zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOntwikkeling parkeerbeleid in binnenstad van Paramaribo

Ontwikkeling parkeerbeleid in binnenstad van Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, via de Project Implementation Unit (PIU) van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), heeft afgelopen dinsdag het contract getekend voor het ontwikkelen van een parkeerbeleid in de historische binnenstad van Paramaribo.

Deze activiteit is één van de meerdere initiatieven in PURP om de binnenstad te doen herleven en anders in te richten. Naast het verfraaien van de Waterkant en andere plekken, het restaureren van overheidsgebouwen en het updaten van het bouwbesluit, zal nu ook de haalbaarheid van een publiek-private partnerschap ten behoeve van een parkeerbeheersysteem worden onderzocht. De uitkomsten van deze studie zullen leiden tot een beleidsadvies aan de overheid voor implementatie tijdens PURP. Het onderzoeksgebied ligt tussen de Zwartenhovenbrugstraat, Stoelmanstraat, de Van Sommelsdijck kreek en de Waterkant.

De studie zal worden uitgevoerd door het adviesbureau Multicriteri-MCRIT A.I.E, dat gevestigd is te Barcelona, Spanje. Het lokaal ingenieursbureau ILACO Suriname NV zal dit adviesbureau als subcontractor ondersteunen.

PURP wordt gefinancierd door een lening van de Inter-American Development Bank (IDB). Het programma heeft als doel een bijdrage te leveren aan de sociaaleconomische herleving van de historische binnenstad van Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. zorg eerst voor parkeer ruimte, dan los je een groot deel van de problemen al op.
  diverrse leegstaande huizen en krotten verwijderen en er een parkeerplaats van maken.
  wel met gebruik van logica, want veel parkeerplaatsen zijn uitermate dom ingericht.
  tevens moeten diverse illegale parkeerplekken gewoon gelegaliseerd worden en gemoderniseeerd.


  gemodereerd
 2. Het is al jaren een probleem in Paramirbo Het parkeren Er zijn soms of helemaal geen parkeerplaatsen Dus men parkeert luk raak


  gemodereerd
 3. Goed idee net als Nederland overal i/ d binnen steden en omstreken is het verplicht betaal parkeren tenzij je ontheffing heeft zoals de hulpdiensten en mensen die bepaalde werkzaamheden moeten verrichten.
  Goed voor de Staatskast ( parkeermeters op bepaalde punten neer zetten en direct PIN BETALEN dan gaat het rechtsreeks naar de belastingdienst , Er moeten ook gecontroleerd worden door speciale getrainde handhavers ( BOA’S) check de nerderlande systeem.
  Ik boetes gehad zijn niet mals 😂 ik heb van geleerd.


  gemodereerd
 4. Let maar op hoeveel politici of familie daarvan, parkeerplaatsen gaan exploiteren want die zijn goudmijnen. Letterlijk op je luie naad zitten en geld verdienen.


  gemodereerd
 5. Wat voor een k… studie uit spanje barcelona heb je nodig om een paar pakeermeters en vakken op straat te zetten. Een studie uit spanje .. barcelona . Waar gaat dit over ?
  Is toch een schaamte van je welste dat als een land een studie uit barcelona (spanje) onderzoekt of hoe en waar parkeermeters en parkeervakken moeten komen .


  gemodereerd
 6. @GJ
  dit is draaikontery want de zelfde VHP heefd de parkeermeters laten weghalen, jaren geleden
  dus nu wordt de indruk gewekt dat er een studie gemaakt moet worden voor het parkeren.
  Men moet een studie laten doen om het verdiende parkeer geldt niet telaten verdwynen, en het besteden om meer parkeerplekken tecreeren. waarschynlyk is men tedom om dat zelf tebedenken dus laat men het in het buitenlandt, ook zo,n coruptief idee.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES