woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBoten gekapseisd in Corantijnrivier; opvarenden gered

Boten gekapseisd in Corantijnrivier; opvarenden gered

-

Does Travel - naar Suriname

Nabij het Drie Zusters Eiland in Nickerie zijn zondag 2 boten gekapseisd en in het water verdwenen. De opvarenden konden op tijd gered worden. De boten zijn nog niet geborgen.

Het gaat om zogeheten jagi-jagi boten waarmee de opvarenden in de middag hout waren gaan kappen via de Corantijnrivier.

Vermoedelijk zijn ze daarbij op een gegeven moment in ruig water terecht gekomen, waarbij beide boten omsloegen en in de diepte verdwenen.

Er zou sprake zijn van 7 opvarenden. Toen de melding binnen kwam zijn militairen en burgers samen een reddingsactie gestart, welke tot in de avond heeft geduurd.

Iedereen kon gered worden en er was geen sprake van persoonlijke ongelukken. Op dit moment is een zoekactie op touw gezet om de boten te vinden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. A watrama bere ben foeroe. A watrama ben sriebi. De slachtoffers mogen van geluk spreken, want no so de ben …

    Op dit moment is een zoekactie op touw gezet om de boten te vinden.

    Als de militairen elke dag 4 m² van de Goslar afzagen bij laagwater (eb) in de Surinamerivier, is dit wrak binnen 1 jaar verwijderd.

    Men kan gebruik maken van een ponton waar een dragline op geplaatst is en onderdelen zoals de motor en afgezaagde platen hijsen uit het wrak en deze plaatsen in een andere boot en dit naar een veilige en geschikte plaats aan de oever in Meerzorg vervoeren en op de wal/kade op een veilig plaats lossen. Van hieruit geschikt te maken om het in een containter te plaatsen voor verdere transport naar een daarvoor geschikte plaats elders om voor de schroot te verkopen aan derden in het buitenland.

    Men kan ook opzoek gaan naar een buitenlandse onderneming die schroot uit de rivier wil opruimen met daarvoor geschikte equipment ( poton, dragline, nog een boot om het naar de kade te transporten, bij vloed, container voor opslag aan de kade).

    Er moet nu echt werk van gemaakt worden om Goslar uit de Surinamerivier te halen. Niet op een creatieve manier, maar op een professionele manier. Een studie is hier wel voor nodig om alles goed te, hoe groot is het schip, hoeveel schroot, motoren, veiligheid als men daar werkzaam is, welke werkzaamheden bij eb en welke bij vloed? Hoeveel uren per dag, wat/welke onderdelen men per dat/tijdstip gaat verwijderen, enz. de economische belangen op de rivier door kunnen blijven gaan op een veilige manier. Wie is verantwoordelijk voor de veiligheid, lichten, het gebied afbakkenen, enz. Welke diensten en wie doet wat en is verantwoordelijk voor wat.

    Triest dat nog nooit één Surinamer, een Surinaamse onderneming sinds dat het schip daar is gezonken, een studie van heeft gemaakt of over heeft nagedacht, hoe dit weer verwijderd kan worden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES