verzoek van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering had gevraagd voor de invrijheidstelling van de vrouw die is aangehouden voor de moord op haar partner Claido van der Kast.
 
Nibte zegt dat zij een beroep heeft gedaan op noodweer want er was sprake van een zeer ernstige aanranding die ogenblikkelijk en wederrechtelijk is geweest en gericht tegen het lijf van de vrouw.

Naar zeggen van de raadsvrouw was het doel gericht op de zelfverdediging welk noodzakelijk en geboden was. Uit feiten en omstandigheden blijkt dat Simone P. stelselmatig werd mishandeld. “Ook de buren hebben getuigd van de mishandelingen welke de vrouw iedere keer moest ondergaan.”

De advocaat geeft aan dat Simone P. doodsbang was. Zij werd mishandeld hoewel zij drie maanden zwanger was. Op de bewuste avond sloeg de man haar weer. Hij sleurde haar naar de bovenverdieping van het pand. Hij had een mes bij zich dat kwam te vallen. De vrouw raapte het mes op en stak hem neer om zichzelf te beschermen. 


15 REACTIES

 1. Ik ben geen advocaat, maar dat de slachtoffer een mes bij zich had, is het verhaal van deze dame. Helaas kan de slachtoffer dit niet bevestigen, noch ontkennen. Maar door geruchten van buren dat deze dame stelselmatig werd mishandeld, zal de doorslag zijn, van haar vrijlating door de RC.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Als het niet zo’n triest verhaal was, zou ik haar willen feliciteren met deze uitspraak. Nu hoop ik voor haar en haar twee kinderen dat ze nog een lang en gelukkig leven mogen hebben, met een nieuwe man en stiefvader, die hen wel zal.waarderen en van hen zal houden.
  gemodereerd

 3. Wij waren niet daar dus mogen zeker niet oordelen.
  Maar…..een feit is, dat huiselijk geweld (meestal tegen vrouwen en kinderen) een werelwijd probleem is. Niet alleen in Su!
  De daders zijn wel meestal mannen.
  gemodereerd

 4. Het is geen uitspraak, het is een beslissing van het OM.
  De zaak zal als het klopt, worden behandeld en zal de rechter nog mieten beslissen of er inderdaad sprake was van noodweer, dan wel noodweer exces.
  Mannen met losse polsjes moeten hieruit lering trekken. Een vrouw/man is geen boksbal/zak.
  Dus mensen !!!!!!
  gemodereerd

 5. Een waarschuwing voor hen die vrouwen mishandelen,want als een schaap over de dam is volgen er meer,dus heren laat het achterwege ,en hou je handen thuis ,want als iemandt jouw zus slaat vindt je dat toch ook niet goedt.
  gemodereerd

 6. Als mijn Vader mijn zus niet mishandelt, dan mag haar vriend of echtgenoot, toch ook niet doen ? ”Gebeurt dit toch, dan heeft deze eikel wel een left”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Het verhaal klinkt erg ongeloofwaardig. Waarom heeft zij de man niet verlaten? Hoe kan het dat de man nu wel een mes bij zich had? Want kennelijk was dat niet het geval de vorige keren. Ik geloof eerder dat zij kans gezien heeft een mes te pakken en hem neer te steken. Misschien had ze dat mes reeds bij zich. Een man is veel sterker dan de gemiddelde vrouw. Hij weet dat hij haar fysiek de baas is ,dus een mes is niet nodig. En wie zegt dat hij deze keer haar aan het mishandelen was? Het bericht luidt dat er sprake was van een vechtpartij. Was er dan geen sprake van noodweer de vorige keren? Houdt noodweer in dat je iemand moet vermoorden? Was dat de enige manier? Evengoed heeft ze hem in koelen bloede vermoord .Heeft ze de alarmdiensten gebeld toen hij aan het doodbloeden was? En zo kan ik nog wel doorgaan.

  Dit zijn allemaal aannames ,maar wel geloofwaardiger dan haar verhaal. Zij is niet de eerste vrouw die stelselmatig mishandeld wordt. Andere vrouwen zijn haar voor geweest en die zijn veroordeeld ook al waren het relatief milde straffen gezien de verzachtende omstandigheden. Lees o.a. het verhaal van Mireille De Lauw. Die case is vergelijkbaar. Ook haar advocaat kwam met hetzelfde verhaal als Nibte. Er is altijd sprake van noodweer en altijd een mes dat plotseling om de hoek komt kijken. Maar de vorige keren dus niet. Omgekeerd ,had een man dit gedaan ,zou die zeker niet voorlopig vrij kunnen rondlopen. En zijn veroordeling zou veel zwaarder uitvallen. De man is er niet meer om zijn verhaal te doen ,dus Nibte mag zich uitleven. Je zal maar een relatie aangaan met een vrouw die haar man heeft doodgestoken uit ‘noodweer’. Straks ga jij het ook niet kunnen navertellen. “Ja schatje vertel eens een beetje over jezelf?” “Nou ,niets bijzonders hoor, ik had een vriend vroeger en die heb ik doodgestoken uit noodweer.” “Oh ja?” “Ja ,wat dacht je?” “Oké, ik moet heel even weg , je hoort nog van me mi gudu.” We benne benieuwd hoe dit afloopt. Straks gaat iedere vrouw in Suriname uit ‘noodweer’ handelen. Waarom? Omdat je ermee kan wegkomen!
  gemodereerd

 8. Stelselmatige mishandeling is geen vrijbrief om de dader te vermoorden. Stop haar maar heel lang weg in Santo Boma. Op deze manier ontwikkel je een beschaafd Suriname.
  gemodereerd

 9. Er zijn vrouwen die een lage dunk van hun zelf hebben, ze worden geslagen maar blijven toch bij hem ondanks waarschuwingen van vrienden/familie.
  Je heb ook een lading vrouwen die het heel mannelijk vinden als een man zich zo gedraagt. Zeg maar een relatie waarbij het verhit aan toe kan gaan. Echt ziek gewoon!
  gemodereerd

 10. Advocaat Nipte bekijkt dit gebeuren vanuit het oogpunt vd vrouw om voor haar het maximale uit te halen.
  gemodereerd

 11. is en blijft minimaal doodslag
  dus in vrijheid stellen is een belachelijke optie

  wat ik mis in dit hele verhaal?
  de vrouw die gewoon weggaat cq relatie verbreekt?
  de familie om de vrouw te beschermen?
  de politie de weet dat dit herhaaldelijk gebeurd?
  en dan van totaal niets doen naar doodslag door iemand neersteken?
  hier klopt gewoon iets niet
  gemodereerd

 12. Voor dat er misverstanden ontstaan. De volgende opmerking is heel belangrijk: “Uit feiten en omstandigheden blijkt dat Simone P. stelselmatig werd mishandeld. ”
  Daarom is het belangrijk dat vrouwen ( en mannen) die door hun partner mishandeld zijn altijd melding maken bij de politie. Ook al hebben ze het later goed gemaakt. Zonder een dergelijk dossier heb je bij “noodweer” geen enkel verweer is sta je waarschijnlijk terecht voor doodslag.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.