maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNationale Divali-viering in Nederland met lezing en concert

Nationale Divali-viering in Nederland met lezing en concert

-

Does Travel - naar Suriname

Martin Sitalsing, politie korpschef Nederlands Midden en van Surinaams-Hindoestaanse afkomst, roept zijn gemeenschap op om actiever en meer zichtbaar deel te nemen of bij te dragen aan de Nederlandse samenleving.

Tijdens de jaarlijkse Divali-lezing aanstaande zondag 31 oktober in theater Amare in Den Haag, zal hij hierover een oproep doen. Na oud-premier Ruud Lubbers en de ministers Ernst Hirsch Ballin en Wim Deetman, is politietopper Sitalsing de vierde persoon die is gevraagd om in verband met de Divali-lezing zijn licht te laten schijnen over de bijdrage van Hindoestanen aan de Nederlandse samenleving.

Tijdens Divali steken op donderdag 4 november, hindoes overal in de wereld symbolisch lichtjes aan om de overwinning van het goede op het kwade te vieren. Daarom noemt men dit feest ook wel het lichtjesfeest.

De lezing is live te volgen via deze stream:

Sitalsing wil met zijn oproep graag bereiken dat Hindoestanen meer in het  licht gaan staan. Dat wil zeggen; ze moeten volgens hem niet meer wegblijven van het maatschappelijk debat. ‘We trekken te veel met elkaar op in eigen familiekring”, zegt hij. “Want de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland is misschien wel het beste voorbeeld dat de integratie is gelukt.” Hij is er van overtuigd dat het tijd is om uit de Hindoestaanse comfortzone te stappen en hij denkt dat de rolmodellen uit zijn gemeenschap andere Hindoestanen moeten uitdagen om dat ook te doen.

De Dival-lezing maakt deel uit van de Nationale Divali-viering die jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting Hindoe Onderwijs Nederland(SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN) en Amare. Op woensdag 3 november, de dag voor Divali, zullen de ambassadeurs van India, Suriname en Nederland samen met de burgemeester van Den Haag, om 17 uur de grootste dia van Europa aansteken  in de centrale hal van Amare.

Daarna is er een fakkeloptocht langs de hofvijver en wordt de avond afgesloten met een concert van het wereldbefaamde Residentie Orkest in de Nieuwe Kerk, Den Haag met onder meer Denise Jannah en de Indiase ster Lucky Singh. Premier Rutte en de Surinaamse president Santokhi zijn opnieuw uitgenodigd hun Divali-wens uit te spreken door middel van een videoboodschap.

De Divali-lezing is op zondag 31 oktober vanaf 18 uur live te volgen via de livestream link Stichting Hindoe Onderwijs Nederland en het concert live on air via Radio Amor op 3 november vanaf 19.30 uur.

Kaarten voor het Divali-concert kunnen besteld worden via de kassa van Amare

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Divali geeft m.n. aan dat er Licht is in het hart van een mens en dat hij dit Licht moet ontwaken, bewaken, vergroten, uitdragen en verspreiden.


    gemodereerd
  2. Laat ze aub in hun eigen kringen vertoeven want dat komt de samenleving zeker meer dan ten goede. Of heeft men daar last van Aziaten ?


    gemodereerd
  3. Beste mensen… De Nederlandse samenleving evolueert… Er komen migranten uit veel landen naar Nederland…. Ja, de Surinamer inclusief de Hindoestanen doen het relatief goed…. Surinamers maken fouten, soms grote, maar ze leren ervan… Surinamers hier in Nederland moeten samenwerken… Kijk naar de wao-gat bijvoorbeeld … Juridisch advies van geleerden is dat de wao-gat, een wetsvoorstel of amendement nodig heeft.. In het huidige kan het niet … Dus Surinamers moeten gaan samenwerken…. Hierdoor vorm je een sterk blok en kun je in de politiek een steviger geluid laten horen, dit kan absoluut helpen bij de versterking van beslissingen die politiek genomen moeten worden..Veel Surinamers zitten bij de PvdA ..Nu is Rutte, niet van de PvdA, dat zeg ik hier ook…. Zeer populair onder niet alleen Surinamers, maar een behoorlijk groep Antillianen, maar let op dat je met Rutte voor anderen weer te maken hebt met een eigengereide. Rutte luistert graag naar Surinamers in Nederland .. Een Surinamer uit Den haag is nu een soort staatssecretaris van emancipatie. Ook zeg ik zonder een agenda ben je nergens … .politieke partij denk bracht de Turken in Nederland bijelkaar.. De stem van Turkije wordt het genoemd … Mensen uit Suriname, dus Hindoestanen, creolen en noem maar op, als u gaat samenwerken met anderen in positiviteit, dan zul je zien dat u sterk bent als groep bent,… U bent als Surinamer in Nederland redelijk eenduidig. U gaat samen naar de kerk op zondag…, en ookwel samen naar een Mandir, vooral in Den haag… Laat ook samen Uw stem horen ook in politiek Nederland…. Neem een vergunning en ga ook een keer samen demonstreren.. . Laat u serieus nemen… . U Surinamer moet meer zichtbaar worden al deelt u dezelfde visie op de grote problemen.., als medelanders.. Sterkte op de zondag …


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES