Vereniging Surinaams Bedrijfsleven solidair met Horeca Sector

1

De meeste bedrijven, vooral de middel- groot en kleine bedrijven in diverse sectoren zijn bezig te overleven in de huidige crisisperiode. Vanwege de pandemie kan de economie niet volledig opengegooid worden, waardoor het nog moeilijker is om het hoofd boven water te houden. Alhoewel de situatie met de pandemie nog steeds precair is, moet er samen met de beleidmakers gekeken worden naar andere strategieën in de strijd tegen Covid-19 ten behoeve van diverse sectoren.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft kennis genomen van het protest van de Vereniging Horeca Suriname.

Naast de normale vaste personele uitgaven, zijn er in 2021 vele kosten gemaakt i.v.m. de pandemie zoals uitgaven en inkomstenderving die gepaard gaan met de gevolgen van lockdown perioden, besmettingen op de werkvloer, quarantaine dagen van werknemers, en incentieven om zich te laten vaccineren etc.

De VSB geeft haar ondersteuning aan de sector en staat volledig achter het doel van het protest.

Voor de sector is prioriteit dat er wat verruiming komt van de avondklok en dat haar indoor collega’s middels protocollen hun deuren open kunnen houden. Meer nog is van belang dat bij handhaving niet met twee maten wordt gemeten.

De VSB blijft telkens aandringen op begrip voor de situatie waar ondernemers in verkeren en heeft daarom ook gepleit voor een ander beleid dan de huidige lockdown maatregelen.

De VSB drukt beleidsmakers op het hart om de toezeggingen die zijn gedaan aan de sector na te komen en het omgooien van het huidig lockdown beleid serieus te overwegen.


1 REACTIE

  1. Het is onbegrijpelijk hoeveel pijn de samenleving word berokkend door een beleid, die zonder een degelijke onderbouwing te geven, blijvend word gecontinueerd. Het pijnlijkste is ook dat degenen die dit bepalen. Zelf gevrijwaard zijn van hun eigen regels. Velen zijn financieel kapot gemaakt en word niet naar omgekeken. Je hele leven hard werken om iets op te bouwen, word op deze manier genadeloos afgestraft. Er word een “zeer streng” beleid gevoerd, zonder de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen. De minister en zijn team, lijken zelfgenoegzaam de samenleving te pamperen en te wijzen op hoe het niet hoort. Terwijl het mijn inziens de bedoeling is om juist adviserend te werk te gaan en de boel zo snel mogelijk weer open te gooien, in het belang van de economie en het welzijn van de bevolking. Iedereen, tot in de binnenlanden van Suriname kent nu de risico’s van het virus. Het is tijd om verder te gaan nu. In Suriname staat de tijd stil, en veranderen zaken zeer traag. Ook in het geval van een pandemie lijkt het alsof men geen haast heeft om zo snel mogelijk de boel aan te passen en te analyseren hoe het anders kan… het is prima geregeld zo!!
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.