BIJ1 dient motie van wantrouwen in vanwege rampzalig coronabeleid

17
Sylvana Simons

De partij van Sylvana Simons, BIJ1, dient vanmiddag tijdens het coronadebat een motie van wantrouwen in tegen demissionair premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Zo bevestigt de partij vanmorgen.

Fractievoorzitter Simons stelt dat het kabinet bewust de keuze heeft gemaakt om de volksgezondheid onvoldoende te beschermen, en dat het gekozen beleid verantwoordelijk is voor onnodig veel doden en langdurig zieken. Door besmettingen niet actief tegen te gaan en te sturen op ‘groepsimmuniteit’ is volgens de partij veel onnodig leed veroorzaakt.

Volgens BIJ1 werd deze conclusie vorige maand eveneens getrokken in een kritisch rapport van de KPMG. Het adviesbureau concludeerde dat het sturen op ziekenhuisbezetting in plaats van het aantal besmettingen tot meer doden heeft geleid. In het Verenigd Koninkrijk werd vergelijkbaar beleid eerder al met de grond gelijk gemaakt. Twee parlementaire commissies oordeelden dat het “een van de grootste gezondheidsdebacles” uit de Britse geschiedenis is.

Simons is al langer kritisch op het gekozen beleid en vindt dat er gestuurd moet worden op zo min mogelijk besmettingen. In juli van dit jaar werd een motie waarin zij stelde dat het beleid voor duizenden doden en langdurig zieken heeft gezorgd in een verhit debat nog “onbeschaafd” genoemd door premier Rutte.

De motie werd door de 149 andere Kamerleden verworpen. Ze hoopt dat het rapport en de recente Nieuwsuur-rapportage hen aanzet om met het kabinetsbeleid te breken.


17 REACTIES

 1. Silvie tel je zegeningen. nu zit je lekker in de kamer. als er nu verkiezingen zouden komen krijg je helemaal niets meer, partijen die het klimaat hoog in het vaandel hebben staan daarintegen zullen fors winnen. je voegt niets toe en met deze motie heb je je zelf gruwelijk voor schut gezet. IEDEREEN was tegen je. Meisje ga een volgend keer eerst pijlen hoe de anderen hier over denken
  BTW zoek iemand die je kan helpen met kleding. Een leren jas is echt echt not done.
  niet alleen omdat dit stamt uit de vorige eeuw, maar ook omdat LEER besmet is. Ik neem aan dat je dit begrijpt
  gemodereerd

 2. Was je maar in de DNA van Suriname gekozen dan waren er door haar felheid misschien minder besmettingen en doden. Ze had in ieder geval Jennifer v Dijk aan haar zijde gehad. Ik doe mijn ding op mijn manier want corona is blind.
  gemodereerd

 3. Tja, een motie van wantrouwen indienen tegen een demissionair premier zal weinig tot geen zoden aan de dijk zetten. Het kabinet kan maar een keer vallen!
  Blijkbaar snapt Sylvaantje dat niet.
  gemodereerd

 4. Ach…SS, waar kennen we die uitdrukking nog van. Het clubje Bij1geraapt zootje ongeregeld, denk met stemverheffing en stampvoetend hun zin te kunnen doordrijven. Maar de tijd heeft geleerd, het is VEEL GESCHREEUW en WEINIG WOL. En VEEL GEKAKEL maar NOOIT EEN EI.
  gemodereerd

 5. Hahaha, niemand neemt haar serieus in de Tweede Kamer. Tijdsverspilling. Ze zoekt steeds aandacht en maakt zich echt belachelijk.
  gemodereerd

 6. Ook deze motie zal verworpen worden. Het rapport waarop zij haar motie baseert, is met de grond gelijk gemaakt.
  Waarom?

  Kpmg, adviseert het ministerie van volksgezondheid hoe ‘om te gaan’ met covid en na één jr schrijft dezelfde kpmg een ‘vernietigend’ rapport (over hun eigen advies).
  Doe nou eens je huiswerk.

  Respectloos hoor, dat mondkapje.
  gemodereerd

 7. bij 1 , is een , en blijft een , deze dame met een mondkap op met de Surinaamse vlag erop gedrukt , zal zeker geen indruk maken daar in de tweede kamer , maar zij begrijpt het niet , als zij nou hier naar Suriname zal komen en zich aansluit bij de ndp , nou dan heeft ze twee volgers b-b
  gemodereerd

 8. Als mw Simons zo trots is op haar Surinaamse roots, gelet op haar mondkapje, dan nodig ik haar uit om naar Suriname terug te keren en hier iets in de politiek te beginnen. Dat zal ze nooit doen want in dit land word je als vrouw nog steeds niet serieus genomen.
  gemodereerd

 9. Deze dame S.S. is niet op haar mondje gevallen, maar ze kan in 2e kamer niks bereiken. Omdat het daar een witte wereld is, G Wilders is blank maar niemand deelt zijn mening in de 2e kamer, en geen enkele partij is bereid om met je te regeren.
  En S.S. is maar alléén in de 2e kamer, niemand zal haar steunen met haar inbreng
  hoe goed het misschien ook is ! Zoek een partij waar je mee kan werken, dan sta je sterker, Pieter Omzicht is een optie, Partij van de Dieren ook.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. die vrouw van bij 1 daar in Nederland , is zij wel gevaccineerd en heeft zij ook wel een QR bewijs , deze vrouw van bij 1 daar in Nederland weet ze wel wat covid is , zij geloofd meer in de adviezen van de antivaccers hier in Suriname , nou dame kom dan snel hier naar Suriname en sluit je aan bij de covidlovers het wordt zeker bij 2 en bij 3
  gemodereerd

 11. simons belachelijk zoals jij je opstelt in nederland. toen de surinaamse president in jou nederland door jou volk vernederd werd heb jij niets van je laten horen. en nu loop je achter de coranaregels te jagen. ga wat beters doen . want tot nu toe heb jij niets positiefs gedaan dan ellende in je eigen partij.

  tjee
  gemodereerd

 12. Mensen kunnen ook de Politiek in voor het geld toch, je kan gewoon uit je nek kletsen.het maak niet uit, je ontvangt gewoon je geld
  gemodereerd

 13. @MoeVan
  Je slaapt de spijker hard op zijn.kop.
  Zo ook de eerdere reacties. Niets aan toe te voegen
  gemodereerd

 14. Rutte en de Jonge doen hun stinkende best om toch een menswaardig beleid neer te zetten. Als mevrouw Simons denkt het beter te doen dan stel ik voor dat ze de stok overneemt. En dan wil ik graag zien hoe ze tegenstanders toch over de streep trekt, zonder als een dictator op te treden. Mw Simons kan heel hart schoppen, maar oplossingen worden er nooit geroepen. Ik heb persoonlijk niet veel met gebrabbel en stoer gepraat.
  gemodereerd

 15. Mw heeft hoop ik een goed alternatief en een excuus voor de nabestaanden die eraan overleden zijn? Vast wel, ik kijk ernaar uit.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.