VIDEO: Surinaamse minister van Volksgezondheid voor de rechter om kort geding

10
VIDEO: Surinaamse minister van volksgezondheid voor de rechter om kort geding

De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, stond donderdag 28 oktober voor de rechter. Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin hebben de bewindsman voor het gerecht gedaagd, wegens belediging en aantasten van hun eer en goede naam. Zij willen dat de minister wordt veroordeeld tot het rectificeren van uitspraken gedaan via verschillende media. De uitspraak in het kort geding is voorzien voor 11 november.

Minister Ramadhin zou nadat de eisers een petitie aan vicepresident Ronnie Brunswijk – toen als waarnemend president – hadden aangeboden, uitspraken hebben gedaan die zij kwalificeren als belediging, laster, smaad en aantasting van hun recht op eer en goede naam. In de petitie vragen de indieners dat de regering stopt met het huidige COVID-beleid en de dwang tot vaccinatie.

Volgen Van Dijk-Silos zou Ramadhin gezegd hebben dat zijn en de andere personen gaan zorgen voor de vierde golf, dat ze anti-vaxxers zijn en dat ze liever op een eiland kunnen gaan leven, want ze brengen de gezondheid van anderen in gevaar.

De bewindsman zegt zich niet erin te kunnen terugvinden dat hij mensen beledigd zou hebben. “ik heb nooit die intentie.” Als minister van Volksgezondheid heeft hij zijn mening gegeven over de inhoud van de petitie. “Men moet tegen een stukje kritiek kunnen als ik zaken beredeneer en beargumenteer. Dan kan de groep het als belediging zien, maar ik verschil van mening,” aldus de minister. Door bij het gerecht te verschijnen, voldoet hij aan zijn plicht en verdedigt hij het beleid van de regering.

Ramadhin laat optekenen dat de regering beleid maakt in het kader van het algemeen belang en zich niet bezighoudt met het individueel belang. “Het moet duidelijk zijn dat wij een beleid hebben uitgestippeld voor het land met als doel die bescherming te brengen in het kader van de beheersing van de pandemie. Er wordt beleid gemaakt op basis van feiten”, voegt hij eraan toe.

De vaccinatiegraad in Suriname is nog laag en de ziekenhuisbezetting hoog, voornamelijk door het aantal niet-gevaccineerden. De druk op de zorg neemt volgens hem toe en heel veel besmette personen zijn ongevaccineerden. “We moeten wel de waarheid onder ogen zien,” zegt de bewindsman.


10 REACTIES

 1. Ja regering stop aub ermee en laat de natuur de indieners van de petitie allen opruimen. Ze voelen zich zogenaamd onaantastbaar laten ze het dan ook voelen.
  gemodereerd

 2. Van Dijk heeft makkelijk lullen. Ze is volledig gevaccineerd terwijl ze anderen probeert over te halen om niet te vaccineren. Wat een hypocriet
  gemodereerd

 3. Het gaat goed fout met ons gezondheidszorg. Op IC bepaald dr Ramdhanie wie wel en niet daar komt.
  Veel artsen en verpleegkundigen zijn weg. Moest naar mn oogarts
  Die is weg vr 6 mnd. Of hij terug komt is de vraag. Men verlaat het schip. Is aan het zinken. En pres gaat reizen.
  gemodereerd

 4. De minister houdt er weinig rekening mee dat het collectieve belang ook doorwerkt op individuen en dus op het individueel belang.
  Indien hij bepaalde mensen op een eiland wil gaan zetten, dan moet hij land beschikbaar stellen daarvoor. Oftewel, hij is bezig te praten over opdeling van het land.
  gemodereerd

 5. De anti vaxers gaan de zaak weer verliezen en dan moet de minister deze mensen laten eisen dat ze enkele miljoenen dollars in staats kas moeten storten voor de corona doden die elke dag vallen.
  gemodereerd

 6. Dit wordt breaking news als de minister het kortgeding verliest, omdat er overal in de wereld al een poging is gedaan om te ontkomen aan de nieuwe wereld.

  Weinig kans, de indieners zijn schaamteloos. Jullie houden de toekomst vd burgers bewust tegen.
  Meer dan 100 gelovige groepen op een kleine bevolking, is belachelijk.
  Wat een gedoe, God is moe!
  gemodereerd

 7. Ministers in Suriname kunnen alles zeggen, zonder dat er represailles volgen..! Waar ligt de grens. De Vp vind bv dat hij geen nepotisme toepast binnen de benoemingen op hoge posten. Zijn familie moet ook kunnen eten! En daarmee is het klaar. Minister van Ow heeft zijn bedenkelijke uitspraken gedaan, zonder reprimande! Deze minister van volksgezondheid, heeft het idee, dat hij dankzij covid, boven alles en iedereen staat…! Hoe lang gaat deze grap nog duren?
  gemodereerd

 8. Het zijn weer die paarse lawaaipapegaaien die onrust proberen te stoken net als Bouval.

  Inmiddels is bekend dat ” … Maar ja, je zit bij de NDP hè. De partij wiens voorzitter veroordeeld is voor moord. Dus wat weten jullie bij de NDP nou van fatsoen? … ”

  Dusdat !

  De regering Santokhi zorgt voor orde en structuur !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.