maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidTe veel huisartsen in Paramaribo en Wanica; geen vergunningen meer

Te veel huisartsen in Paramaribo en Wanica; geen vergunningen meer

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname, heeft vandaag laten wet dat per ingaande 1 februari 2022 geen huisartsenvergunningen meer verstrekt zullen worden in Paramaribo en Wanica.

Alle verzoeken die na 31 januari 2022 worden ingediend, zullen niet meer behandeld worden voor de bovengenoemde districten. In de bovengenoemde districten zijn er te veel huisartsen gevestigd, waardoor andere delen van het land weinig tot geen huisartsen hebben.

Het ministerie is voornemens om kwalitatieve gelijkwaardige gezondheidszorg te garanderen in alle districten door een transparant, evenwichtig en efficiënt huisartsenvestigingsbeleid te voeren.

In de transitie fase zullen conform de protocollen vergunningen bij hoge uitzondering worden verstrekt tot en met 31 januari 2022.

In totaal is er nog behoefte aan ongeveer 48 huisartsen om geheel Suriname te voorzien van huisartsen dienstverlening, echter dient men wel rekening te houden met de spreiding van de huisartsenvestigingen om de kwaliteit van de zorg te blijven waarborgen. Hierbij zal het ministerie voor de komende periode haar beleid goed afstemmen op de lokale behoefte van de gemeenschap.

Hieronder een overzicht van de huidige behoefte aan huisartsen ingedeeld naar district:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Gaat minister zn praktijk in het district openen. Zet dienstwoningen en dan de artsen vr 3 mnd laten werken in distrikt.. kom met iets. Wie gaat nr distrikt maar geen huis?? Of binnenland??
  Jonge artsen gaan weg uit Su. Gaan specialiseren.Triest


  gemodereerd
 2. En ondanks het overschot, zit men toch uren in de wachtkamer…! Afspraak om 10 uur en pas om half 12 geholpen worden is normaal!


  gemodereerd
 3. Maak een systeem, plan, waar alle artsen enkele jaren verplicht zijn te gaan werken in de verafgelegen gebieden. Ook de ervaren artsen moeten hierin participeren. Hierdoor is het ministerie van Volksgezondheid, artsen en personeel heel goed op de hoogte van de noden/stand van zaken over de gezondheid van Surinamers overal in het land.

  Hierdoor kan men op het ministerie ook een goed beleidsplan maken, waar zaken aan schorten, inzicht in te krijgen en waar zaken niet goed zijn er zorg voor te dragen dat die in place komen. Hierdoor zijn artsen goed op de hoogste over de stand van zaken in een regio/plaats en kunnen ze ook hun werk beter doen.

  Wat ze daarvoor terug zouden krijgen, is dat ze een bijdrage leveren aan de gezondheid van Suriname overal in het land, diverse plaatsen zien in Suriname en weten dat zij wat de gezondheid van Surinamers betreft een bijdrage leveren overal in het land.

  Desnoods voor 3 maanden v/h jaar ergens in Suriname te detacheren. 2 keren om de twee jaar.


  gemodereerd
 4. De meeste hulp en dienstverleners in Suriname zijn wreed. Hebben zij een eed afgelegd om de mensen wreed te behandelen ? .
  Ze vernederen de bevolking . Men gedraagt zich erg arrogant . De bevolking is overgeleverd aan de grillen van deze sadisten . Bah . Lange wachttijden . Volle wachtruimtes .Hulpbehoevende mensen worden als gedetineerden behandeld . Wanneer zal de overheid ingrijpen ?


  gemodereerd
 5. Als de 193 huisartsen van Paramaribo slim zijn zetten ze een maatschap op en kunnen ze met elkaar rouleren in de noodzakelijke districten. Met een beetje pech zit je met zo een groot huisartsen bestand van Paramaribo 2 á 3 keer in het jaar 1 dag op de praktijk in Wanica of één van de andere districten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES