maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoodgeschoten dief (58) was meerdere keren gewaarschuwd door buurtbewoner

Doodgeschoten dief (58) was meerdere keren gewaarschuwd door buurtbewoner

-

Does Travel - naar Suriname

De man die donderdagochtend tegen kwart over drie, aan de Schusterdruifweg in Suriname werd doodgeschoten, is een bekende inbreker van de buurt. Het gaat om de 58-jarige Imro O., die in een in aanbouw zijnde woning had ingebroken. Er waren spullen, waaronder een hydrofoor, teilen en plastic stoelen, klaar gezet om weg te dragen.

Een buurtbewoner die agent van politie is ging op inbraakgeluiden af en sommeerde de inbreker om te stoppen. De man gaf geen gehoor hieraan en vluchtte te voet, waarna de agent waarschuwingsschoten loste om de man op andere gedachten te brengen. Nadat de inbreker de waarschuwingsschoten negeerde, werd er gericht geschoten.

Het ingeschakelde ambulancepersoneel constateerde dat de inbreker geen teken van leven vertoonde.

Volgens een buurtbewoner maakte de inbreker een gewoonte ervan om tussen 3 en 4 uur in de ochtend in de woningen die nog in aanbouw zijn, in te breken. Ondanks hij de inbreker meerdere malen waarschuwde bleef hij toch door gaan met zijn handelingen.

Het ontzielde lichaam van de inbreker is ter obductie in beslag genomen. De zaak is ter plaatse overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de Surinaamse politie, die het onderzoek verder zal verrichten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Zo is de dief eindelijk verlost van zijn ellendige ratten leven.Ook tegen zijn ouders moeten er maatregelen komen.


  gemodereerd
 2. Indien de dief een baan had en normale werktijden had zou hij waarschijnlijk nog leven. Maar hebzucht en snel geld proberen te maken hebben hem zijn leven een stuk korter gemaakt.


  gemodereerd
 3. tevens is de politieagent een laffe hond om iemand in de rug te schieten die niet wapengevaarlijk was

  maar bouta die meerdere moorden op zijn geweten heeft durven ze niet aan te pakken.
  laffe ratten dat kps


  gemodereerd
 4. Wat ik niet begrijp,meneer de politie u hebt die man al een x aangesproken,dus je hebt zijn gezicht gezien.hij is ook geen onbekende van de politie,dat is in het persbericht door gegeven,niemand op dat moment in gevaar.hij is weg gerend.waarom moet je die man dood schieten?? waar traint de politie voor? Je kon toch achter hem blijven rennen of later inrekenen,want zijn strafbare feit is al gepleegd en moet hij de benadeelde schadeloos stellen.wat voor voordeel heeft het?als hij weg rent betekent het dat hij niet gepakt wil worden vooral als hij ongewapend is. Al sinds jaar en dag gebeurt dit. Wel als je fysiek niet in orde bent als politie man,ga bij de MacDonalds of KFC werken!!


  gemodereerd
 5. Dus de politie in Suriname kan een dief van 58 jaar niet bijbenen. Wat een lachertje zijn de politieagenten in Suriname. Meer of minder kan ik niet van maken.


  gemodereerd
 6. Hij is dus willens en wetens doodgeschoten door de politie. Er gelden nog steeds procedurele regels, het is geen wild west!! Het kan gewoon niet dat een agent een fatale schot aflost op een ongewapende persoon. Het is buiten proportioneel. Iedereen roept maar hoeraa voor de politie en staat er niet bij stil dat dit helemaal niet kan!


  gemodereerd
 7. Vraag teken of deze agent volgens de regels heeft gehandeld .

  Het onderzoek naar deze gebeurtenis zal wel uitslag geven.

  We wachten af .


  gemodereerd
 8. Ofschoon enkelen zullen zeggen “eentje minder” moet men evenwel beseffen dat het hier om een mens gaat. De man is onnodig doodgeschoten. Was een bekende dus kon naderhand worden opgespoord. Zou je vader, broer, zoon of neef kunnen zijn. Foei toch meneer de politieagent. Hopelijk krijg je straks geen last van gewetenswroeging.


  gemodereerd
 9. @ Delano
  waarom moet je die man dood schieten??

  Wel Delano,
  Ik denk dat de meneer van politie heeft voorkomen dat er meer benadeelden zouden zijn want zo te zien wilde deze dief het niet afleren aan andermans spullen te zitten.
  Deze politieman heeft Suriname behoed voor een ramp indien de boef nog door zou kunnen gaan met de buurt te benadelen


  gemodereerd
 10. Ik denk dat de hele buurt moe was van deze man. Jammer mr je zal midden in de nacht opstaan en je ziet een crimineel in je huis.
  Als de man een onschuldige had verwond dan was het ook niet goed. De samenleving is moe van de criminelen. Gast hij 6 mnd de bak in en jij zit met de schuld om andere spullen te kopen. Weet jd hoe het voelt om op te staan en je hydrofoor of gasbom is weg?? Hij steelt niet 3 manja’s of papaya om te eten.


  gemodereerd
 11. Het is ook nooit goed . Word de dief niet gepakt is het de schuld van de politie .was er niet raak geschoten bv een schot aan zijn been is het ook niet goed . Nou nu is er wel raak geschoten na een waarschuwing dus heeft de man (politie agent) goed gehandeld . Je leest vaak dat men zegt dat er een kogel door zijn hoofd had moeten gaan . Nu is het gebuerd jammer genoeg niet door zijn hoofd is het ook niet goed . 58 Jaar en een last voor de buurt . Laat dit een voorbeeld zijn voor anderen . More to go .


  gemodereerd
 12. directeur zonder bedrijf 28 oktober 2021 At 14:38
  tevens is de politieagent een laffe hond om iemand in de rug te schieten die niet wapengevaarlijk was

  Wat ben ik het met u eens. Maar we leven in Suriname. Als de laffe hond het juiste voer eet dan schopt hij het ooit tot President. Boyke Bikharie was geen dief, was ongewapend en werd door een politieagent, of zoals u zegt een laffe hond, in de rug doodgeschoten, om dat de bewuste agent slechts dacht dat hij een dief was. En wat is vandaag de situatie? De agent is president van het land.


  gemodereerd
 13. Heel goed zo moeten alle dieven opgeruimd worden. Al’s ze gepakt worden zitten zij in de gevangenis ook te vreten van ons belasting geld. Dood schieten is de beste oplossing voor die luilakken die niet willen werkn


  gemodereerd
 14. Ja je hebt wel agenten die het volk beschermen tegen deze dief , als je blijft vluchten hebt jij meer op je kerfstok en de volgende diefstal is nu voorkomen.


  gemodereerd
 15. Jullie hebben gelijk. Pak alle dieven zo aan. Begin bij de heren die in de regering zitten. Opgeruimd staat netjes. Ja toch.


  gemodereerd
 16. @Linco,

  Die agent had Boyke Bikharie gesommeerd stil te staan. Boyke gaf geen gehoor aan die sommatie en bleef maar doorrennen, waarop de agent heeft geschoten. Trouwens de avondklok was toen nog steeds van kracht. Dit ongeval heeft zich rond middernacht afgespeeld, dus kan ik begrijpen dat de agent dacht dat hij met een dief te maken had.
  Het verhaal moet wel in de juiste context geplaatst worden.

  In Nederland zijn mij 2 gevallen bekend waarbij agenten hebben geschoten op vluchtende tieners, die geen gehoor gaven aan de sommaties door de agenten. Beide tieners kwamen daarbij om het leven en beide agenten zijn vrijgesproken.

  Het schijnt moeilijk te zijn gericht te schieten op de benen van mensen die op de vlucht slaan, ook al probeert een agent dat wel te doen. De vluchtende kan onverwachtse bewegingen maken waarbij het schot dus niet een been maar een ander deel van het lichaam raakt met de dood als gevolg.
  Daarom is het verstandig om gehoor te geven als je door een agent wordt gesommeerd.

  De zaak van de Surinaamse agent, die nu de president is van Suriname, is nooit onderzocht. Ook toen de agent minister van JusPol was, heeft hij de zaak niet laten onderzoeken. Een gemiste kans, want de agent was zeker vrijgesproken van moord op Boyke Bikharie.

  De zogenaamde moord door de agent, de huidige president van Suriname Santokhi, moet men niet vergelijken met de moorden begaan door de vorige president, Bouterse.


  gemodereerd
 17. @Bigi Sma 28 oktober 2021 At 17:48

  “Ik denk dat de meneer van politie heeft voorkomen dat er meer benadeelden zouden zijn want zo te zien wilde deze dief het niet afleren aan andermans spullen te zitten.
  Deze politieman heeft Suriname behoed voor een ramp indien de boef nog door zou kunnen gaan met de buurt te benadelen”

  Dus voor een hydrofoor en een paar plastic stoelen moet je maar standrechtelijk geëxecuteerd worden terwijl de dader een bekende is van de politie en opgesloten had kunnen worden. Ook de buurt had zelf actie kunnen ondernemen. De man stond er om bekend elke nacht rond 3-4 uur rond te scharrelen. Dan wacht je hem een keer op. Geeft hem een pak op z’n donder en draagt hem over aan de politie.


  gemodereerd
 18. Je hebt de les nog niet geleerd hé linco.
  Jarenlang stond je achter een veroordeelde moordenaar en drugsdealer, maar ipv toe te geven dat je een fout hebt begaan, blijf je doorgaan met de fout bij een ieder behalve jezelf te zoeken.
  Je intelligentie vermogen is below zero gezien je uitspraken. Super stom en achterlijk. Bah!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES