‘Verdachte kreeg wapen toevallig in handen van vriend waarna het per ongeluk afging’

9
Man zwaargewond na schietpartij op feestje in Amsterdam Zuidoost
Screenshot uit filmpje direct na de schietpartij.

Vandaag staat in Amsterdam de 34-jarige verdachte Robin R. voor de rechtbank in verband met de zaak over het schietincident in Amsterdam-Zuidoost,waarbij voormalige profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) in zijn hoofd werd geraakt en kort daarna overleed.

Hoefdraad werd op zondagochtend 1 augustus even voor 06.00 uur door zijn hoofd geschoten tijdens een feest in een bedrijfspand aan de Amsterdamse Stekkenbergweg. Een dag later heeft de Belgische politie vlak over de grens met Nederland de 34-jarige in België woonachtige verdachte Robin R. aangehouden.

R. had het vuurwapen bij zich en dat zou volgens hem ‘per ongeluk’ zijn afgegaan tijdens een ruzie, die ging om het dansen met een zus. De advocaat van R. zei deze week tegen aan AT5/NH Amsterdam dat de verdachte op het moment van de ruzie ’toevallig’ een wapen in zijn handen had, dat hij even moest vasthouden van een vriend.

Volgens de advocaat wilde zijn cliënt, die op krukken liep, de ruzie sussen. Hij werd achterover getrokken, waarna het wapen afging en een verdwaalde kogel zo in het achterhoofd van Hoefdraad terecht kwam, aldus de raadsman. Hoefdraad had er helemaal niets mee te maken.

De zwaargewonde oud-voetballer bezweek twee dagen later aan zijn verwondingen. R. staat terecht voor doodslag.


9 REACTIES

 1. Naast de straf die je moet krijgen voor moord ook nog een straf voor vluchten en voor liegen.
  gemodereerd

 2. a no mi het is de schuld van de ander die me ineens een pistool in me handen drukte. ik weet niet meer precies wie dat was meneer mevrouw de edelachtbare rechter, nee het was niet mn vriend
  gemodereerd

 3. Wat een raar verhaal van deze verdachte, trouwens al zou hij dat schiettuig van zijn vriend gekregen hebben! Wat doen ze met een vuurwapen op een feest ??
  Ze moeten de wapen bezitter zowel degene die geschoten heeft, zo lang mogelijk
  opbergen en einde verhaal !!! Sranang man lobi wapen, teken van macht of zwakte.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Denken ze nu werkelijk dat de rechters in NL dergelijke onzinnige verzinsels geloven?? En als het wapen niet van hem was waarom had hij het dan nog bij zich toen hij in België werd aangehouden??
  Ook was heel toevallig de veiligheidspal er af en gleed tijdens de val zijn vinger naar de afgedekte trekker ( moet wel een heel vreemde beweging zijn geweest ) en werd vervolgens per ongeluk de trekker overgehaald??!!
  gemodereerd

 5. Criminelen zijn leugenaars. Allemaal zitten onschuldig in de gevangenis. Geeft deze moordenaar een heel lange straf. Wat doen jullie met vuurwapen op een feest? Een feest is om feest te vieren en daar hoort geen vuurwapen bij.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.