Minister Tjong-Ahin voert succesvolle gesprekken in Glasgow

6
Minister Tjong-Ahin voert succesvolle gesprekken in Glasgow

De Surinaamse minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Silvano Tjong-Ahin heeft tijdens de klimaattop in Glasgow, Schotland een aantal breedvoerige deliberaties gehad met collega-ministers en functionarissen van verschillende organisaties en wereldbedrijven.

Met de milieuminister van Papoea-Nieuw-Guinea, Wera Mori is er een gedachtewisseling geweest. Total Energies is ook in Papoea-Nieuw-Guinea actief in de exploratie en productie van olie en gas, en de marketing van aardolieproducten en aanverwante diensten.

“Het gesprek is van cruciaal belang, omdat Total al een tijdje actief is in Papoea-Nieuw-Guinea. Het land in Oceanië verhandelt ook carbon credits. Suriname is in overleg met de energiegigant, het is dus goed om de inzichten van andere landen waar het energiebedrijf actief is, mee te nemen”, aldus de bewindsman.

In Glasgow heeft de minister overleg gehad met de Senior Manager in charge of Carbon, Forestry & Agriculture Expertise van Total, Remi Duval om enkele details van de concept overeenkomst te bespreken. De regeringsfunctionaris heeft ook een tête-à-tête gehad met Frederica Bietta. Zij is de algemeen directeur van de Coalition for Rainforest Nations(CfRN). Mevrouw Bietta is een internationaal erkende expert in de ontwikkeling van internationale overeenkomsten met betrekking tot klimaatverandering en specifieke mechanismen, waaronder emissies als gevolg van tropische ontbossing.

Suriname is ook lid van de organisatie. CfRN, met een vrijwillig lidmaatschap van meer dan 50 regenwoudlanden, biedt een stem aan landen die de klimaatnoodtoestand niet hebben veroorzaakt, maar er toch dagelijks de dupe van worden. Minister Tjong-Ahin heeft een uitvoerig gesprek gehad met de algemeen directeur om de samenwerking te intensiveren en er is ook van gedachten gewisseld over carbon credits


6 REACTIES

 1. Ach, hier wordt er dagelijks gedaan aan kaalkap, rondhout export, kwik vervuiling en noem maar op.
  Wat een inborst hebben deze bewindslieden die naar milieu conferenties gaan en zelf in hun eigen land bomen kappen en niet duurzaam voor de natuur zorgen.
  De reis was het doel, niet de natuur!
  Kappen maar!
  gemodereerd

 2. De Créme de la créme inzetten om Suriname internationaal weer uit het moeras te halen.

  Chan o set in.

  Set kon, Set Kon

  Leve
  – VHP,
  – Zijne Excellentie president Chan Santokhi,
  – de regeringscoalitie, CS, RB, GR, PS
  – Herstelplan van deze regeringscoalitie voor korte termijn, middellange termijn, lange termijn,
  – de democratische rechtsstaat,
  – de Surinaamse bevolking,
  – Eenheid in Verscheidenheid,
  – Samen werken, Samen Werken,
  – Eerlijk Alles Verdelen, Voor Het Surinaamse Volk En De Republiek Suriname,
  – (inter)nationale doelen,
  – Welvaart & En Welzijn van Suriname,de Regio, Wereld, duurzame Energie op lange termijn,
  – De doelstellingen en het beleid van de huidige regering, Internationaal,

  Hoera, Hoera, Hoera,

  CS Forever President van Suriname.

  Chan O Set In
  gemodereerd

 3. Loftrompet alom…. meer dan beleefdheidsgesprekken is het niet. Als je dat als succesvolle gesprekken qualificeert, ok.

  Voor Sur in de context van milieu minister, is een gesprek pas succesvol als er concrete acties zijn, bijvk vastgelegd in overeenkomsten. Denk aan support voor uitbannen van kwik, herbebossing, miloeu vriendleijk landbouw of opzetten van een CO2 handels systeem.

  Maar ja, visieloos reizen ze de wereld af; geen enkele meetbare prestaties resulterend en maar roepen succesvolle gesprekken.
  Wie denken ze voor de gek te houden?!
  gemodereerd

 4. Word tijd dat hij voorzitter wordt van de NPS. Hij gaat zeker degelijk te werk , waarbij Suriname duurzaam zal profiteren.
  gemodereerd

 5. Allemaal mensen die via skype of gewoon de telefoon bereikbaar een aan te spreken zijn!!! Maar nee, i.t.t. Chi en Putin reist de minister af naar Glascow, op kosten van de al zo belabberde Surinaamse staatskas en komt dan met een lulverhaal hoe belangrijk en geweldig dat was!! En de pers publiceert dat precies zoals de regering geeft geciteerd, zonder de nodige kritische kanttekeningen en vraagstellingen. Waardeloos allemaal!! Natuurlijk zal ook dit niet geplaatst worden door de moderator, dus dan maar copy-paste en elders plaatsen.
  gemodereerd

 6. Als je al die gebakken lucht en al die blablablabla bij elkaar optelt, dan is er inderdaad sprake van successen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.