zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOPINIE: 'De anti-vaxxers en misleiders'

OPINIE: ‘De anti-vaxxers en misleiders’

-

Does Travel - naar Suriname


[INGEZONDEN] – De Staat Suriname, met name minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, is voor het gerecht gedaagd wegens belediging en aantasten van zogenaamde eer en goede naam van Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin.

Een jonge vrouw beschuldigde Steve Meye van seksueel misbruik, het incident zou zich op 28 april 2017 hebben voorgedaan in Hotel Van der Valk in Amsterdam. Jennifer van Dijk-Silos zei in een voice note het volgende: Het is walgelijk in dit f*cking land. Die f*cking rechtsstaat bestaat niet meer. De rechter heeft gewoon een NDP coalitie strijd ervan gemaakt, in plaats van objectief naar alles te kijken”.

Ik vraag mij in gemoede af hoezo de eer en de goede naam van Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin aangetast? Deze kleine groep van mensen plaats ik in de categorie van misleiders en anti-vaxxers. Edward Belfort en Steve Meye, zijn de grote anti-vaxxers.

Juist deze kleine groep vormt een groot gevaar voor onze gezondheid, want ze demotiveert het volk om te gaan vaccineren. Edward Belfort is constant bezig haat te zaaien waarbij hij de president en minister Amar Ramadhin, in zijn interviews negatief bejegend.

Volgens de kerkleiders en nog een paar drenkelingen voert de regering een beleid van angst zaaien, polarisatie van de bevolking, haatzaaierij, schoffering en criminalisering van een deel van de samenleving en stelt zij officieel een ‘apartheidsregime’ in. Met hun opmerkingen criminaliseren ze juist de regering een apartheidsregime te zijn, wat helemaal uit den boze is.

Onder het mom “mensenrechten” voert deze kleine groep een politieke strijd tegen de regering. Het is evident dat deze groep bezig is met een politieke agenda. Je ziet uit welke politieke partijen deze mensen komen, hun doel is deze regering naar huis te sturen. De covid-19 pandemie gebruiken ze als een dekmantel voor hun politieke strijd.

Het bevreemdt mij dat deze groep steeds het woord ‘dwang” in haar mond neemt terwijl nergens de regering of de minister van Volksgezondheid, spreekt over ‘dwang”. De president c.q. de regering en vooral de VHP ministers worden op social media vaak uitgemaakt voor “misleiders. Op deze wijze voeden deze mensen rassenhaat en zorgen voor polarisatie in de samenleving.

Nu de rechtsstaat en de democratie hersteld is hebben de misleiders, nu de volle vrijheid om hun meningen te geven, en dat mag natuurlijk, immers we leven nu in een democratische staat. Jennifer van Dijk Silos, Steve Meye en Edward Belfort, hebben samengewerkt met de militaire dictator Desi Bouterse, toen hebben ze niet één keer het BUPO verdrag in hun grote mond genomen.

Het volk is toen vreselijk onderdrukt, de mensenrechten zijn wreed vertrapt onder het militaire bewind van Bouterse. Waar waren deze “moraalridders en mensenrechtenactivisten” toen? Nooit zijn ze opgekomen voor de mensenrechten tijdens het militaire bewind van Bouterse.

Nu de regering alles eraan doet om de corona-pandemie onder controle te krijgen, probeert deze kleine groep doelbewust het proces te saboteren en verstoren. Mensen, laat je vaccineren, laat je niet misleiden door deze kleine groep van misleiders en anti-vaxxers.

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. U legt de vinger op de zere paarse plek met als grootste boessweri opq D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname.


  gemodereerd
 2. De ex NDP ers kunnen niet meer eten uit de nyang patu. En dus gaan ze tekeer.
  Om haat en wrok te produceren.


  gemodereerd
 3. Het is kenmerkend voor Idris Naipal hoe tegenstrijdig hij is. Als je hem voluit de ruimte geeft ,spreekt hij zichzelf op een gegeven moment tegen. Contradictio in terminis noemt men dat. Kijk nu eens naar de laatste alinea van hem waar hij dus degenen beschuldigt en nu zelf mensen probeert te overtuigen van zijn gelijk. Hij laat duidelijk blijken moeite te hebben met het begrip democratie. Bovendien gaat hij zoals gewoonlijk zeer selectief te werk. Hij uit nooit enige vorm van kritiek op het huidige bewind. Het is altijd de vorige regering , de NDP en Bouterse.

  Onder dit bewind is het racisme zienderogen gestegen. Voorheen was dat nimmer het geval. Er is wel altijd een latente strijd ,c.q. concurrentie geweest tussen de onderlinge culturen die Suriname kent. Er viel echter mee te dealen. Nu echter , is dat niet het geval. Je kunt dus onmogelijk de vorige regering hiervan de schuld geven. Toch probeert hij voor een afleidingsmanoeuvre te zorgen. Het staat eenieder vrij de gang naar de rechter te maken als men zich onheus bejegend voelt. Dat is een van de verworvenheden van democratie. Verder, is het helemaal niet relevant wat hij allemaal vertelt over Steve Meye ,Belfort en Silos. Uiteindelijk heeft de rechter het laatste woord.


  gemodereerd
 4. Note: de minister van volksgezondheid doet het prima. Als er iemand uit deze regering een dikke pluim verdiend, dan is het Amar.
  Je moet het maar kunnen, om met geringe financiële middelen, een uitgeholde gezondheidszorg en een continue tegenwerking van binnenuit, de strijd aan te gaan met een compleet nieuw virus.

  De personen ‘non grata’ benoemd in dit stuk
  zijn geen anti-vaxxers maar een zielig zooitje aandachttrekkers.

  Het gaat bij deze kliek, echt niet om een vaccinatiedwang, maar om het verbloemen van hun eigen wandaden. De energie die de rechter investeert in dit soort onzinnige zaken, kon gebruikt worden om ze te berechten, want ze hebben allemaal iets crimineels geflikt.

  Hoeveel volgers van die apostel en nep bisschop, zijn overleden?
  Hoeveel justitiële medewerkers zijn overleden?
  Wat is de status van de fraude bij de woningbouw.
  Tijd voor een integere advocaat, om de nra rapporten op te stellen. Klopt het rapport wel..


  gemodereerd
 5. Wat de anti vaxers doen is bezig het volk ophitsen tegen de regering. Staat men erbij stil wat er gaat gebeuren als zo een hoofd of kost winner van het gezin dood gaat. Wie dan de rest van het gezin gaat verzorgen. En als er kinderen zijn wat er met de kinderen gaat gebeuren. Kan de anti geen Mars schelen.


  gemodereerd
 6. En toch zijn er veel minder mensen in Suriname die het coronavaccin hebben genomen. De meeste mensen willen het gewoon niet en de meerderheid bepaald officieel wat er moet gebeuren he! Je kan niet om 0,19% doden je hele economie verder kapot maken. Je probeert het vaccin t verkopen op allerei manieren aan de mensen, maar ze willen het niet. Soms moet je dan gewoon stoppen en inzien dat je moet doen wat de meerderheid van de bevolking wil en niet andersom.


  gemodereerd
 7. @ pakira….. ziet eruit als chan toch? dus zelfde mening

  interpretatie van alle covid cijfers worden aan allebei de kanten misbruikt naar hoe ze het willen.
  maar de echte vragen worden niet beantwoord
  een land als israel met een veel hoger vaccinatie gehalte, lopen de besmettingen weer op?
  tevens het dodental loopt op
  hoe dan als dat vaccin werkt?
  hoe meer gevaccineerden des te lager het sterftecijfer zou moeten worden.
  dat is niet het geval, dus kan je logisch concluderen dat dat vaccin dus gewoon niet werkt
  kijk naar nederland waar de besmettingen ook weer oplopen.
  dus de conclusie dat het vaccin de oplossing is? is totale onzin volgens de algemene cijfers


  gemodereerd
 8. Wat heeft een antivaxxer te maken met de Ndp of Desi Bouterse? U slaat er vreselijk de plank mis en zet uw zelf voor gek. Die minister van volksgezondheid, heeft nog niks gepresteerd ten opzichte van de pandemie. Hij heeft slechts flink gelobbyd ( gebedeld) bij met name Nederland om vaccins. Ondanks de vele vaccins tegenwoordig in Suriname, heeft hij de opmars van het virus niet kunnen stoppen. Zijn enige en discutabele wapenfeit is de eeuwige lockdown. Verder niets. Iedereen staart zich nu blind op vaccins als enige redmiddel tegen het virus. Terwijl er nu na bijna een jaar, het meer en meer duidelijk word dat vaccinatie, geen garantie is voor uw gezond blijven. Volgt u de ontwikkelingen op dit gebied in andere landen en trek een conclusie. Dus de druk om antivaxxers te moveren richting het spuitje, behoeft waarschijnlijk een andere aanpak. Er is terecht twijfel, er is geen garantie op niet ziek worden. In landen met een hoge vaccinatie graad, is in het aantal ziekenhuis opnames momenteel, het percentage gevaccineerden net zo hoog als de niet gevaccineerden of zelfs hoger! De taak van de minister is in deze dubbel, hij moet de belangen van de burgers en de leveranciers van de verschillende vaccins beschermen. En schroomt dus daadwerkelijk niet om met het vingertje te wijzen naar een bepaalde groep. Ik kan me dus heel goed voorstellen, dat sommige personen zich aangevallen voelen terwijl ze recht hebben op vrijheid van meningsuiting!

  Beste Idris. Na meer dan 40 jaar blijft u nog steeds een punt maken bij ieder onderwerp. Om uw grieven tegen DDB en de NDP te uiten. Wees echter realistisch en haal zaken dus niet door elkaar…. en laat u beter informeren voordat u uw stukken publiceert!


  gemodereerd
 9. Deze NDP’ers hebben hele grote problemen omdat wat voorheen makkelijk ging namelijk het land overladen met leningen die onder lekaar werden verdeeld nu niet meer gaat.
  DDB redeneert heel simpel en zegt tegen deze mensen als jullie weer geld willen dan moeten jullie eerst zorgen dat de regering valt.
  Rovers en dieven zijn iet gewend om te delen want dat dit niet in hun systeem.
  En de opgezette SCHULDENVAL met China gaat ook niet meer werken.
  Dus den mang de ien paniek


  gemodereerd
 10. wie? probeerd deze gek te overtuigen dat er geen sptake is van dwang.Ongevaccineerden kunnen straks:
  niet gaan werken.
  niet naar de winkel,markt
  niet naar de dokter,niet sporten.Kortom ze worden uitgesloten van deelname in de maatscappij.Inplaats mensen optehitsen ,zou men zich bezig moeten houden met voorlichting.Hoe dit vaccin reageerd in jou lichaam is iets dat uitgelegd zou moeten worden.Want tot nu toe hebben de zogenaamd “anti-vaxers meer punten dan de pro-vaxers


  gemodereerd
 11. Ik zou slechts in herhaling vervallen als ik mijn mening over dit groepje anti-vaxxers zou geven. Idris heeft, wat de kern van zijn kritiek op dit stelletje betreft, precies gezegd wat ik te zeggen heb.


  gemodereerd
 12. Ik laat mij niet vergiftigen met shit wat ik niet ken. Zijn jullie bekend met bijv. Nano? Nee, natuurlijk niet. Daarom dat de meeste dombo’s zich laten vaccineren. De meeste tegenstanders roepen juist, omdat ze meer weten dan het overgrote domme kuddevolk. Dombo’s.


  gemodereerd
 13. Niet omdat iemand komt dat je moet vaccineren en je niet gelijk springt om het te doen ban je anti vaccer.
  Ned hft nu ineens zoveel covid mensen. Dus vaccin helpt geen moer. De mensen verspreiden ht juist als ze gevaccineerd zijn


  gemodereerd
 14. Wanneer er gesproken wordt over verplichting aan de werknemers tot vaccinatie, dan noem ik dat dwang. De schrijver noemt dat blijkbaar vrijwilligheid.


  gemodereerd
 15. Geachte forum lezers, lees dit artikel.
  Bron: Starnieuws. trek dan uw conclusies. Op deze wijze proberen politiek geinterresserde zogenaamde “christelijke leiders”, zeg maar gerust “lijders” het Surinaams volk te misleiden ter eigen gewin. Wees wijs en op je hoede voor deze “AWARI DOMRI’S”.

  Star Nieuws, zondag 31 oktober 2021.
  Awari Domri, oftewel – een wolf in schaapskleren.

  Paramaribo,
  Awari Domri is het Sranan equivalent van ‘wolf in schaapskleren’.
  Het gaat om mensen die zich anders voordoen dan zij in werkelijkheid zijn.
  Huichelaars dus. Ook de Bijbel waarschuwt tegen deze figuren. Mattheus 7:15: “Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn.”

  Enkele geestelijke leiders stellen tegen vaccinatiedwang te zijn op basis van Mattheüs 6:33. Ik heb in een aantal Bijbelvertalingen deze tekst opgezocht. En overal luidt het: “Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.” Het kan aan mij liggen, maar ik zie in deze tekst niets dat een bezwaar tegen vaccinatie of dwang rechtvaardigt. De uitleg die gegeven wordt: ‘zelfs God dwingt geen enkel mens om Hem te dienen…etc’, is erg zwak en wazig. Volgens deze uitleg zouden alle regels en wetten overboord mogen worden gegooid.

  Ik heb sterk de indruk dat deze geestelijke leiders, van wie bekend is dat ze politieke aspiraties hebben, de Bijbel misbruiken om hun politieke agenda uit te voeren. En ik praat over misbruiken omdat ze drommels goed weten dat de Bijbel christenen oproept tot gehoorzaamheid aan de overheid. Onder andere in Romeinen 13:1: ” Ieder mens moet zich onderwerpen aan de overheden, die boven hen staan. Want er is geen overheid dan door God en die er zijn, zijn door God gesteld”. Een paar jaar geleden kende de toenmalige geestelijk adviseur van de president deze tekst wel.

  Men benadrukt steeds weer geen tegenstander van vaccinatie te zijn maar slechts tegenstander van dwang. Waarom voert men dan geen actie om hun volgelingen op te roepen zich vrijwillig te laten vaccineren in plaats van zoveel tijd en energie te stoppen om te protesteren tegen een mogelijke dwang. Waarom wordt er niet voor gekozen om naast de overheid te staan om uit deze crisis, die vrijwel dagelijks mensenlevens opeist, te geraken. Dat zou een waarlijk christelijke daad zijn want daarmee redt men levens.

  Ronald Grunberg


  gemodereerd
 16. Idris Naipal kletst uit zijn nek omdat vele tekenen erop wijzen dat de vaccins die mensen toegediend krijgen toch minder effectief blijken te zijn. Ik ben gevaccineerd maar ik maak me wel zorgen over de effectiviteit van de vaccins als je steeds meer begint te lezen dat experts het steeds meer hebben over een derde vaccin of booster. Het blijkt ook dat steeds meer mensen die gevaccineerd zijn toch nog ziek worden, in ziekenhuizen worden opgenomen en ook sterven. Wij moeten ons realiseren dat met een derde vaccin het menselijk lichaam op de een of andere manier ook meer vergiftigd wordt met medicamenten die in feite niet in het menselijk lichaam thuishoren.


  gemodereerd
 17. @directeur zonder bedrijf 31 oktober 2021 At 11:58

  Je zit walgelijke onzin te verkopen. Alle statistieken tonen onmiskenbaar aan dat de vaccins wel degelijk werken alleen is Covid een heel agressief virus dat mensen met een zwak afweer systeem en/of onderliggend lijden nog steeds hard kan treffen. Ook bij de griep zien we dat er mensen zijn die ondanks vaccinatie aan de griep overlijden. Des te meer reden om iedereen op te roepen om zich te laten vaccineren.
  .
  Maar ook een reden om verspreiders van FAKE NEWS zoals jou eindelijk eens heel hard aan te pakken. Je weet toch dat het verspreiden van gevaarlijke berichten strafbaar is??!!
  Hopelijk beseft de moderator dit ook en gaat hij in het vervolg dit soort fake news van jou en anderen verwijderen / tegenhouden voor plaatsing


  gemodereerd
 18. @Konsensi 31 oktober 2021 At 12:01
  Ook jou reactie bevat FAKE NEWS gebaseerd op een onzin redenering. Net als met de autogordel kan het vaccin niet alle doden uitsluiten!! En in de Volkskrant staat een mooie YT waarin het allemaal verklaard wordt. Ben alleen bang dat jij tot de paarse papegaaien behoort die niet zelfstandig zijn standpunt bepaald.
  Daarnaast is het opvallen dat je voorbij gaat aan het feit dat de oproep afkomstig is van allerlei mensen die top posities bij de NDP vervulden, dat je zelf in je reactie dit protest, covid en de NDP strak aan elkaar verbind !!?? en dat je de kritiek dat de poppetjes achter het protest wel gevaccineerd zijn. Weet je nog al die poeha over dat geweldige Chinese vaccin??
  Kortom het is weer opvallend hoe dom jullie de kiezers / lezers inschatten door met dit soort krom onzin verhalen te komen.


  gemodereerd
 19. @RobG 31 oktober 2021 At 21:39
  Dat spul dat jij gebruikt en waarin je baas een groot handel heeft vergiftigd je lichaam pas echt. Over die 0,5 ml per injectie hoef je je niet druk te maken. Het meeste bestaat uit zoutwater en de rest wordt in enkele dagen door je immuunsysteem en de rest van je lichaam professioneel verwijderd.
  Er zijn veel erger dingen die mensen in veel grotere hoeveelheden innemen!!


  gemodereerd
 20. pakiratigri , directeur zonder bedrijf , hans oh , konsensi , debby , robg , vinden de woorden van Idris Naipal gericht aan de anti vaxxers en misleiders goed geplaatst wat wij uit hun reacties opmaken.


  gemodereerd
 21. Klaas wat hebt jij het goed verwoordt , heel duidelijk , zelfs voor degenen de ndp luisteraars die eventjes moeten nadenken , zijn het met jou eens , wij zeker.


  gemodereerd
 22. @ klaas
  grote bek maar kom maar op met je bewijzen?
  als je mij beschuldigd van fake news zeg je eigenlijk dat waterkant fake nieuws plaatst
  want ik kan zo hun berichten pakken met cijfers en stats wat mijn kant al bewijst.
  wat is jouw bewijs behalve het eeuwige napraten van anderen wat die lul van een ramadin ook doet?
  en dan dat eeuwige gezeik met de ndp en bouta erbij halen
  blablabla dat gezeur bewijst al dat je te stom bent om een discussie mee aan te gaan, want je bent een kudde dier die alles gelooft wat zijn leidertje verteld
  begin maar uit te leggen hoe het kan dat met een hogere vaccinatie graad er meer gevaccineerde besmettingen bij komen… de cijfers in diverse landen zijn overduidelijk simpel te vinden in de media
  aangezien jij een simpele ziel bent geef ik geen links, want dan ga je weer gillen dat het een hoax site is. dus even zelf zoeken
  3 posten achter elkaar met totaal geen harde informatie….behalve wat je een idioot hebt horen vertellen( zoals ramadin) chapeau en applaus voor jezelf.

  @wat
  je bent je eeuwige gezeik op de ndp vergeten


  gemodereerd
 23. @RobG 31 oktober 2021 At 21:39

  Je maakt een rekenfout en dat valt me van je tegen. Als een vaccin voor 95% beschermt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. Dan krijg je naarmate de vaccinatiegraad stijgt dat je uiteindelijk vaker gevaccineerden in het ziekenhuis zult zien. Dat is logisch. Maar dat betekend niet dat het vaccin niet werkt. Zelfs als je de bevolking volledig hebt gevaccineerd zul je altijd mensen hebben die volledig zijn gevaccineerd die toch in het ziekenhuis belanden. Domweg omdat het vaccin niet voor 100% beschermt.
  Uiteindelijk krijg je zelfs de rare paradox dat als nog maar een kleine groep niet gevaccineerden rondlopen je uiteindelijk meer gevaccineerden in het ziekenhuis zult zien.
  Nu begrijp ik wel dat dit voor sommige mensen lastig is te bevatten. Maar iemand die voorstaat gestudeerd te hebben moet deze statistieken wel begrijpen.
  De vaccins werken gewoon. Dat is een feit. Dat is met een normaal verstand van statistieken en cijfers gelijk te zien. Dat er booster shots nodig zijn komt niet als een verrassing. Het was vanaf dag 1 duidelijk dat er onduidelijkheid was over hoe lang de vaccins beschermen. Daar is nooit geheimzinnig over gedaan. Naarmate we verder in de pandemie komen en er meer data beschikbaar is gekomen zie je dat mensen met een slecht werkend immuunsysteem (ouderen, kankerpatiënten etcetera) waarschijnlijk nog niet voldoende zijn beschermt na 2 shots. En het kan best zo zijn dat we uiteindelijk naar een situatie gaan waar iedereen elk jaar een prik moet halen. De toekomst zal het uitwijzen. Maar hoe erg is dat. Vaccins bestaan al sinds 1790. Het is het meest beproefde middel om ziektes uit te roeien of in te dammen. We hebben al eeuwen ervaring met vaccins. Nooit heb je iemand horen gillen over vaccins tegen gele koorts, pokken, mazelen. Maar nu opeens is een Covid vaccin iets van de duivel en maken allerlei complotterroristen er een hoop heisa omheen.
  Hele volksstammen halen al elk jaar een griepprik. Hoor je daar ooit iemand over? Nee toch?

  De mensen die nu staan te gillen zijn valse profeten en ophitsers die er een eigen agenda op nahouden. Die roepen dat de vaccins een experimentele gentherapie is (wat bewezen niet waar is) maar ondertussen mensen wel het onbewezen middel Ivermectine geven (zijn ze opeens ook arts?) waar je in hoge doseringen aan kunt overlijden.

  Suriname heeft geen vangnet. De mensen gaan dood van de honger. Alleen een hoge vaccinatiegraad kan ons terug brengen naar een beetje normaal. Steeds meer mensen zien dat en het is inmiddels weer druk op de prikpunten. 50% heeft zijn prik gehaald en een onduidelijk aantal heeft zijn prik gehaald in Frans Guyana. Dus we zijn al over de helft. De gillende groep zal steeds kleiner worden en uiteindelijk eindigen ze aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Als mensen die op opportunistische en kwaadaardige manier hebben geprobeerd politiek te bedrijven over de ruggen van lijken.

  Onhou goed de namen van de mensen die nu de boel ondermijnen in Suriname maar ook in Nederland. En als de pandemie min of meer voorbij is dan zou ik als ik nabestaande was van iemand die is overleden omdat ze hebben geloofd in de misleiding van deze valse profeten deze zelfde oproerkraaiers civielrechtelijk laten aanpakken.


  gemodereerd
 24. Iedereen weet dat Idris Naipal media adviseur is van de VHP, vandaar dan ook dit ingezonden stuk, dat meer met politiek te maken heeft. Ik kan zonder een politieke motief aan alle burgers de boodschap doorgeven om zich te laten vaccineren. Je bent er beter van af als je gevaccineerd bent. De heer Idris moet absoluut geen politiek gaan bedrijven met dit soort ingezonden stukken. Over de hele wereld heb je mensen die zich niet willen laten vaccineren en niet alleen in Suriname.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES