Tarief contante geldopnames bij ATM’s per 15 november aangepast

5
Geld pinnen in Suriname

De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) heeft dinsdag middels een persbericht laten weten dat het tarief voor contante opnames bij ATM’s per 15 november wordt aangepast. In het berichte zeggen de banken:

Met het operationeel en veilig houden van het ATM-netwerk in Suriname gaan kosten gepaard die vooral gebaseerd zijn op USD-bedragen. Na de devaluatie van onze munt zijn de kosten in SRD aanzienlijk gestegen. Alhoewel de banken vanwege hun maatschappelijke verantwoordelijkheid een verhoging van de kosten zo lang mogelijk hebben uitgesteld, ontkomen de banken er niet aan om een gedeelte van deze kosten door te belasten aan de gebruikers van de ATM’s die contant geld opnemen.

Vanaf 15 november 2021 zullen de kosten voor een contante opname bij een andere bank dan waar u rekeninghouder bent (gastgebruik) SRD 5,00 bedragen. De kosten voor een contante opname bij een ATM van uw eigen bank bedragen minimaal SRD 2,50 en maximaal SRD 5,00. Voor de exacte kosten van deze contante opname adviseren wij u contact op te nemen met uw bank.

De Surinaamse Bankiersvereniging rekent op uw begrip en wij doen een beroep op u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en elektronische betaalmogelijkheden, zoals pinnen bij de kassa (POS-apparaat), internet en mobile banking en betalen via een wallet met uw smarttelefoon.


5 REACTIES

 1. Er zijn rechten maar ook plichten DSB.
  jullire moeten ook ervoor zorgen dat alle ATM’ s geld hebben en niet als pronkstuk staan.sommige zijn reeds één jaar gesloten.
  gemodereerd

 2. Wow, mensen laten betalen om hun eigen geld op te nemen. Samenwerkingen van banken in Suriname is heel slecht en het is mooi dat deze rovers eindelijk buitenspel worden gezet door de crypto. Haal zo snel mogelijk uw geld eraf voordat u straks helemaal niet meer eraan kan komen. Ze hebben nu al limits aan opnamen bij kas. Laten deze instellingen begrijpen dat ze niks voorstellen zonder cliënten en dat ze geen vertrouwen meer opwekken jegens hun toe. Weg met deze domme instellingen
  gemodereerd

 3. hebt jij problemen hans oh , in Nederland moet men ook betalen voor het gebruik van hun passen , nou en daarom doen ze dat hier ook
  gemodereerd

 4. Jij weet niks van Nederland af, niemand moet betalen om te pinnen ben je gek ofzo? Zo laat je zien hoe weinig verstand je hebt van zaken in de wereld. Gewoon een clown watje
  gemodereerd

 5. Reken je ook niet te rijk met crypto. Het wordt gezien als bezit/ vermogen waar je in de meeste landen ook belasting over moet betalen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.