Inbraak bij anti-corruptie afdeling KPS, belangrijke zaken meegenomen

14
De politie in Suriname

Bij de anti-corruptie afdeling van het Korps Politie Suriname, die gevestigd is in het domeinkantoor aan het Kerkplein, is er van de week een inbraak gepleegd. Naar verluidt zijn er belangrijke documenten en apparaten meegenomen.

De verdachte of verdachten zijn de afdeling via de vliering binnengedrongen. De politie van Centrum heeft de aangifte ter zake opgenomen.

De Surinaamse politie bevestigt de inbraak, maar kan geen verdere informatie geven wegens het onderzoek dat wordt voortgezet door recherche Paramaribo.

Het onderzoek in deze zaak is in volle gang.


14 REACTIES

 1. Verdachten zoeken aan de benjaminstraat of patrijsstraat 28. Btw hoe staat het met de onderzoeken van de inbraak bij kapitale delicten. De wapendiefstal bij opa D thuis. De waka pasi affaire. De vele corruptie onderzoeken.
  En als grootste zaak:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?
  gemodereerd

 2. Zeker hebben de grote vissen opdracht gegeven om belangrijke bewijsmateriaal dat op hen slaat moet verdwijnen , de grote vissen zien het water in hun gouden bassins steeds verminderen , ze zijn bang dat ze op het droge moeten zwemmen.
  gemodereerd

 3. Tis de hoogste tijd dat gevoelige informatie op meerdere locaties wordt veilig gesteld. Met deze kameraden van het volk worden we steeds te schande gezet, los van het feit dat de leden zelf demonstreren hoe waardeloos ze zijn.
  Grote schande dat je maandelijks jouw salaris ontvangt terwijl je voor spek en bonen aanmeldt en notabene opkomt voor overuren die z.g. maakt. Big Shame on you.
  gemodereerd

 4. Gewoon belachelijk. Nu kunnen ze niet gillen , zijn NDPers. Het zijn mensen van deze regering. Ik denk dat ze elkaar zwart proberen te maken.
  Als er 90 kg coke onder de politie hun neus verdwenen is, het geld van walter Bouterse, dan is dit normaal.
  gemodereerd

 5. Dat halfslachtige onderzoek van Prade kan direkt de prullenbak in !

  Dit is een inside job ! Belfort heeft criminelen laten infiltreren bij KPS.
  Iedereen bij KPS moet opnieuw en periodiek gescreend worden en moet periodiek testen afleggen.
  En dus niet eenmalig, dit kan helpen voorkomen dat men na de aanstelling alsnog crimineel en corrupt wordt.
  Regelmatig blijven toetsen gebeurt in meerdere beroepen en functies.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. Prade en de bond moeten plaats maken??
  Wie moeten in de plaats? Er wordt van alles gedaan om deze mannen zwart te maken Redenen om hen te vervangen worden steeds aangehaald.
  Tot welke staat moet Suriname veranderen.
  Als het op de ene manier kan, dan maar de omweg om toch lelijk over die groep te praten.
  gemodereerd

 7. Schandalig hoe dit kan gebeuren. Omdat de corruptie zo enorm verweven zit in alle organisaties binnen het Surinaamse systeem zou ik voor willen stellen om al je back-ups in het buitenland op te slaan USA of EU bijvoorbeeld.

  Ik hoop dat na de diefstal van de harde schijven dit al reeds gebeurd. Als medewerker bij een groot organisatie, moeten wij alle documenten scannen, dat op zijn beurt weer naar een beheerder gaat die zijn data opslag heeft verspreid op diverse bewaakte locaties. Als er eentje gepunderd wordt dan zijn er nog meerdere back-ups elders.
  gemodereerd

 8. Een beetje gezeur over Prade steeds. In elk land heb je diefstal/misdaden. In Nederland is dat meer dan een miljoen jaarlijks. Moeten ze in Nederland steeds weer de minister of de korpschef vervangen?
  gemodereerd

 9. Het is heden ten dage niet te geloven dat zelfs in dergelijke gebouwen geen camerabewaking is. Daarbij rijst ook de vraag hoe competent en/of integer (van hoog tot laag) de mensen bij het KPS zijn. Er is de afgelopen jaren genoeg gebeurd, echter veel verdwijnt in de doofpot.
  Is er nog oog voor het vertrouwen van de burger in een agent, korpschef, min. v. JustPol of het OM? Als blijkt dat mensen niet functioneren of helemaal niet uit de verf komen, waarom worden ze niet vervangen? Het is pappen en nat houden wat de klok slaat in Suriname.
  Pres. Chan, het is de hoogste tijd om schoonschip te maken en af te rekenen met allen die rechtsgang ondermijnen en van Suriname liever een boevenstaat willen maken.
  gemodereerd

 10. Eigen+mening 3 november 2021 At 09:32
  Je bent appels met citroenen aan het vergelijken of kun je een voorbeeld geven van een dergelijk voorval in Nederland??
  Feit is: bij KPS is Prade is de rotte appel in de mand. Hij zet daarbij alle integere mensen bij juspol te schand. Als je met wapenfeiten kan komen van deze marionet van didibrie, horen wij het graag.
  gemodereerd

 11. Tjee potie!
  De zwervers hadden zo’n honger dat ze specifieke corruptie-bewijsstukken en apparatuur hebben meegenomen.
  Zouden ze die dan verkopen aan de hoogste corrupte-bieder, of was het in opdracht van?
  gemodereerd

 12. Dat was één zware klus. Al die schrijfplanken van leisteen, de griffels en sponsen mee naar de Berm. Of zijn wij toch in het digitale tijdperk gearriveerd en moeten de ndp zwervers naar diverse locaties om de gedigitaliseerde bewijzen alsnog naar de Berm te doen verhuizen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.